Odotuksena hieno kiekkoilta

LIIGA / Ennakko
Kärppien pyrkimys on iskeä kiekkoja sisään tiukan puolustuspelin lisäksi.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
Tiistaina Raksilassa jäällä nähdään yhteensä neljä NHL-työsulkupelaajaa, kun Jokerit saapuu Kärppien vieraaksi. Mielenkiintoa riittää. Mitä esimerkiksi Norris-voittaja Erik Karlsson esittääkään? Entä Oulusta Helsinkiin kesällä vaihtanut Matti Lamberg?

Kasa mielenkiintoisia pelaajia ja kaksi täysin erilaista lähtökohtaa.

Viime viikolla Raumalla Lukon ja Espoossa Bluesin kohdannut Kärpät on kamppaillut alkukauden ajan tasaisuuden ja puolustuspään ongelmien kanssa. Joukkueen päävalmentajan Hannu Aravirran mukaan edellisviikon ottelut tarjosivat paljon hyvää, mutta jättivät karvaan jälkimaun.

– Lukkoa vastaan pelasimme varmaan parasta peliä, mitä olemme minun aikanani Raumalla pelanneet. Espoon osalta voi olla tyytyväinen melkein kaikkeen muuhun kuin lopputulokseen. Blues oli hyvä, vaikka tuo meneekin meillä ihan parhaimpien vieraspelien joukkoon. Ei kuitenkaan auta, tappio tuli. Tämä on vain pisteurheilua ja sillä tavalla se oli katkera juttu, Aravirta pohti ja jatkoi positiivisten asioiden läpikäynnillä:

– Tietysti hyvää oli se, että pystyimme pelaamaan vieraissa noin energistä ja aktiivista jääkiekkoa. Blues on kuitenkin tällä hetkellä keularyhmä ja loimme jopa heitä enemmän maalipaikkoja.

Jokereilla viime viikon pelit tuottivat yhden täydenpistepotin, jatkoaikavoiton ja yhden suoran tappio. Lauantain kotiottelussa HPK:ta vastaan Jokerit pisti vielä kunnon shown pystyyn. Pelillisellä puolella narripaitojen leirissä ollaan hyvällä tiellä, vaikka viilattavaakin löytyy.

– Meillä on ollut tosi hyvin paikkoja ja viidellä viittä vastaan olemme hallinneet peliä. Ylivoimalla pitäisi vain olla tylympi ja iskeä paikoista sisään. Samalla ei pitäisi sitten antaa vastustajalle paikkoja tehdä maaleja, analysoi Juhani Tyrväinen Jokereiden verkkosivuilla.

Narriryhmällä edessä onkin todellinen härkäviikko, kun joukkue on tulessa peräti neljä kertaa. Sitä varten valmistautumisen on oltava kunnossa.

– Harjoittelemiselle ei jää hirveästi varaa. Koko ajan pitää olla valmiina siihen, että seuraavana päivä pelataan taas. Keskittymisen pitää olla koko ajan peleissä, Tyrväinen pohjustaa.

Karlsson, Filppula, Demers, Jokinen

Tiistain ottelussa katseet kiinnittyvät erityisen tiukasti molempien joukkueiden NHL-vahvistuksiin. Viime kaudella taalaliigan parhaan puolustajan palkinnon pokannut Erik Karlsson pelaa toisen ottelunsa Jokereiden riveissä. Karlssonille namupasseja HPK:ta vastaan jakanut Valtteri Filppula on päässyt jo hyvin SM-liigan vauhtiin, kuten on tehnyt myös Kärppien kaksikko Jason Demers ja Jussi Jokinen.

Vaikka tiistaina näiden herrojen kohtaaminen onkin mielenkiintoinen pointti, on Kärppien päävalmentajan Aravirran keskittyminen tiukasti pelillisissä asioissa.

– En ole täysin tyytyväinen siihen missä olemme ja parantaa pitää kyllä. Edellä olemme kuitenkin viime vuotta, se on totuus. Se missä nyt on ollut eroa, on ollut maalivahtipeli. [Ville] Hostikka oli viime vuonna alkuvaiheissa tosi liekeissä ja hän pelasi meille pisteitä. Nyt on ollut vähän epäonneakin molareilla, mutta totuus on kuitenkin se, että näissä häviöpeleissä olemme hävinneet maalivahtipelissä, Aravirta myöntää.

