Nousukuntoinen Tappara haastaa HIFK:n Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Aleksander Barkovin peli hivelee silmiä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kotiotteluissaan hyvin tällä kaudella esiintynyt HIFK saa tiistaina vieraita Tampereelta, kun Tappara luistelee Helsingin jäähallin jäälle. Pelinsä hiljalleen löytäneellä kotijoukkueella on selkeä kasvojen pesun paikka, sillä vierailu Turkuun sai varsin nolon lopun.

Yhdeksi alkaneen kauden suosikeista nostettu Tappara on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Erinomaista ottelua on usein seurannut sekava ja tappiollinen esitys. Orastava tappioputki meni kuitenkin perjantaina poikki paikallisvastustaja Ilveksen kustannuksella. Tappara on koonnut seitsemästä pelaamastaan ottelusta vain kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä, jota voidaan pitää ennakko-odotuksiin nähden pettymyksenä.

Tiistain isäntä HIFK:n neljän ottelun voittoputki katkesi lauantaina Turussa. Vierailija oli ottelussa pitkään niskan päällä ja johtikin sitä vielä 36 sekuntia ennen päätössummeria, mutta kotijoukkue oli päättänyt toisin. HIFK päästi turkulaiset tasoihin ja jatkoajalla vielä ohi. Saaliiksi Turun matkasta jäi vain yksi sarjapiste. HIFK on kuitenkin aloittanut kauden kelvollisesti, sillä kahdeksasta pelatusta ottelusta kasassa 15 pistettä ja sarjataulukon neljäs sija.

Barkovin ketju HIFK:n harmina?

Kun kiekkokeskustelu tällä kaudella on kääntynyt Tapparaan, on puhuttu vain yhdestä asiasta. 17-vuotias toisen polven tapparalainen Aleksander Barkov on tehnyt kaukalossa käytännössä mitä vain itse on halunnut. Kiitettävää taustatukea on tullut ketjukavereilta. Stanley Cup-voittaja Ville Nieminen on pitänyt ketjun isällisessä otteessaan ja ketjun kolmas lenkki Henrik Haapala täydentää tehokkaana pörrääjänä mainion kokonaisuuden.

Barkovin ketju on ollut alkukaudella Tapparalle kaikki kaikessa. Jotta tamperelaisten pistepussi karttuisi jatkossakin tasaisesti, kaipaa se lisää tulivoimaa myös muilta ketjuilta.

HIFK:lta selkeä ykkösketju on puuttunut koko kauden. Tyler Redenbachin johtama ykkösketju oli lauantaina todella vaisu. Konkari Ville Peltonen pelasi pahemman kerran käsijarru päällä, eikä uunituoreesta amerikkalaisvahvistus Patrick O'Sullivanista ollut mitään apua. Positiiviselle puolelle menee duunarilaituri Arttu Luttinen, joka pelasi kauden parhaan pelinsä.

Kokonaisuutena HIFK:n peli on parantunut kierros kierrokselta. Lauantainakin joukkue oli valtaosan ottelusta niskan päälle, joskin lopun sulaminen jätti illasta karvaan maun helsinkiläisten suuhun. Avauspeli ja puolustuspelaaminen on kuitenkin parantunut sitten kauden alun, jota entisestään auttoi Ilari Melartin paluu takalinjoille.

Palaako Petrell kokoonapanoon?

HIFK:n työsulkuhyökkääjä Lennart Petrell on huilannut kaksi viime peliä. Helsinkiläiset kaipaavat kovaa tsempparia takaisin kokoonpanoon, mutta hänen pelaamisensa selvinnee vasta pelipäivän aamuna. Pitkäaikaispotilaana jatkaa sentteri Joel Perrault. Puolustaja Mikko Kurvinen on ollut jo tovin sivussa. Kahdeksan ottelun toimitsijakieltonsa kärsinyt päävalmentaja Pasi Sormunen palaa penkin taakse tiistaina.

Tappara saa kokoonpanoonsa kahden ottelun pelikieltonsa kärsineen puolustaja Tuukka Mäntylän.

Seuraa Heitä

Patrick O'Sullivan #18 |

Keskushyökkääjä

HIFK:n tuore amerikkalaisvahvistus oli pahasti pihalla Turussa. Joko saa jalkansa auki ja asenteensa kuntoon?

Aleksander Barkov #16 | Florida

Keskushyökkääjä

Nauttikaa tämän taiturin otteista niin kauan kuin vielä voitte. Sentterin peli on kuin taidetta jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle