Kärpät levänneenä haastamaan sarjajohtajan

LIIGA / Ennakko
Eero Kilpeläinen on parantanyt otteitaan tasaisesti syksyn mittaan.
Kuva © Miro Pesonen
Perjantaina Helsingissä pelataan mielenkiintoinen kärkikamppailu, jossa kolmannen kerran tällä kaudella toisistaan mittaa ottavat sarjakärki Jokerit ja Oulun Kärpät. Joukkueet lähtevät otteluun hieman erilaisista lähtökohdista, kun vieralijat pääsevät levänneenä haastamaan keskellä härkäviikkoa operoivan kotijoukkueen.

Jokerit on pystynyt keräämään pisteitä varsin vakuuttavasti, vaikka pelaamisen tasossa on ollut edellisissä otteluissa jonkin verran toivomisen varaa. Etenkin hyökkäyspelaaminen ja maalinteko on ollut isännille yllättävän hankalaa. Joukkueen ykkösnyrkki Ilari Filppulan ja Steve Moseksen johdolla on jäänyt viime otteluissa yllättävän pieneen rooliin.

Kärppien otteet olivat marraskuussa hyvin vakuuttavia ja joukkue ehti nousta jopa sarjan kärkeen. Joukkueen pelillinen ilme ei kuitenkaan edellisissä otteluissa ole ollut täysin odotetulla tasolla ja joukkueen otteissa on ollut aistittavissa pientä väsymystä. Pahiten tilanne näkyi joukkueen edellisessä ottelussa viime viikon lauantaina, kun TPS kävi hakemassa vierasvoiton Oulusta. Tämän myötä lähes viikon tauko peleistä tuli Kärpille otolliseen paikaan.

Jokereille ottelu on jo viikon kolmas. Joukkueella on takana kaksi tiukkaa kotivoittoa, kun maanantaina kaatui Lahden Pelicans ja keskiviikkona voittomaalikilpailussa Kalpa.

Levänneet oululaiset pääseevät haastamaan isännät näin ollen varsin erilaisista lähtökohdista.

Isäntien loukkaantumissuma jäämässä taakse

Jokerit ovat keskellä neljän ottelun peliviikkoa, joka asettaa omat haasteensa joukkueen peluutukseen. Vaikka koko syksyn joukkuetta rasittanut loukkaantumissuma alkaa pikku hiljaa helpottamaan, näkee jokeriluotsi Tomi Lämsä tilanteen haastavana.

-Yksi päivä aikaa palautella edellisestä pelistä. Kyllä aika kovalla tahdilla menemme.

-Kokoonpanoa joudutaan todennäköisesti hieman miettimään perjantaille. Joitain muutoksia kokoonpanoon varmasti tulee, vaikka loukkaanuneita ei vielä saadakaan mukaan. Meillä on niin kova pelirytmi päällä, että halutaan hakea hieman tuoretta energiaa mukaan.

Joukkueen loukkaantuneista Nichlas Hardt on pikkuhiljaa tekemässä paluuta kokoonpanoon, mutta hänen pelaamisensa perjantaina on epätodennäköistä.

Kärppien kokoonpanon merkittävimmät poissaolijat ovat maalivahti Johan Backlund,  hyökkääjät John Norman, Joonas Donskoi, Joonas Komulainen sekä Jari Viuhkola. Puolustaja Ville Mäntymaa on tekemässä paluuta kokoonpanoon pitkän toipumisen jälkeen. Mäntymaan pelaaminen selviää pelipäivän aikana.

Viime aikoina nousujohteisesti pelannut nuori kärppähyökkääjä Miikka Salomäki joutuu todennäköisesti jättämään ottelun väliin kuumeen vuoksi.

Kärppien maalilla pelaa todennäköisesti Backlundin poissaollessa Tomi Karhunen.

Seuraa Heitä

Jani Rita # |

Laitahyökkääjä

Entinen liigan maalikuningas pääsee edelleen ottelusta toiseen hyvin tekopaikoille nopeutensa ansiosta. Viimeistely on ollut varsin tehotonta, mutta eväät tehokkuuteen ovat kuitenkin olemassa.

Julius Junttila #13 |

Laitahyökkääjä

Kärppäkasvatti on ottanut mukavasti roolia syksyn mittaan ja on joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle