Kärpät venytti ottelusarjaa maratonottelussa

Selkä seinää vastaan pelannut Kärpät ei suostunut vielä kesälaitumelle. Oululaiset kampesivat voiton JYPistä pitkän kaavan mukaan pelatussa ottelussa. Voittomaali syntyi vasta kolmannen jatkoerän loppuhetkillä.

JYP ja Kärpät tarjosivat pudotuspelivääntöä liki kahden ottelun edestä, vaikka panoksena oli vain yksi voittomerkintä. Peliä ehdittiin tahkota peräti 118 minuuttia ja viisi sekuntia ennen kuin paremmuudesta saatiin selvyyttä. Lopulta pelikellon pysäytti Pavel Rosa, jonka varusteista kiekko pomppi JYP-maalin ylänurkkaan.

– Jatkettiin playoff-linjaa. Kun menee näin pitkäksi, peli voi kääntyä kummalle tahansa. Meidän kannaltamme hyvä, että sarja jatkuu ja pääsemme yrittämään uutta kiinnitystä, kärppäluotsi Mikko Haapakoski sanaili.

Jatkoerät tarjosivat paikkoja molemmille jo nopeampaan ratkaisuun. JYP pääsi pelaamaan peräti neljästi ylivoimaa, mutta tuloksetta. Lähimpänä oli Sami Vatanen, jonka laukaus kimmahti takaisin kentälle tolpasta. Myös Kärpillä oli tilaisuutensa, kun Lukas Kaspar sai kokeilla Pekka Tuokkolan yllättämistä rangaistuslaukauksesta. Yritys jäi kuitenkin puolitiehen, kun kiekko pyörähti lavassa ratkaisevalla hetkellä ja veto meni selvästi ohi maalin.

– Viimeksi me olimme onnekkaampia, nyt oli Kärpät. Maalit ratkaisevat. Tällä kertaa se meni takapuolen kautta, suora kuti ei mene kuin tolppaan. Maali vaatii aina sen onnen, Risto Dufva tuumaili.

Kärpät nopeaan johtoon

Avausmaalia ei tarvinnut odotella yhtä hartaasti kuin ratkaisua. Jo reilun minuutin jälkeen hurjasti uurastanut Mika Viinanen sai kiekon kuin varkain ja ampui kääntölaukauksen ohi Tuokkolan.

Molemmat joukkueet puolustivat omaa maalinedustaansa tarkasti. Ottelun edetessä riskejä välteltiin äärimmäisyyksiin asti, joten esimerkiksi ylivoimahyökkäyksiä ei ollut tarjolla kummallekaan suurissa määrin.

Vaikka JYP hallitsi jossain määrin suurta osaa ottelusta, oli toisessa erässä Kärpilläkin omat hetkensä. Tästä huolimatta kolmanteen lähdettiin tasalukemista 2-2. Juha-Pekka Hytönen tasoitti maalinedusruuhkasta ja Ossi Louhivaara pääsi ohjaamaan takatolpalta johtomaalin alivoimalla. Kärpät nousi tasoihin ajassa 39.53, kun Mikko Lehtonen pääsi luutimaan pelivälineen verkkoon lähietäisyydeltä.

Tarkki kesti JYPin rynnistyksen

Kotijoukkue tuli päätöserään vahvasti ja peli pyöri likipitäen koko ajan vieraspäädyssä. Illan aikana huikeat 71 torjuntaa tehnyt Tuomas Tarkki kuitenkin osoitti oman kylmähermoisuutensa pahoissakin paikoissa.

Aivan kaikkeen ei kärppävahtikaan kuitenkaan ehtinyt. Mikko Hakkarainen antoi oivaltavan syötön Tuomas Vänttiselle, jonka laukaus painui Tarkin puikoista sisään.

Osuman myötä alkoi vaikuttaa vahvasti siltä, että JYP jyrää tiensä välieriin. Toisin kuitenkin kävi. Kärpät sai oman saumansa ylivoimalla. Olli Malmivaara ei ehtinyt istua rangaistujen penkillä kuin viisi sekuntia, kun Viinanen jatkoi reboundin verkkoon ja siirsi ottelun jatkoerään.

– Omalle joukkueelle pitää antaa kredittiä yrittämisestä. Kolmannen erän lopun tasoitus oli kova paikka, mutta se ei jäykistänyt. Suoritimme ehjästi jatkoajalla, Dufva totesi.

Vaikka jatkoerissä näytti ajoittain, että monilla oululaispelaajilla villi kortti-kierros sekä puolivälierien kova ottelutahti alkavat painaa hiljalleen jaloissa, löytyi riittävää taistelutahtoa oman maalin edustan puolustamiseen. Vieraiden hyökkäykset jäivät suhteellisen harvoiksi, mutta ratkaisevan piirun kotijoukkuetta terävimmiksi, jotta ottelusarja sai ainakin yhden jatko-osan.

– Molemmilla on halu pelata. Joukkueet ovat harjoitelleet laadukkaasti läpi vuoden. Jalka kulkee kun halua on, Haapakoski kuittasi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona Oulussa.