Pihlström hiljensi Raksilan

LIIGA / Raportti
Jyväskylän JYP kävi ryöstöretkellä Oulussa ja otti ison askeleen kohti välieräpaikkaa. Tasaisen neljännen kohtaamisen ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Ottelun sankariksi nousi Antti Pihlström, joka suti kiekon verkkoon heti ensimmäisen jatkoerän alussa.

Kärppien ja JYPin neljäs puolivälierä oli tiukka ja fyysinen vääntö. Molemmat joukkueet puolustivat koko ottelun ajan tiiviisti, eikä maalipaikoilla herkuteltu.

Kummatkin joukkueet onnistuivat tekemään varsinaisella peliajalla yhden osuman, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä. JYP sai lähteä lisäajalle hyvästä tilanteesta, sillä Kärppien Ilkka Mikkola komennettiin rangaistusaitioon aivan kuusikymmenminuuttisen loppuhetkillä.

Pelikellot pysähtyivät lopulta vain 14 sekunnin lisäajan jälkeen. JYPin Juha-Pekka Hytönen ja Antti Pihlström pääsivät touhuamaan Kärppien maalilla kahdestaan. Lopulta Antti Pihlström survoi ratkaisuosuman maalin takaa, kun kiekko kimposi Tuomas Tarkin selästä verkkoon.

– Rebound pomppi siinä nurkalla. Oli aikalailla nollakulma ja sain iskettyä maalivahdin selän kautta sisään. Aika tyypillinen pudotuspelimaali, Pihlström hymyili.

JYPIn valmennusjohto oli ottelun lopputulokseen luonnollisesti tyytyväinen.

– Eilen aloitettiin pudotuspelit ja tänään jatkettiin. Pelin kiihkeys oli ihan eri luokkaa kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, Risto Dufva kertoi.

– Ei tässä mitään Stanley Cupia olla voitettu, mutta 3-1-johto kuitenkin.

Kärpille tappio tiesi tukalaa tilannetta. Oululaisjoukkueen olisi voitettava kolme peliä putkeen, mikäli Kärpät mielii välieriin.

– Pelattiin hyvä peli. Jäi tunne, että olisimme kyllä ansainneet enemmän, huokasi Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Tasaista vääntöä

JYP hallitsi pelin alkua selvästi. Hyvä vire palkittiin vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun Pihlström iski illan ensimmäisensä ylivoimalla.

Avauserän edetessä myös Kärpät heräsi mukaan peliin. Oululaisillekin annettiin työstä palkinto, kun Juho Keränen tasoitti ottelun erän lopussa. JYPin maalivahti Pekka Tuokkola seikkaili maalin takana ja kiekko kimposi hänen mailastaan maalin eteen, mistä Keränen kiitti tarjoilusta. Tuokkola tarjoili mailapelillään Kärpille osuman myös joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa.

– Pitää jonkun antaa Kärppienkin maalit, Dufva lateli.

Ottelun eteni varsin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet välttelivät virheitä ja kiekolliset hienoudet loistivat poissaolollaan. Taistelu oli kuitenkin kovaa ja molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan varsin fyysistä kiekkoa. Kärpät marssitti perjantain ottelusta poiketen jäälle myös kovista taklauksistaan tunnetut Antti Aarnion ja Juho Keräsen, jotka pelasivat varsin pirteän ottelun.

– Jyväskylässä näytti siltä, että JYPin pakisto väsyy. Sille osastolle luotiin painetta ja haettiin sitä kautta riistoja. Aarnio ja Keränen toivat energiaa ja taklauksia. Saimme siitä myös kotiyleisön mukavasti mukaan, Haapakoski mietti.

Perjantain ottelussa nähtiin joukkueiden välillä jo pientä tunteen paloa ja sama hiillostus jatkui myös Oulussa. Pavel Rosa oli edelleen jyväskyläläisten kohteena, kun taas oululaiset tökkivät varsin ahneesti JYPin Hytöstä.

– Tänään keskityimme olennaiseen. Jotakin huutelua pelaajien välillä oli nytkin. Laadukas kiekkoilta, harmi homma, että lopputulos oli tämä, kärppävalmentaja näki.

Taistelu voitosta eteni jatkoajalle, jonka päättyessä jää täyttyi juhlivista jyväskyläläisistä. Ottelun maalipaikat tasakentällisin olivat todella vähissä ja ratkaisukin syntyi ylivoimalla.

– Toisessa erässä ei tasavoimin ollut yhtään maalipaikkaa. Kaksi tasavahvaa porukkaa oli vastakkain, nyt voitto tuli meille, Dufva totesi.

Kärpillä ongelmia maalinteossa

Oululaiset ovat tehneet neljässä kamppailussa yhteensä viisi osumaa. Joukkueesta ei tällä hetkellä löydy pelaajaa, joka pistäisi kiekkoa nuottaan. Joukkueen valmennusjohdolla oli selvät sävelet siihen, mitä maalinteko vaatii.

– JYP puolustaa hyvin, emme päässeet maalille. Sinne pitää mennä nälkäisemmin. Hyvä sorsastajakin menee sinne, missä niitä sorsia on, Haapakoski vertasi.

Joukkueiden seuraava kohtaaminen on maanantaina Jyväskylässä. Tuolloin JYPillä on ottelun voitolla tilaisuus edetä välieriin. Kärpille tappio tietäisi kesälomille lähtemistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle