Kokko tuhri, Kärpät kuittasi

Bluesin ja Kärppien kolmas semifinaaliottelu oli kahden edellisen tapaan erittäin tasainen. Ratkaisu siirtyi toista kertaa ottelusarjassa jatkoajalle, ja tällä kertaa Kärpät selviytyi siitä voittajana.

Ottelun ratkaisussa esiin nousee perinteinen kiekkoklisee: jos et tee paikoista maalia, vastustaja kuittaa.
Petri Lammassaari tarjosi kaimalleen Kokolle lähes tyhjän maalin. Kokko otti kiekon haltuun ja laukoi, mutta Tuomas Tarkki teki todella hienon torjunnan räpylällään.

Seuranneen b-pistealoituksen voitti Kärpät, joka lähti saman tien vastahyökkäykseen. Mikko Alikoski syötti Josef Boumediennelle, joka jätti Tommi Paakkolanvaaralle, joka laukoi kiekon ohi Mikko Koskisen.

- Yleensä ratkaisuosumat eivät ole hienoja, mutta tämä oli. Itse kaaduin, joten en nähnyt maalin syntyä, syöttäjä Boumedienne kertoi.

- Tällaisissa tilanteissa huolellisuus saattaa hukkua hetkeksi. Kärpät pääsi neljällä kolmea vastaan rintamahyökkäykseen, josta löysä ranneveto sisään, tuumi Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen.

Maaleja viime hetkillä

Ensimmäisessä erässä oli monia tilanteita molemmissa päissä. Ensimmäisenä ylivoimalle pääsi Blues, kun Toni Kähkönen riisti kiekon Ossi-Petteri Grönholmilta, joka joutui sitten rikkomaan. Ylivoimapyöritys ei tuonut tulosta, vaikka Kärppien ahdinkoa lisäsi Jari Viuhkolan pelaaminen ilman mailaa.

Veikko Karppinen sai hyvän tilaisuuden viedä Kärpät johtoon röyhkeän maalille nousun jälkeen, mutta hän ei saanut kiekkoa ylös ohi Koskisen.

Blues siirtyi johtoon erän viimeistä edellisellä minuutilla. Ben Eaves kiersi maalin ja häntä häirinnyt Viuhkola menetti jälleen mailansa. Tällä kertaa Blues onnistui hyödyntämään sen ja Eaves antoi syötön Petri Lammassaarelle, jolla oli varsin helppo työ nostaa kiekko maaliin. Eaves nousi sivuamaan pudotuspelien yhden vuoden syöttöennätystä yhdessä Otakar Janeckyn kanssa.

Vajaa minuutti myöhemmin Ismo Kuoppala joutui jäähylle koukkaamisesta. Juhamatti Aaltosen syöttö takakulmalla olleelle Jonas Anderssonille otti kimmokkeet Miika Huczkowskista ja Erkki Rajamäestä ja meni kuin menikin Anderssonille, joka nosti kiekon ylänurkkaan varsin pienestä reiästä.

Kärpät tasoihin viimeisellä minuutilla

Toisessa erässä lähimpänä maalintekoa oli Bluesin Teemu Nurmi, joka laukoi yläputkeen. Muuten erä oli vierasjoukkueen hallintaa, vaikka torjunnat menivätkin tasan sekä Koskisen että Tarkin torjuessa kahdeksan kertaa.

Kolmannessa erässä Kärpät sai loistavan tilanteen seitsemän minuutin kohdalla, kun Aaltonen pääsi Juho Keräsen laukauksen irtokiekkoon. Tilannetta katsottiin videolta, mutta kiekko kävi vain tolpassa.

Pirteästi pelannut Toni Kähkönen taklasi Martti Järventien irti kiekosta ja Lammassaari nousi maalille, mutta ei onnistunut tekemään illan toista osumaansa.

Kolmatta erää oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia, kun Ryan Keller riisti kiekon Anderssonilta, kiersi puolustaja Justin Forrestin ja laukoi ranteella kiekon ohi Tarkin.

Kärppien Boumedienne ja Bluesin Erkki Rajamäki saivat kaksiminuuttiset kolme minuuttia ennen loppua. Kärpille avautui rangaistusten loppupuolella tilaisuus pelata viidellä neljää vastaan, kun Tarkki otettiin pois maaliltaan. Siinä vieraat eivät onnistuneet, mutta kaksikon tultua jäähyltä Kärpät teki tasoituksen. Jari Viuhkola antoi ohjattavan syötön ja Boumedienne käänsi sen Koskisen jalkojen välistä maaliin. Varsinainen peliaika päättyi siis 2-2, ja Kärpät vei jatkoajalla voiton.

- Aluksi harmitti, kun jouduimme jäähylle, mutta hyvinhän se lopulta meni. Ei se ajatus ollut hoitaa molemmat istunnolle. Eksyin sitten maalin eteen ja osuin hyvin kiekkoon, Boumedienne totesi.
Petri Matikainen oli lopun rangaistuksista eri mieltä Boumediennen kanssa.

Valmentajat kommentoivat

Matti Alatalo oli luonnollisesti iloinen:

- Olen tyytyväinen, että saimme laajemmalla rintamalla onnistumisia. Huolellisuus näkyi tässä pelissä molempien otteissa. Pelaajat olivat todella sitoutuneita ja pidimme paketin kasassa.

Matikainen ei masentunut:

- Parasta pelissä Bluesin kannalta oli, että yksinyrittäjiä on entistä vähemmän. Tämä oli äärimmäisen tasainen peli. Pitää kääntää positiiviseksi, voitetaan kun pelaamme paremmin kuin tänään.

Sarja jatkuu keskiviikkona Oulussa.

- Ouluun pitää mennä voittamaan.

Matikainen uskoo, että ottelusta sivussa ollut Jari Tolsa on mukana keskiviikkona.

Alatalo painotti, ettei ole syytä miettiä pitkälle.

- Peli kerrallaan mennään, tänään nautitaan, huomenna palautellaan ja keskiviikkona pelataan.