Donskoi: ”Verkot vähän enemmän tötterölle”

LIIGA / Haastattelu
Donskoilla ja Kärpillä edessä on NHL-pelaajilla vahvistuneen Jokereiden kohtaaminen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Alkukaudella maalinteon kanssa tuskaillut Kärppien laitahyökkääjä Joonas Donskoi sai hanat auki Raumalla Lukkoa vastaan. Toteamus ”onnistumiset ruokkivat itseluottamusta” on toiminut hänenkin kohdalla.

Yritystä riittää, mutta maalipaikoissa viimeinen silaus jää heikoksi. Kärppien nuoren taiturin Joonas Donskoin kohdalla viime kaudelta tuttu ongelma oli jatkaa toistumistaan myös uuden sesongin puolella. Raumalla Lukkoa vastaan pelattu vierasmatsi muutti kuitenkin kulun jälleen positiiviseen suuntaan ja Donskoi saikin nopeasti ison annoksen lisää itseluottamusta.

Se näkyi kentällä.

– Nyt niitä paikkojakin on alkanut tulla. Jännä homma, että se on niin henkisestä puolesta kiinni kuitenkin, Donskoi pohdiskeli.

– Niitä onnistumisia ei ollut hirveästi alla ja ne olivat olleet vähän kadoksissa viime aikoina. Nyt kun niitä tuli, niin se tekeminenkin tuli paljon luontaisemmaksi. Uskon kyllä, että tästä homma lähtee hyvin käyntiin, hyökkääjä nyökytteli päättäväisen äänensävyn saattelemana

Kärppien harjoituksissa tuttu näky onkin ollut se, että Donskoi on jäänyt hiomaan ja harjoittelemaan kuteja vielä pitkäksi aikaa yhteisen osion päättymisen jälkeen. Kuivemman putken aikana ylimääräistä mailasta puristamista ei hänen mukaansa ole kuitenkaan ollut.

– Ihan hyvin henkisesti hallitsin sen tilanteen, eikä ollut mitään ahdistuneisuutta. Ei tullut puristusta tekemiseen.

Terävyyttä maalintekoon

Oululaisjoukkueen osalta edellisviikko oli tuloksellisesti kaksijakoinen. Raumalla joukkue nappasi täydet pisteet mukaansa Lukolta, kun taas Espoossa vahva vieraspeli päättyi karvaaseen pettymykseen Bluesin oltua maalin verran parempi.

– Varsinkin Raumalla oli meillä hyvää vieraspeliä eikä se Blues-ottelukaan huono ollut. Mutta totta kai voitot aina ratkaisevat, Raahen kasvatti pohti.

Kärppien valmennusjohto teki ketjuihin viilauksia ennen Rauman peliä ja Donskoi sai vierelleen Miikka Salomäen sekä ruotsalaisen John Normanin. Uusi yhdistelmä olikin erittäin vahva heti ensimmäisissä yhteisissä peleissään.

– Puolustimme ja pelasimme hyvin yhteen. Sitä kautta saimme paljon kiekonriistoja ja niistä sitten pystyimme luomaan enimmät maalipaikat. Tuossa ketjussa kaikki ovat taitavia pelaajia, pystymme hyvin haastamaan, pyörimään ja saamme jäähyjä vastustajille, ketjun oikealla laidalla vaarallisuutta tuova Donskoi kävi läpi.

Alkavalla viikolla Kärpät on kolmesti tulessa. Tiistaina haastetta Donskoille ja muille oululaisille tarjoaa Jokerit, joka antoi kovan näytteen tasostaan lauantaina HPK:ta vastaan. Oululaisryhmälle edessä onkin oiva mittaus siitä, missä tasolla he pelillisesti ovat.

– Se on todella hyvä mittari. Kovasti odottaa jo sitä peliä ja varmasti tupakin on täynnä. Siellä on kuitenkin hienoja pelaajia, niin mukava pelata heitä vastaan.

Millainen Kärpät jäällä sitten nähdään?

– Lähdetään ihan nöyrän puolustuspelin kautta ja omiin mahdollisimman vähän maaleja. Puolustuspeli on ihan hyvin toiminut, vaikka välillä on vähän helppoja maaleja uponnut. Laitetaan ensimmäistä kertaa verkot vähän enemmän tötterölle, hyökkääjä sanoi päättäväisesti loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle