Kärpät saapuu tulikuuman JYPin vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Jyväskylässä nähdään varmasti huikea kamppailu, kun kaksi pelinsä tuloksellisesti raiteilleen saanutta joukkuetta ottavat yhteen. Kyseessä on myös toisinto viime kevään finaalisarjasta, joten latausta ei ainakaan tule puuttumaan.

Kuntokäyrät

JYP purjehtii vahvassa kuuden peräkkäisen voiton myötätuulessa. Pisteitä joukkue on napsinut kahdeksasta ottelusta putkeen. Ei ole siis ihme, että sarjasijoitus on kohonnut jumbosijalta keskikastiin. Torstainen vieraspeli HPK:ta vastaan oli melkoinen mittari, sillä JYPillä on ollut viime vuosina suuria vaikeuksia pisteiden keruussa Hämeenlinnassa. Nyt
puhdas voitto irtosi kuitenkin jopa helponlaisesti lukemin 1-4.

Paljon sen heikommin ei ole mennyt vierailija Kärpilläkään. Ennen taukoa
kärsitty tappio sarjajohtaja Lukolle ja perjantainen yhden pisteen menetys Ilvekselle ovat ainoita tahroja sen viimeaikaisissa otteissa.

Kärpät vahvistui huomattavasti maaottelutauolla, kun joukkueen riveihin
liittyivät NHL-statuksella varustetut puolustaja Dmitri Jushkevitsh
ja laitahyökkääjä Lukas Kaspar.

Ratkaisun paikat

Joukkueet lähtevät taistoon melkoisen tasaväkisinä - molemmilla on omat
vahvuutensa ja heikkoutensa. JYP saanee pienoisen edun kotikentästään sekä
siitä, että Kärppien edellisestä kamppailusta on vain alle vuorokausi
aikaa. Kaiken lisäksi tuo ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka. Mikäli hurrikaaniryhmä tulee pitämään tuttua vauhtiaan yllä, se voi
alkaa painaa oululaisten pohkeissa ottelun edetessä.

Kotijoukkueen kannalta on erityisen tärkeää pysyttäytyä pois jäähyaitiosta. Liigan tehokaksikoksi äitynyt parivaljakko Jari Viuhkola - Pavel Rosa pitävät huolen siitä, että paikkoja taatusti syntyy JYP-maalille. Myös tasakentällisin JYPin on syytä olla varuillaan Kärppien liukasliikkeisten hyökkääjien kanssa.

JYPillä on heittää Kärppiä vastaan iloisesti roihuava hyökkäysarsenaali,
jonka kirkkaimpana pyrstötähtenä on loistanut 11 osumaa kuluvalla kaudella
viimeistellyt Jani Tuppurainen. Kultakypärää muhoslainen ei kuitenkaan kanna. Se istuu Tuomas Pihlmanin päässä, eikä potta taida ihan heti pois laiturin päästä lähteäkään. Sen verran mukavasti Pihlman on jaellut syöttöjään.

Maalivahtiosastolla Kärpät on oudossa tilanteessa. Etukäteen selvänä
ykköstorjujana pidetty Tuomas Tarkki haparoi pahemman kerran
etenkin alkukaudesta. Petri Koivisto onkin noussut hyväksi
haastajaksi, mutta onko hänestä kuitenkaan ykkösmaalivahdiksi? Perjantaina Ilvestä vastaan Koivisto oli maalin suulla. Onko lauantaina jälleen Tarkin vuoro?

Kärppien ongelmana ovat olleet hitaat hyökkäyksiin lähdöt, jolloin aktiivinen ja syvälle tuleva karvaus on pysäyttänyt pelinrakentelun jo alkuunsa. Usein Kärpät joko menettää kiekon ennen punaviivaa tai hutiloi sen pitkänä päätyyn suurella prosentilla. Tähän seikkaan JYPin on iskettävä, ja juuri aktiivinen karvauspeli onkin Risto Dufvan yksi tavaramerkeistä.

Kokoonpanot

JYPiltä on varmuudella pois olkapäävammainen Jyrki Välivaara. Muutoin kokoonpano näyttää siltä, mihin joukkue HPK-pelissä jäi. Maalille luistelee Pekka Tuokkola.

Kärpiltä on sivussa ainakin Antti Aarnio.

» Lähetä palautetta toimitukselle