Odotukset tiistain ottelua kohtaan ovat molemmissa leireissä korkealla.

– Siellä on Jokereilla laadukas materiaali. On tullut vielä sairastuvalta, pelikielloista ja NHL:stä miehiä mukaan. Huikea ilta tiedossa. Täysi tupa ja voisiko hienompaa kiekkoiltaa ollakaan syys-lokakuun vaihteessa - ei varmaankaan, Aravirta hymähtää pohtiessaan tulevaa Jokerit-peliä.

– Heillä on myös muutamat NHL-lisät ja varmasti tulee hyvä matsi. Halli täynnä, niin mikäs siinä. Loistava paikka mennä pelaamaan, toteaa odottavainen Tyrväinen puolestaan Jokereiden verkkosivuilla linjatessaan samalla Kärpät-ottelun ratkaisevia asioita.

– Ollaan tylyjä ja pelataan hyvää vieraspeliä. Pistetään paikoista sisään ja vedetään hyvää yli- ja alivoimaa. Eiköhän sitä kautta pisteet tule kotiin.

Aravirta puolestaan on hyvin suoraviivainen vastatessaan siihen, millaisia otteita oululaisjoukkueelta nähdään.

– Parasta kärppää. Siihen meillä on kaikki edellytykset ja se on ilman muuta lähtökohta.

Kokoonpanot

Jokereilla loukkaantumisosasto on pullistellut nimistä alkukauden aikana. Sivussa viimeisistä peleistä ovat olleet Riku Hahl, Antti-Jussi Niemi, Ben Eaves, Nichlas Hardt ja Tomi Mäki. Tuoreempana loukkaantumisten takia pois kuvioista jää Markus Nordlund, jonka tilalla Oulussa urakoi Petteri Lindbohm.

Lisäksi pelikieltojen takia katsomossa ovat Semir Ben-Amor sekä valmentajakaksikko Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen.

Kärppien osalta kokoonpano kokee pieniä muutoksia tappiollisen Blues-ottelun jälkeen. Joonas Komulainen jää sivuun kuumeilun vuoksi ja tilalle kokoonpanoon nousee Mika Halava.

Oululaisjoukkueen maalilla Jokereita vastaan on ruotsalainen Johan Backlund, jolta päävalmentaja Aravirta odottaa kovia näyttöjä.

– Hänen selkänsä on nyt parhaassa kunnossa mitä se on koko syksyn aikana ollut. Vielä kun näkee sen, miten hän harjoittelee ja paneutuu, niin olen varma siitä, että huippupelejä rupeaa tulemaan.

Seuraa Heitä

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Oli Raumalla ja Espoossa Kärppien parhaita pelaajia. Kun Donskoin itseluottamus hipoo parasta mahdollista tasoa, on odotettavissa näyttäviä suorituksia. Mitä taituri saakaan aikaiseksi Jokereita vastaan?

Johan Backlund #31 |

Maalivahti

Näyttöpaikka. Alla loistava henkilökohtainen suoritus Lukkoa vastaan ja epäonnistunut ilta Bluesia vastaan. Backlundin on osoitettava se, että hän on oululaisjoukkueelle varma ykkösmaalivahti.

Matti Lamberg #39 |

Laitahyökkääjä

Lamberg on ollut Jokereiden yksi suurimmista onnistujista alkukauden aikana. Painavia taklauksia tarjoavalla ja kovalla asenteella kaukalossa töitä paiskivalla laiturilla on oiva paikka osoittaa Kärppien johtoportaalle se, että hänestä ei olisi kannattanut päästää irti.

Teemu Eronen #42 | JYP

Puolustaja

Erik Karlssonin tultua vierelle oli Eronen aivan kuin toinen pelaaja. Oulussa voikin mielenkiinnolla seurata sitä, jatkaako Eronen lentoaan vai vaipuuko hän enemmän varmistelevaksi puolustajaksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle