Sijoitustaistelua finalistien kesken

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärppien ja Jyväskylän JYPin välisessä tiistain mittelössä kamppaillaan sijoituksista runkosarjassa. Molempien joukkueiden kevätkausi on alkanut vaihtelevalla tavalla, joten tiukkaa vääntöä lienee luvassa.

Kuntokäyrät

Kärpät aloitti kevätkauden aneemisella esityksellä Turussa TPS:n vieraana, mutta kaivoi työhaalarit seuraaviin otteluihin. Notkahduksena tuolle hyvälle trendille oli lauantainen tappio Tampereella Tapparaa vastaan, kun Kärpät ei saanut muutamia hyviä paikkoja lukuunottamatta juuri mitään aikaan.

JYPin trendi on myöskin ollut vuodenvaihteen tienoilla vaihteleva. Valoa tunnelin päässä on kuitenkin selkeästi nähtävissä, kun joukkue katkaisi neljän tappiollisen vierasottelun sarjan Tampereella Tapparaa vastaan. Vieraspelaamisen virkistyminen näkyi etenkin lauantaina runkosarjan kakkospaikkaa hallussa pitävää KalPaa vastaan Kuopiossa, josta JYP sai jatkoaikavoitollaan kaksi pistettä kotiinviemisiksi.

Kärppien kotiotteet ovat olleet voitollisia kevätkaudella, mutta JYPin nouseva kuntokäyrä vieraspeleissä saattaa olla sittenkin liikaa ailahtelevalle Kärppä-joukkueelle.

Ratkaisun paikat

Kärppien puolustuspelaaminen petti pahasti edellisessä ottelussa, siinä missä JYPin vastaava on ollut viime peleissä hyvällä mallilla. JYP ei päästä vastustajaansa ns. sota-alueelle liiaksi, vaan pakottaa pelin kulmiin. Viimeisenä lukkona JYPillä on luotettavat maalivahdit, joihin heillä on harvoin peli kaatunut.
Löytyykö Kärppien tolppien välistä riittävän kovatasoinen suorittaja huomiselle, vai mureneeko puolustus ja maalivahti sen mukana?

Kärppien hyökkäyspeli on selkävaivaisen Jari Viuhkolan puuttumisen myötä tsekkikaksikko (Pavel) Rosa-Kaspar (Lukas) varassa. Alisuorittajia löytyy laajalta rintamalta, kun toimivia ketjukokoonpanoja ei tahdo löytyä erinomaisesti pelanneen Veikko Karppisen ketjua, sekä pisteistä vastaavan Mika Viinasen kentällistä lukuunottamatta.

JYPillä taasen on erittäin hyvin Raksilassa viihtyvä Antti Virtanen, kovassa nosteessa oleva Steve Kariya, liigan pistepörssin kärkisijoja hätyyttelevä Tuomas Pihlman, jotka yksinkin ovat vaikeita pideltäviä. Joukkueena JYPillä on heittää kaukaloon kentällinen toisensa jälkeen, jotka kykenevät kartuttamaan joukkueensa maalisaldoa.

Kokoonpanot

Kärpiltä on poissa selkäleikkauksesta toipuva Viuhkola. Juho Keräsen ja Atte Ohtamaan pelaaminen on epävarmaa.

JYPiltä on sivussa ainakin Jyrki Välivaara pitkäaikaispotilaana, sekä mahdollisesti Kuopiossa tällin saanut Juha-Pekka Hytönen. Kevin Kanteen ja Harri Pesosen pelaaminen on myöskin epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle