Tehottomuusongelmia ratkaisemassa

LIIGA / Ennakko
Avaako Erkinjuntti kauden maalitilinsä?
Kuva © Jarno Hietanen
Tiistai-iltana Tampereella kohtaavat kauden mollissa aloittaneet Tappara ja KalPa. Mielenkiinto kohdistuu siihen, kumpi joukkueista ottaa avausvoittonsa tämän kauden Liigassa. Fakta on se, että kaukalosta poistuu yksi hieman helpottunut joukkue sekä yksi tappioputkeen ajautunut joukkue.

Tapparan ensimmäisten pelien esitykset jättivät erittäin vaisun kuvan. Lukuunottamatta avauserää Ilvestä vastaan joukkue vei peliä, mutta hävisi silti. Lahdessa esitys oli jo parempi, mutta tehottomuus maalipaikoissa ja Pelicansin kova ylivoimapeli ratkaisivat kamppailun lahtelaisille.

Juha Metsolaa ei käy syyttäminen menetetyistä pisteistä. Tapparan peliä on leimannut virheiden suuri määrä, hyökkäyspeliä ei ole saatu ajettua tarpeeksi maalille ja erikoistilannepelaaminen on jäänyt kovin heikoksi molemmissa päissä.

Sentteriosastosta Jarkko Malinen on avannut kautensa parhaiten. Philip McRaen ja Tomas Plihalin esitykset eivät suinkaan vielä vakuuta.

Vielä tehottomampi KalPa

Kuopiolaiset ovat tehneet kahteen peliin yhteensä kaksi maalia. Hirveästi ei tarvitse siis ongelmakohtia miettiä. Kuten Tapparakin, KalPa on luonut riittävän määrän tekopaikkoja, joilla ottelut olisi voitu kääntää jopa voitoiksi, mutta viimeistely tuntuu olevan tuskaa. KalPalla tämä ongelma oli olemassa jo harjoituskaudella.

KalPan tehopisteistä poistui Sakari Salmisen myötä iso osa, ja nuorille taitureille Artturi Lehkonen-Kasperi Kapanen kasautuu iso tulosvastuu hyökkäyspäässä, unohtamatta Jukka Voutilaista ja hiljalleen kokoonpanoon palaavaa Petri Lammassaarta. Maalinteko-ongelmat kertovat myös ratkaisijamateriaalin kapeudesta.

Kuka pääsee johtoon?

Kumpikaan joukkueista ei ole vielä pelannut tällä kaudella johtoasemassa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten johdossa pelaaminen toista joukkuetta helpottaa, vai helpottaako? Molemmilla on kaksi tappiota alla, meneekö peli puristamiseksi?

Tapparalta Ville Nieminen kärsii tiistaina pelikieltonsa loppuun eikä ole kokoonpanossa. KalPalta vakiomiehistä loukkaantuneiden kirjoissa ovat Jussi Timonen sekä Kalle Kerman. Pitkään liigakentiltä poissaolleen Petri Lammassaaren arvioidaan palaavan jäälle tällä viikolla, hyvässä lykyssä jo tiistaina.

Maalivahtipelissä ei kummallakaan ole ollut mainittavia puutteita voittavaan jääkiekkoon. Päästettyjen maalien määrää tarkastellessa myös puolustuspeli on vaikuttanut olevan molemmilla suhteellisen hyvällä tolalla ajankohtaan nähden.

Ottelusta on odotettavissa tasainen, joten erikoistilanteiden merkitystä ei voida taaskaan sivuuttaa. Yksinkertaisesti, voiton tiistai-illan pelistä vie se, joka löytää kadoksissa olleen tehokkuutensa sekä peli-identiteettinsä hyökkäyspäässä.

 

Seuraa Heitä

Luke Pither #9 | EC KAC

Keskushyökkääjä

Viime kaudella AHL:ssä sekä ECHL:ssä kolmessa eri joukkueessa seilaillut kanukki on toistaiseksi ollut näkymätön. Laidoilla kaksi ratkaisuihin kykenevää nuorta miestä. Olisi jo aika ottaa roolia.

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Yleismies, jolla olisi kykyjä myös maalintekoon. Tasonnostoa odoteltu pitkään ja tehoja kaivattaisiin. Nyt olisi taas yksi mahdollisuus näyttää ylemmissä kentissä Niemisen poissaollessa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle