Salcido avaa kautensa Tampereella

LIIGA / Ennakko
Brian Salcido avaa kautensa Hakametsässä
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kabineteissa käytävästä kriisista huolimatta kelvollisesti kautensa aloittanut Ilves saa Hakametsään vieraakseen kolmantena sarjataulukossa majailevan SaiPan.

Kotijoukkue lähtee otteluun orastavassa tappioputkessa. Viimeisestä kolmesta ottelusta ilveslauma on saalistanut vain yhden pisteen. Kauden alla liigan heittopussiksi kutsuttu joukkue on kuitenkin edelleen pudotuspelipaikassa kiinni kymmenennellä sijalla. Ilveksellä on edessä mielenkiintoinen viikko, kun joukkue pelaa alkavalla viikolla kolme kotiottelua.

Myös Lappeenrannasta ponnistavaa SaiPaa veikattiin ennen kauden alkua liigan häntäpäähän. Pekka Tirkkosen valmentama joukkue on kuitenkin yllättänyt kaikki pirteillä otteillaan ja pitää hallussaan liigan kolmossijaa.

Pelitapa hakusessa

Ilveksen suurin ongelma koko kauden on ollut pelitapa tai paremminkin sen puute. Ilves on onnistunut kampeamaan voitot sekä KalPasta että Pelicansista, mutta tupsukorvien kiekollinen peli on siltikin ollut vaisua. Ilveksen mahdollisuudet ovatkin vahvassa työnteossa ja luistelussa.

Erityisesti tähtipuolustaja Ville Koistinen on ollut Ilveksen kiekollisten ongelmien symboli. Avaukset lähtevät Koistisen lavasta joko myöhässä tai pahimmassa tapauksessa eivät ollenkaan. Yhden käden sormet eivät riitä laskemaan niitä kertoja, kun täydessä vauhdissa laidalla ollut Masi Marjamäki on joutunut siniviivalla kaartamaan takaisin keskialueelle, kun kiekkoa ei vain ole tullut.

Brian Salcido palaa SaiPan takalinjoille

Alkukauden veropakolaisena Ruotsissa harjoitellut amerikkalaispuolustaja Brian Salcido avaa kautensa Ilvestä vastaan. Edelliskaudella lappeenrantalaisten takalinjoilla isoja minuutteja pelannut Salcido parantaa SaiPan jo ennestään tiivistä puolustusta. Ilveksen hyökkääjillä voikin olla tiedossa vaikea ilta.

Myös KalPasta neljän ottelun lainalle saapunut puolustaja Simo-Pekka Riikola debytoi SaiPa-paidassa Hakametsässä. Tiedot Lappeenrannasta kertovat, että SaiPan maalilla saattaa aloittaa vasta kaksi ottelua tällä kaudella pelannut Richard Ullberg. 19-vuotias vahti pelasi edellisen kerran lähes kaksi viikkoa sitten.

Joukkueiden pelityylit ovat pitkälti yhteneväiset. Molempien peli perustuu nopeisiin hyökkäyksiinlähtöihin ja suoraviivaisuuteen. Ottelussa vahvemmilla onkin todennäköisesti se joukkue, joka kestää vauhtia paremmin.

Poissaolijoien listat ovat molemmilla joukkueilla melko pitkät. SaiPalta ovat poissa puolustajat Per Savilahti-Nagander, Antti Bruun sekä Samuli Piipponen. Hyökkäyksestä puuttuvat Ville Hämäläinen, Mark Lee, Tomi Leivo, Ville Paalanen ja Joni Suutari.

Ilveksen takalinjoilta ovat poissa joukkueen kapteeni Martti Järventie sekä koko alkukauden sivussa olleet Teemu Kesä ja Niko Peltola. Myös Jesse Niinimäki on edelleen katsomon puolella.

Seuraa Heitä

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

Amerikkalaispuolustaja oli viime kaudella SaiPalle korvaamaton. Onko pelituntuma kohdallaan jo kauden avausottelussa?

Jyrki Jokipakka #23 | Adler Mannheim

Puolustaja

NHL-sopimuksen kauden alla solminut Ilves-puolustaja pelasi Tappara-ottelussa suorastaan surkeasti. Isoja minuutteja pelaavan puolustajan täytyy nostaa tasoaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle