Väsynyttä vääntöä, jatkoaikavoitto Lukolle

Hippoksella nähtiin sangen väsyneen näköinen vääntö JYP:n ja Lukon kesken. Kotijoukkue halusi kolmannessa erässä voittoa enemmän, mutta niin vain kävi, että Pasi Saarelan jatkoaikamaalilla kaksi pistettä matkasi Raumalle, yhden jäädessä Jyväskylään.

Ottelu alkoi tunnustelevasti pelitempon muistuttaessa hidastettua filmiä. Kotijoukkueen ankara härkäviikko painoi luultavasti jaloissa, eikä Lukkokaan saanut ihmeitä aikaan. Reilun viiden minuutin jälkeen JYP pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta pakkopelistä ei ollut liiemmälti tietoakaan. Hieman myöhemmin Lukko sai tilaisuutensa pelata viidellä neljää vastaan, mutta jos oli JYP:n ylivoima luokatonta, samaa voi sanoa keltapaitojenkin vastaavasta.

Ajassa 13:47 Lukko teki avausmaalinsa Petri Lätin toimesta, syöttöpiste ulkomaalaisvahvistus Jason Ulmerille. Lätti ampui vihaisen matalan vedon kohti Leinosta, eikä hyvän pelin pelannut Leinonen mahtanut mitään, vaikka maskia ei ollutkaan. Muita maaleja avauserässä ei nähty, niinpä tauolle lähdettiin lukemista 0-1.

Toinen erä myöskin verkkaista

Lukko pääsi puolen minuutin pelin jälkeen ylivoimalle Angel Nikolovin otettua helpohkon jäähyn väkivaltaisuudesta. Lähempänä maalia oli kuitenkin JYP, sillä jälleen pirteästi esiintynyt Eric Perrin oli rangaista Lukon yv-kohelluksen seurauksena.

Toisen erän kahdeksannen peliminuutin alkajaisiksi JYP:n tämän hetken ehdottomasti vaarallisin ketju Pihlman-Immonen-Virtanen sai lopulta kiekon reppuun Virtasen esityön päätteeksi. Maalin kulmalla odottaneella Pihlmanilla oli helppo työ laittaa pikkumusta Vehasen selän taakse Virtasen annettua namusyötön maalin takaa. Lukko kuitenkin meni uudelleen johtoon Toni Porkan maalilla. JYP:n Nikolov pelasi maalin takana tilanteen kovin löysästi, eikä Lukko jättänyt käyttämättä sitä hyväksi. Kiekko Saarelan ja Torkin kautta Porkalle, tilanne 1-2. Hetken näytti jo siltä, että JYP nukkui jäällä, kunnes tuttu hyrräketju tasoitti pelin. Tällä kertaa Antti Virtanen toimi maalintekijänä, syöttöpisteet molemmille ketjukavereille. Päätöserään lähdettiin tilanteesta 2-2.

JYP painoi päälle

Kolmas erä oli ottelun parasta kiekkoa, sillä vauhti kasvoi. Yksilösuorituksista kannattaa mainita Eric Perrinin järjestämä show erän alkupuoliskolla, mutta viimeistely ei tällä kertaa onnistunut. JYP yritti tosissaan kotivoittoa, mutta Lukkoa piti pystyssä kuumavireinen Petri Vehanen. Joskin JYP:n maalintekopaikat olivat suurelta osin pienistä kulmista ammuttuja laukauksia tai löysiä roiskauksia, jotka eivät noin hyvälle veskarille uppoa. Koska erässä ei maaleja saatu aikaiseksi, mentiin jatkoajalle.

Jatkoajan alkuhetkillä JYP:n Virtanen pääsi kohdakkain Vehasen kanssa, mutta seurauksena oli osuman sijasta pienoinen nujakka Lukon maalilla. Kotijoukkueesta jäähypenkkiä lähtivät kuluttamaan Marttinen ja Immonen, Lukolta Porkka sekä Kaipainen. Kaikilla syynä väkivaltaisuus. Ajassa 61:32 kesken JYP:n painostuksen Pasi Saarela pääsi karkaamaan vetopaikkaan. Tällä kertaa laukaus meni sisälle, vaikka pienoinen yllätys se taisi olla maalintekijälle itselleenkin. Loppulukemat Jyväskylässä siis jatkoajan jälkeen 2-3.

Jälkipyykki

Ottelu ei tarjonnut todellakaan mitään hienoa kiekkoviihdettä. Välillä toimittajaakin meinasi haukotuttaa. Ensimmäinen erä ja vielä toisen erän ensimmäinen puoliskokin olivat varovaista pelailua, eikä vauhti päätä huimannut. Päätuomari Siipo antoi jäähyjä välillä aika oudoistakin tilanteista. Kuten Ismo Lehkonen totesi ottelun jälkeen, tuomareillakin on hyvät ja huonot päivänsä, kuten pelaajillakin ja meillä kaikilla. JYP:n faneja kiinnostaa varmasti se, että kolmannessa erässä Eric Perrin ja Tomas Chlubna istutettiin yhteen. Se näyttikin toimivan mainiosti.

Paikalla olleille Lukko-faneille on nostettava hattua. Noin hienosti käyttäytyviä kannattajia soisi näkevän useamminkin. Erityisen mielenkiinnon herätti jälleen paikalla olleet tutut mustiin pukuihin, hattuihin ja silmälaseihin pukeutuneet "Daltonin veljekset".