Bluesille jatkoaikavoitto välieräavauksessa

Blues piti kotietunsa välierien aluksi, kun se kaatoi Kärpät jatkoajalla maalein 3-2. Ratkaisuosuman iski kolmosketjun laitahyökkääjä Teemu Nurmi, jolle maali oli tämän vuoden pudotuspelien ensimmäinen.

Joukkueiden kokoonpanossa oli joitakin muutoksia edellisiin otteluihin. Vieraiden rivistöstä puuttui puolustaja Oskari Korpikari, ja kokoonpanoon oli palannut hyökkääjä Toni Dahlman.

Bluesin Miika Huczkowski palasi kokoonpanoon kahden ottelun huilin jälkeen, ja hänen tieltään sivuun siirtyi Mikael Kurki.

Blues käytti tilanteensa

Ottelun avauserä oli pelillisesti lievää Kärppien hallintaa. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja sillä osa-alueella parempi oli kotijoukkue Blues. Avausmaali syntyi viiden minuutin jälkeen, kun Toni Häppölä voitti aloituksen Veikko Karppista vastaan ja Santeri Heiskanen latasi suoraan kiekon ohi Tuomas Tarkin.

- Kai se avausmaali on aina tärkeä. Se rentouttaa peliä, Heiskanen totesi.

Kärppien puolustaja Martti Järventie esitti hyvän nousun erän puolivälin jälkeen, mutta Mikko Koskinen kesti Blues-maalilla. Erän lopulla Blues sai myös hyviä tilanteita, kuten Ryan Keller, joka oli harhauttamassa Tarkkia, joka löi kiekon lavasta.

Blues siirtyi lopulta 2-0-johtoon, kun Ben Eaves harhautti ensin Ossi-Petteri Grönholmin ja antoi sitten Ilkka Mikkolan ohi poikittaissyötön Toni Kähköselle, joka iski vuoden kuudennen pudotuspeliosumansa. Toni Dahlman ei aivan ehtinyt pitämään Kähköstä Grönholmin virheen jälkeen.

- Pakettimme oli kyllä kasassa, mutta Blues teki maalit, arvioi Kärppä-käskijä Matti Alatalo.

Maalittomuutta

Heti toisen erän alussa Tommi Paakkolanvaara oli lähellä päästä läpiajoon, mutta hän ei aivan saanut pystysyöttöä kiinni ja näin se meni pitkäksi. Erän ensimmäisten minuuttien aikana omat tilaisuutensa olivat myös Atte Ohtamaalla ja Toni Dahlmanilla. Jälkimmäisen Koskinen torjui vaivoin kilvellään.

Bluesillakin oli omat tilaisuutensa, kun Kähkönen pääsi rittämään toista osumaa. Tarkki oli tällä kertaa parempi. Blues sai vasta erän lopulla ensimmäiset ylivoimansa, kun Antti Aarnio istui kahdesti rangaistusaitiossa. Ensimmäinen niistä johtui tosin Kärppien väärästä vaihdosta.

Erä oli kokonaisuudessaan tasaisempi kuin ensimmäinen. Torjuntalukemat antoivat erästä jopa väärän kuvan.

Kapteeni toi Kärpät tasoihin

Jari Tolsa oli murtautua tekopaikkaan kolmannen erän alussa, ennen kuin Martti Järventien koukku aiheutti kiekon karkaamisen. Blues kuitenkin ylivoimalle, joka päättyi Petri Lammassaaren kiinnipitämisjäähyyn.

Neljällä neljää vastaan pelattaessa Jari Viuhkola kaatui Erkki Rajamäen taklauksesta, mutta nousi nopeasti ja antoi hyvän syötön nousevalle puolustajalle Mikkolalle, joka ohitti ranteella Koskisen ja toi Kärpät maalin päähän.

Mikkola vastasi myös tasoitusosumasta. Kovan pyörityksen jälkeen kiekko tuli viivaan ja Mikkola tulitti, ja kiekko pomppi ohi Koskisen ja maaliin.

- Ensimmäisessä osasin lukea, mihin “Piku” syöttää. Toisessa kiekko tuli laidan kautta minulle, laitoin kiekkoa maalille ja sinne meni, perinteinen puolustajan maali.

Blues ei kuitenkaan alistunut Kärppien noususta, vaan jatkoi hyvin. Keller yritti maalintekoa juuri kun Tarkki oli sulkemassa kiekon räpyläänsä, mutta sutaisu meni ohi. Ottelun viimeisellä minuutilla Kristian Kuusela otti tyhmän hyökkäyspään jäähyn kaadettuaan Huczkowskin. Kun ylivoima ei onnistunut varsinaisella peliajalla, siirryttiin jatkoerään.

- Meillä oli vaikeampi hetki tasoituksen jälkeen, arvioi Alatalo pelin kulkua.

Nurmi ratkaisijana

Erän alun ylivoimat ovat usein vaikeita ja niin tälläkin kertaa, sillä Blues ei saanut kummoisia tilanteita aikaan. Noin minuutti jäähyn päättymisen jälkeen Huczkowski antoi pitkän syötön Nurmelle, joka laukoi ja Tarkki torjui patjoillaan eteensä. Nurmi oli ensimmäisenä paluukiekossa ja iski sen varsin pienestä kulmasta maaliin.

- Oikealle miehelle meni voittomaali, Blues-valmentaja Petri Matikainen kehui Nurmea.

Näin Blues voitti ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen ottelusarjan avausottelun. Otteluita on vielä jäljellä, ja sen tietävät molemmat valmentajat.

- Tämä sarja alkoi voitolla, mutta huippujoukkue on vastassa ja maltilla mennään. Meidän täytyy parantaa peliä koko ajan. Seuraava peli on erittäin tärkeä, arvioi Matikainen.

- Uskon, että superhyökkääjämme tulevat vielä tekemään maaleja tässä sarjassa, odottaa Alatalo tulevia koitoksia.

Sarjaa pelataan joka toinen päivä ainakin ensi viikon keskiviikkoon asti.