Finalistit kohtaavat jälleen

LIIGA / Ennakko
Espoon Areenalla nähdään tiistaina jäällä viime huhtikuulta tuttu parivaljakko, kun Suomen mestarit saapuvat testaamaan Bluesin syyskunnon. Kotijoukkueen peli on ollut uomissaan välittömästi liigan alettua, Kärppien iskukyky sen sijaan on vielä pieni arvoitus.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Espoon Blues on jatkanut hyvin pitkälti siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Vain lievästi muuttunut joukkue on pelannut valmentajansa näköistä, tiivistä ja taistelevaa kiekkoa. Matkalla on kahdessa ensimmäisessä koitoksessa kaatunut Lahdessa Pelicans ja kotona JYP - molemmat lukemin 4-1.

Oulun Kärpät aloitti väkevästi kotonaan SaiPaa vastaan rökittäen lappeenrantalaiset peräti 7-0. Heti perään tuli kuitenkin hieman yllättäen kylmää vettä niskaan, kun oululaiset joutuivat itse jäämään maaleitta kotiyleisönsä edessä hurmoksessa pelannutta KalPaa vastaan. On syytä olettaa, että tiistaina nähdään tappiosta sisuuntunut kärppälauma, mutta KalPa-pelin takia sen kunto on sittenkin hieman hämärän peitossa.

Ratkaisun paikat

Ottelussa tulee korostumaan jälleen erikoistilannepelaaminen. Kotijoukkue Bluesin ylivoima on ollut suorastaan murhaavaa. Joukkueelta löytyy nippu todella taitavia ja luovia ylivoimapelaajia, ja se on käytännössä ratkaissut kaksi ensimmäistä otteluaan ylivoimalla. Myös alivoimaspesialisteja on runsaasti. Kärppien on ehdottomasti vastattava liikkeeseen liikkeellä ja pysyttävä pois jäähyaitiosta.

Bluesin kompastuskivi saattaa löytyä puolustuksesta. Loukkaantumisten ja ulkomaalaispelaajien rotaation takia nimekkään kärppähyökkäyksen työ helpottuu. Hurjat tehot heti ensimmäisessä ottelussa iskenyt Toni Koivisto on yksi avainpelaajista.

Blues lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Joukkueen itseluottamus on todella kovalla tasolla. Omaan systeemiin luotetaan kuin muuriin ja oma peruspelaaminen riittää jo pitkälle.

Kokoonpanot

Oulun Kärpät lähtee otteluun käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Kaikki avainpelaajat ovat mukana. Joukkueen ykkösvitja Kuusela-Viuhkola-Koivisto on yksi koko liigan parhaista.
Maalissa aloittanee yksi viime kevään mestaruuden takuumiehistä, Tuomas Tarkki.

Espoon Blues on aloittanut kauden myös loukkaantumisten suhteen tutuissa merkeissä - sairastupa alkaa täyttyä vaikkei liiga ole päässyt vielä edes kunnolla käytiin. Poissa ovat varmuudella puolustajat Petri Kokko ja Santeri Heiskanen. Lisäksi hyökkäyskalustosta uupuvat Jari Tolsa, Joni Töykkälä sekä todennäköisesti ulkomaalaiskiintiön takia huilivuorossa oleva Ben Eaves.

» Lähetä palautetta toimitukselle