Jokerit ratkaisi toisessa erässä

LIIGA / Raportti
Jokerit juhli kärppämaalin edessä.
Kuva © Matti Korpi
Jokerit joutui lähtemään tiistain kotiotteluunsa Kärppiä vastaan vahvasti varamiehisenä. Avauserän ajan helsinkiläiset ihmettelivät vieraidensa rynnistystä, mutta toisessa erässä Jokerit iski ottelun ratkaisun Kärppien maalin edestä.

Jokerien ja Kärppien välinen ottelu Helsingissä ratkaistiin maalinedustoilla. Kotijoukkue iski kaikki neljä osumaansa lähietäisyydeltä.

– Olimme vahvempia siellä, mistä maalit tehdään, kiitteli jokerivalmentaja Tomi Lämsä suojattiensa pelaamista.

Kärppäkäskijä Hannu Aravirta puolestaan suomi omiensa puolustusalueen puolustuspelaamista.

– Maalinedustapelaaminen oli pehmeää. Ei tuollaisella pelaamisella pärjää, Aravirta tuhahteli.

– Siellä pitää olla polvet 45 asteen koukussa, valmis liikkumaan joka suuntaan ja sulkemaan joka suunnasta ovet oman maalin eteen.

Mosesille lisävirtaa vieraastaan

Ottelun avauserässä Kärpät loi enemmän vaarallisia tekopaikkoja, mutta kiekon onnistui toimittamaan vain kotijoukkue. Jani Rita ehti ensimmäisenä irtokiekkoon kärppämaalin edessä ja iski sen Johan Backlundin taakse. Maali oli laiturille kauden kolmas.

Kärpät pääsi hakemaan tasoitusosumaa 5–3-ylivoimalla, mutta peli pysähtyi kerta toisensa jälkeen Ivan Humlin lapaan. Tasakentällisin vierailla kuitenkin riitti mahdollisuuksia.

– Ensimmäisessä erässä oli hyviä paikkoja, pari tolppaa ja pari läpiajoa, Aravirta kertasi.

Vieraat saivat lopulta tasoitusmaalin aikaan toisen erän alussa, kun Toni Kähkönen siivosi Miikka Salomäen laukauksen paluukiekon Eero Kilpeläisen taakse.

Jokerit ratkaisi ottelun vielä saman erän aikana, kun se teki kolme perättäistä maalia. Steve Moses teki osumista kaksi, Jarkko Ruutu yhden. Mosesille peli oli erityinen, sillä hänen siskonsa oli saapunut katsomaan sitä Atlantin toiselta puolelta.

– Olen niin kaukana kaikista, että tietysti siitä saa vähän lisälatausta, kun on perhettä katsomossa, laituri jutteli.

– Hän on täällä viisi päivää. Amerikassa on Kiitospäivä torstaina, joten juhlimme sitä yhdessä. Vanhempani taas tulevat tänne jouluksi.

Vieraiden kiri jää vajaaksi

Jokerit lähti ottelun päätöserään turvallisessa kolmen maalin johtoasemassa. Erä sujuikin puoliväliin asti puolivillaisen pelailun merkeissä. Kun Juhani Tyrväinen törmäsi kärppävahti Backlundiin, tuli kaukaloon ja katsomoon kuitenkin lisää tunnetta.

Kyle Turris toi Kärpät kahden maalin päähän komealla rannelaukauksellaan kuutisen minuuttia ennen loppua. Tomas Plihalin 4–3-kavennusmaalin jälkeen vieraille jäi vielä minuutti aikaa tasoituksen hakemiseen, mutta Jokerit kesti Kärppien rynnistyksen.

– Lopussa tuli kurittomia jäähyjä ja pientä epäselvyyttä omaan pelaamiseen. Tehtiin tästä vielä trilleri, Lämsä päivitteli.

Aravirtaa puolestaan harmitti, että joukkue innostui pelaamaan vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

– Kolmas erä näytti, että virtaa olisi ollut vaikka alusta lähtien tehdä hommia kiihkeämmin, kärppäluotsi painotti.

Jokereilta oli sivussa peräti tusinan verran pelaajia loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi. Liigadebyyttinsä pääsi tekemään 18-vuotias puolustaja Santeri Saari, ja muutenkin kotijoukkueen kokoonpano oli varsin nuorisopainotteinen.

– Monta kertaa nuoret tällaisessa tilanteessa ovat parempia kuin parin kuukauden sairaslomalta tulevat veteraanipelaajat, Aravirta muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle