Viime kauden finalistit kohtaavat jälleen

LIIGA / Ennakko
Lievässä nosteessa olevat viime kauden finalistit iskevät yhteen lauantaisessa kamppailussa. Molempien kaudet ovat alkaneet yskähdellen eikä kummallakaan ole sarjapisteitä kuin nimeksi. Molemmat tarvitsevat pisteitä kipeästi parantaakseen osakkeitaan synkässä syksyssä, mutta vain toinen voi voittaa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Kärpät lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Pohjoisen petojen viikon aiemmat pelit ovat tuoneet kaksi voittoa vieraista ja pelaajat halunnevat siirtää hyvät otteet myös kotikaukaloon. Kärpät ei kaudella ole vielä voittanut kuin yhden kotipelin, joten nyt joukkueella on kasvojen pesun aika kotiyleisönsä edessä. Monella pelaajalla on varmasti myös ikäviä muistoja viime kauden finaaleista.

Jyväskylästä saapuva vierailija on saanut myös peliään uomiin. Kahden voiton jälkeen JYP koki hieman yllättäen tappion SaiPalle, joka varmasti lisää nälkää viime kauden mestarille. Myöskin huippuvahvistus Steve Kariya sai heti SaiPaa vastaan pistetilinsä auki, mikä lupaa hikisiä hetkiä vastustajien puolustajille.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet ovat liki tasapisteissä liigan häntäpäässä, mutta samaan aikaan molemmilla on vakaa aikomus nostaa sijoitustaan reilusti ylemmäs. Kummaltakin joukkueilta on puuttunut isoja palasia pelaajien muodossa riveistään ja uusia on pitänyt kaivaa esiin. Joukkueista alkaakin nousta esiin ratkaisijoita, mutta kumpi iskee maalipaikoistaan terävämmin?

Kärppien otteluissa ei alkukaudesta ole maaleilla kärppämaaleilla juhlittu. Joukkue on kyennyt hieman vaatimattomasti odotuksiin nähden viimeistelemään vasta 25 kertaa. Merkille pantavaa kuitenkin on, että kotijoukkue on iskenyt viimeisessä kolmessa pelissä 15 maalia. Jyvä alkaa siis löytyä ja joukkue alkaa saamaan juonesta kiinni. Kotijoukkueen valtti on myös jo TPS-tappiopelissä alkanut taistelu. Kärpät eivät ole suostuneet viimeisissä peleissä luovuttamaan, vaikka taululla olisi mitkä lukemat. Kahdesti peräkkäin tämä onkin tuottanut tulosta.

JYP on kuitenkin vaikea vastustaja. Viimeiset viisi ottelua JYP on hävinnyt tai voittanut ns. yhden maalin pelejä. Tähän osastoon jyväskyläläiset ovat löytäneet oivan ratkaisun. Steve Kariya on pelaaja, joka pystyy omalla taidollaan kääntämään tiukkoja otteluita voitokkaiksi. Vierasjoukkueen yksi valteista on myös Antti Virtanen, joka kuritti viime kaudella Kärppiä pitkin kautta. Raksilassa mies voitti yhden pelin käytännössä yksinään. Ei olisi ihme vaikka jokunen puolustaja vieläkin jäätyisi Virtasen hyökätessä viime kauden muistojen tullessa mieleen.

Ottelu ratkennee henkimaailman asioihin. Molempien raskas alkukausi tuo oman mausteensa otteluun ja voimavaroja molempien on kaivettava kaikista mahdollisista paikoista. Avausmaali ottelussa merkitsee vain, mikäli se murentaa jomman kumman selkärangan heti. Viime kauden finalistit ovat kuitenkin päättäneet nousta sarjataulukossa eikä luovuttaminen ole vaihtoehto.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta puuttuu varmuudella Jari Viuhkola ja Petri Koivisto. Oskari Korpikarin, Joonas Donskoin ja Teemu Normion tilanne on vielä avoin. Vastikään joukkueeseen liittynyt Denis Shvidki tuskin pukee lauantaina, vaikka hän edustuskelpoinen jo onkin.

Vieraat saapuvat Ouluun liki parhaalla kokoonpanollaan. JYPin riveistä puuttuvat kuitenkin ykkösvahti Pekka Tuokkola ja hyökkääjä Ossi Sipiläinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle