Kärpät hakee revanssia Bluesista

LIIGA / Ennakko
Viime kauden finaalikaksikko kohtaa nyt toista kertaa tällä kaudella. Espoolaiset veivät kotonaan ensimmäisen kohtaamisen, joten nyt hallitsevalla mestarilla on revanssin paikka.

Kuntokäyrät

Illan isännät ovat muutaman tappion jälkeen ryhdistäytyneet ja tilillä on nyt kaksi peräkkäistä voittoa. Varsinkin tiistain vieraspisteet Raumalta olivat arvokas saalis. Voitto lisäsi joukkueen itseluottamusta ja vähitellen oululaisjoukkueen peli alkaa aueta.

Blues koki maanantaina kauden avaustappionsa, kun Jokerit oli tyly vieras ja vei pisteet mukanaan lukemin 0-2. Muuten espoolaisten alkukausi on sujunut loistavasti ja varsinkin ylivoimapeli on ollut erinomaisessa kuosissa. Kauteen mestarisuosikkina lähtenyt joukkue on hyvässä iskussa ja lähtee torstainkin otteluun vahvasti kolmen pisteen kiilto silmissään.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on aikaa vain reilu viikko. Espoossa Blues vei tiukan ja varsin hyvätasoisen kiekkokamppailun maalein 4-3.

Ratkaisun paikat

Bluesin erikoistilannepelaaminen on liigan ehdotonta eliittiä, joten Kärppien ei parane ottaa turhia kaksiminuuttisia. Oululaisten oma ylivoima puolestaan ei ole toiminut vielä kovinkaan mainiosti.

Kärppien paras ase on puolestaan duo Juhamatti Aaltonen - Jonas Andersson. Kaksikko on ollut alkukaudella pitelemätön ja vastustajan puolustajilla onkin edessään iso haaste heidän pysäyttämisessä. Kärppien tehot ovatkin kasaantuneet paljolti tämän kentän ympärille, joten heidän onnistumisensa tai tehottomuutensa voi ratkaista ottelun.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen riveistä on varmuudella pois ainoastaan ykköspakki Martti Järventie. Lisäksi konkarihyökkääjä Vesa Viitakoski oli tiistaina kuumeessa, ja hänen pelikuntonsa selviää vasta ottelupäivänä. Puolustaja Justin Forrest puolestaan tekeee ensiesiintymisensä uuden kotiyleisön edessä.

Blues on menettänyt alkukaudella sairastuvalle muutamia tärkeitä miehiä. Torstaina sivussa ovat ainakin Stefan Öhman, Petri Kokko, Erkki Rajamäki ja Santeri Heiskanen. Lisäksi Jari Tolsan pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle