Kamppailua playoff-viivalla

LIIGA / Ennakko
Hippokselle saapuu tänä iltana vieraita Raumalta. JYP:n ja Lukon kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia ja vähämaalisia; tämäkään peli tuskin tekee poikkeusta.

Peli kunnossa vähitellen?

Kotijoukkueella on alla jo kuuden pelin mittainen pisteputki. Joukkue tuntuu vähitellen löytäneen sen materiaalille sopivan pelityylin, joka vieraspeleissä perustuu tarkkaan puolustamiseen ja kotipeleissä iloiseen hyökkäyspeliin. Koti-ilmettä ovat auttaneet myös muutamien runkopelaajien, kuten Harri Sillgrenin ja Pavel Vostrakin heräämiset. JYP:llä on nyt kolme tasavahvaa hyökkäysketjua, jotka pystyvät hyvänä päivänä ratkaisemaan otteluita sekä hyvin karvaava nelosketju. Ei ollenkaan huonompi tilanne.

Puolustuksen otteet eivät ole olleet vielä kovin kehuttavia, mutta suurilta notkahduksilta on vältytty. Viime aikoina on kuitenkin tarvittu maalivahtien paraatipelastuksia, jotta oma joukkue on pysynyt pelissä mukana. JYP:n onneksi Tero Leinonen on parantanut otteitaan koko ajan ja oli jo joukkueensa tärkein pelaaja edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan. Alakerrassa näkyy Jani-Matti Loikalan poissaolo, selkävamma pitää miehen edelleen sivussa. Sen sijaan sairastuvalta kaukaloon palaa maalivahti Juha Pitkämäki, jonka edellinen peli oli yli kuukausi sitten pelattu HIFK-JYP. Pitkämäki pelasi ottelussa nollapelin.

Lukko pelaa pelit loppuun

Lukon marraskuu on tuonut joukkueelle yhden voiton, yhden tasapelin, yhden jatkoaikatappion ja kaksi pisteetöntä tappiota. Putkia ei siis ole päässyt syntymään suuntaan tai toiseen. Joukkue on tasainen, mutta todelliset ratkaisupelaajat siltä puuttuvat. Pasi Saarela on kyennyt ratkaisemaan pelejä vain satunnaisesti, eivätkä ulkomaalaisvahvistukset ole olleet tähtiainesta. Kovalla työnteolla ja joukkuepelillä Lukko on kuitenkin pystynyt usein kamppailemaan pisteistä loppuhetkille asti - kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on tehnyt viimeisellä minuutilla tasoitus- tai voittomaalin. Henkinen kantti siis riittää vaikka mihin.

Lukko lähtee luultavasti pelaamaan edelliskerralta tuttua vieraspelitaktiikkaa. Puolustuksen ja maalivahti Petri Vehasen yhteispeliin luotetaan, ja maalit isketään joko ylivoimalla tai vastahyökkäyksistä. Pelin hallinta luovutetaan suosiolla kotijoukkueelle, jolle tämä rooli ei ole se kaikkein sopivin.

Veikkaus

Ottelussa tehdään viisi tai kuusi maalia. On hyvin todennäköistä, että molemmat joukkueet poistuvat ainakin yhden pisteen kanssa kaukalosta. Tässä pelissä mitataan JYP:n kantti pelata ennakkosuosikkina ja peliä hallitsevana joukkueena kotiyleisön edessä. Jos tämä rooli onnistuu, se lupaa joukkueelle hyvää.

» Lähetä palautetta toimitukselle