Kolmas peli ja kulminaatiopiste?

LIIGA / Ennakko
SM-liigan pudotuspeleissä kolmas ottelu on usein osoittautunut ottelusarjan käännekohdaksi, joka on lopulta ratkaissut taisteluparin voittajan. Espoossa on näin ollen mielenkiintoinen lähtökohta välieräotteluun, kun Bluesilla ja Kärpillä on kummallakin taskussaan yksi voitto.

Muuta

Kärpät tasoitti lauantaina otteluvoitot kotonaan. Matti Alatalon miehistöllä oli suuret paineet, sillä Blues oli pitänyt kotietunsa avausottelussa: tappio olisi tietänyt oululaisille tukalaa tilannetta, mutta tehokas ylivoimapelaaminen riitti kukistamaan espoolaiset tasaisessa taistelupelissä.

Blues on parantanut peliään läpi pudotuspelien. Spartalaisuus näyttää palailevan pätkittäin, ja tällä hetkellä Petri Matikaisen joukkue pelaa hyvää jääkiekkoa. Kärpät oli Espoon avausottelussa vaisu, mutta löysi oman dynaamisen hyökkäyspelinsä kotikentällään: ylivoimapelaaminen oli suorastaan erinomaista. Kuten Pelicans-sarjassa, myös Kärppiä vastaan Bluesin Mikko Koskinen on ongelmissa siniviivalta tulevien laukausten kanssa; lähietäisyydellä Koskinen torjuu korkealla prosentilla.

Pystyykö Kärpät jatkamaan vahvaa kiekollista pelaamistaan myös Espoossa? Ylivoimapeli on oleellinen osa hallitsevan mestarin hyökkäystä, joten Bluesin olisi paras minimoida jäähyt. Nyt Blues tarvitsisi myös kotiyleisönsä tukea - avausottelussa yleisömäärä oli säälittävä, alle 4000, eikä joukkue saanut lainkaan lisävoimaa kotiedustaan.

Mielenkiintoinen aspekti maanantain välieräotteluun on myös joukkueiden tärkeiden keskushyökkääjien tilanne. Bluesin Stefan Öhman ja Kärppien Daniel Corso huilasivat lauantain ottelun, mikä näkyi etenkin espoolaisten pelissä heikkoutena, kun pelinrakentelu jäi Ryan Kellerin ja Ben Eavesin harteille. Kärpät ilmoitti sunnuntai, ettei Corso pelaa maanantainakaan - Öhmanin pelikunto on sen sijaan täydellinen arvoitus.

Aiemmat ottelut

Ottelu 2: Ylivoimamaalien ilta

- Haastattelu: Viitakoski maksoi maalien hinnan

- Haastattelu: Rajamäki jaksaa raataa

Ottelu 1: Bluesille jatkoaikavoitto välieräavauksessa

- Haastattelu: Nurmi osui tärkeään paikkaan

- Kuvakooste: Teemu Nurmi ensimmäisen välieräottelun ratkaisijana

Ennakkopaketti:

- Analyysi: Finalistit välierissä

- Haastattelu: Grönholm ensimmäistä kertaa välierissä

- Dialogi: Toimittajat eri mieltä voittajasta

» Lähetä palautetta toimitukselle