Kotisaldoa kaunistamassa

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Hippoksella nähdään kahden vaihtelevasti pelanneen joukkueen kohtaaminen, kun kotijoukkue JYP saa vieraita Raumalta eli Lukon. JYP on kerran tällä kaudella käynyt hakemassa pisteet Raumalta maalein 1-3, joten Lukko janoaa ottelusta revanssia ja JYP kasvojenpesua kotiyleisön edessä.

Ote piti vieraskiertueella

JYP:n kolmen pelin vierasputki alkuviikosta sujui kohtuullisen hyvin. Kahdelle kärkijoukkueelle hävittiin niukasti maalilla, mutta torstaina joukkue pystyi kaatamaan Ässät lukemin 0-2. Kaiken kaikkiaan HPK-pelin pohjakosketuksen jälkeen joukkue on taas pelannut vähän aikaa hyvällä saldolla eikä romahduksia ole nähty. Miinusta voi tosin antaa paikoin sääntöjen rajamailla olevasta pelityylistä sekä siitä, että maalin tappioista jonkun olisi voinut kääntää voitoksikin. Tai edes tasapeliksi.

JYP:n materiaalissa ilahduttavinta on viime aikoina ollut tshekkien vähitellen tapahtunut herääminen. Kanukki Eric Perrin on pelannut tasollaan koko ajan, mutta nyt hän on alkanut saada apuja myös Itä-Euroopan miehiltä. Viiden viimeisimmän pelin yhdestätoista maalista viiden tekijät ovat löytyneet tshekkikolmikosta Tomas Chlubna – Pavel Vostrak – Angel Nikolov. Etenkin Vostrakin nousu ilahduttaa, koska miehen peliä on ollut ankea katsella alkukaudella. Yritys ja vääntö on kova, mutta kiekollinen peli ei vain kulje, ehkä nyt vihdoin aukeaa?

JYP:n loukkaantumistilanne hellittää tähän peliin hieman, kun Jari Korhonen palaa sairaslomalta. Korhonen on tervetullut lisä etenkin ylivoimapeliin. Mikko Mäenpää ja Juha Pitkämäki ovat edelleen sivussa, kuten myös Miika Huczkowski, jolla on kuumetta. Toinen juniori Tuomo Kortelainen ottaa Huczkowskin paikan kakkospakkiparissa.

Mielenkiintoinen tilastoihme on, että JYP on tällä kaudella ainoana joukkueena kyennyt vieraskaukalossa pitämään kotijoukkueen maaleitta kaksi kertaa. Silti vain HIFK on päästänyt sarjassa enemmän maaleja kuin JYP. Tämä kertoo jotakin JYP:n puolustuksen ailahtelevuudesta ja myös vaihtelevista otteista kotipeleissä.

Vieraspelit vaikeita Lukolle

Jos JYP:n peli on kulkenut vieraspeleissä pääasiassa paremmin kuin kotona, Lukon tilanne on päinvastainen. Joukkue on onnistunut voittamaan vieraissa ainoastaan Ilveksen, kun taas kotihallissa JYP on ainoa voiton hakenut vierasjoukkue. Kotipelien otteet ovat välillä olleet lähes täydellisiä, kuten 3-0-voitoissa Tapparasta ja SaiPasta, mutta saman taistelun ja hyvän puolustuspelin siirtäminen vieraspeleihin ei toistaiseksi ole onnistunut. Nyt siihen olisi hyvä tilaisuus, kun perjantainen SaiPa-voitto on vielä tuoreessa muistissa.

Lukolla on ulkomaalaisten kanssa hiukan samanlainen tilanne kuin JYP:llä – Jasonit Ulmer ja Cipolla ovat pelanneet vaisusti alkukauden, mutta SaiPa-pelissä molemmat tekivät maalin, eli heräämisen merkkejä on näkyvissä. Voikin olla, että ulkomaalaisten onnistuminen on yksi pelin ratkaisevista tekijöistä.

Joukkueiden fyysinen kunto on myös yksi tämän ottelun avainasioista. JYP:lle tämä ottelu on jo viikon neljäs, mutta eilisen päivän joukkue on saanut levätä. Lukolla taas oli lähes viikon mittainen tauko peleissä, joka katkesi eilen kotijäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle