JYP kärkisentterien verran Kerhoa parempi

JYP paini lopulta voiton itselleen.
Jyrki Louhen paidan jäädytysseremonian päälle päästiin vauhtiin myös illan ottelussa. Napakan alun ja johtoaseman saavuttanut HPK ei lopulta pystynyt pitämään vierailijoitaan kurissa 60 minuutin ajan. Kentällä nähtiin myös JYPin tuore NHL-vahvistus Rich Peverley.

Kotonaan vahvoja ensimmäisiä eriä pelannut HPK sai tälläkin kertaa reippaan lähdön ottelussaan JYPiä vastaan. Dan Spangin (1+1) orkestroima kotijoukkue hallitsi ensimmäistä erää vauhdillaan hankkiutuen 17 minuutin kohdalla jo 2-0-johtoon. Ammattimaisin ottein pelannut JYP ei kuitenkaan säikähtänyt. Vieraat onnistuivat kavennuksessaan alle minuutin Kerhon toista osumaa myöhemmin.

Kerho jatkoi reipasta peliä JYPin avausmaalista huolimatta. Ennakkoluulottomasti pelanneet liukkaat Kerho-hyökkääjät pitivät ajoittain JYP-viisikkoa pitkiä aikoja pinteessä. Spang etunenässä HPK sai lukuisia tekopaikkoja kolmanteen osumaan. Ottelun puoliväliä lähestyttiin kuitenkin samoissa 2-1-lukemissa.

JYP punnertaa tasoihin ja ohi

Toisen erän edetessä lipui ote vahvemmin vieraille, ja JYP painoi lopulta tasoihin sekä kolmannessa erässä ohi.

– Ensimmäiseen erään emme voi olla tyytyväisiä, ei tiedä menikö noihin alussa olleisiin juhliin paras terämme. Ansaitut olivat kyllä juhlat Jyrkille [Louhi]. Se oli hieno tapahtuma kaikin puolin, arvioi JYP-valmentaja Jyrki Aho.

Voitto-osumasta vastasi Petr Hubacek, joka vei ylivoimalla vieraat johtoon erän kolmannen erän loppupuolella ajassa 51.43. Maali syntyi neuvostotyyliin, kun Eric Perrin ja Ramzi Abid tarjoilivat Hubacekille avoimen paikan Teemu Rautiaisen istuessa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä.

Helpolla eivät sarjajohtajankaan pisteet tulleet. Läpi ottelun yritteliäs HPK oli ottelun lopussa lähellä myös tasoitusta. Kotiyleisölle antikliimaksin tarjoilivat tuomarit, jotka vihelsivät kotijoukkueelle jäähyn pelin viivyttämisestä Kerhon hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Tulos 2-3 merkitsi HPK:lle kauden ensimmäistä kotitappiota.

Ottelussa ensiesiintymisensä teki JYPin NHL-apu Rich Peverley, joka debytoi SM-liigayleisölle huilivuoron saaneen Cory Quirkin tilalla. Mainion pelin pelannut Peverley oli yksi onnistuneimpia pelaajia Eric Perrinin ja Ramzi Abidin ohella JYPin kääntäessä ottelun itselleen.

"Otto on seuraava ysi!"

JYPin sentteripelin onnistuminen oli lopulta myös ottelun kannalta ratkaisevaa. HPK:lta olivat ottelussa sivussa sekä ykkössentteri Ville Viitaluoma että kakkosen keskellä pelannut Arsi Piispanen. Miesten minuutteja paikanneet Robert Leino ja Otto Paajanen hoitivat tonttiaan yritteliäästi, ja Paajanen keräsi katsomosta myös vertauksia illan paitaseremonian sankariin Jyrki Louheen taistelullaan.

Väkevästi pelanneiden Juha Kiilholman ja Tuomas Vänttisen tavoin puhti ei kuitenkaan ihan vielä riitä kaksinkamppailussa liigan sitkeimpiä pelaajia vastaan. JYP voitti ottelun edetessä enenevissä määrin kaksinkamppailuja niin laidassa kuin keskialueellakin, ja se poiki vieraille vastaiskuja.

Osoituksena tästä olivat myös yhteensä kuusi kotijoukkueelle vihellettyä kaksiminuuttista. Kerho-valmentaja Ari-Pekka Seliniltä irtosi silti kehuja molemmille joukkueelle.

– Hyvälle joukkueelle hävisimme, tällä hetkellä Suomen parhaimmalle joukkueelle. Erinomainen startti joukkueelta, tason nosto lauantain pelin jälkeen. Toisessa erässä olimme vaikeuksissa, hidastuivat lähtömme ja olimme lähes puoli erää alivoimalla.

- Tasapisteissä lähdimme viimeiseen erään, kova taistelu. Erittäin ylpeä olen joukkueeni moraalista taistella loppuun asti, Selin summasi.