Taistelu taivasosuuksista jatkuu

LIIGA / Ennakko
Torstai-illan huumaa koetaan Hippoksella, kun vastakkain asettuvat edelleen sijoista 4-6 taisteleva kauden ehdoton yllättäjäjoukkue JYP ja keskiviikkoisella SaiPa-voitollaan playoff-mahdollisuuksiaan parantanut Rauman Lukko.

Tiistainen tappio Raksilan jääladossa merkitsi kotijoukkueen kannalta runkosarjan kolmannen sijan hienoista karkaamista, varsinkin kun kärkipään joukkueet ovat esiintyneet viime ajat melko pirteästi. JYP:n vääntö kotiedusta kuitenkin jatkuu, toisaalta nousukuntoinen Tappara vaanii vielä runkosarjan viitospaikkaa.

Joulutauon jälkeinen aika ei ole ollut JYP-joukkueelle ruusuilla tanssimista. Ainakaan lehtereille peli ei ole näyttänyt syksyn kaltaisen iloiselta ja tehokkaalta. Pistepotti on kuitenkin karttunut kohtuullisen mukavasti; samalla on tapahtunut mielenkiintoinen roolivaihdos. Loistava maalintekovire on kadonnut lähes tyystin, mutta tilalle on tullut erittäin tiukasti puolustava, kurinalainen joukkue.

Viimeiset pari ottelua JYP-maalia vartioinut, ’Hupsismäki’-kutsumanimenkin saanut Juha Pitkämäki on ollut maalissaan kuin muuri. Maalivahtipelin onnistuminen onkin JYPin kulmakivi, varsinkin jos vielä toistaiseksi liigan maalipörssin ykkösnimi Tomas Chlubna jatkaa matkaansa varjojen mailla. Chlubnan olisikin syytä parantaa peliään, mikäli maalikuninkuus kiinnostaa; nykyisen kaltaisilla otteilla Aarne Honkavaara-palkinto jää tänäkin vuonna saamatta.

Kestääkö Lehkosen kantti?

Lukon viimeaikaiset otteet ovat olleet kovin ailahtelevia. Välillä kaatuu hallitseva mestari selvin lukemin, sitten taas kontataan sarjan hännillä majailevia ryhmiä vastaan. Ismo Lehkosen ’fetissi’ ketjujen sekoittamiseen on herättänyt ristiriitaisia tunteita kiekkoväessä ja Lukko kaipaisi kipeästi nyt uskoa omaan tekemiseen. Pelipaikkojen ja vastuiden vaihtelu on ollut omiaan sekoittamaan raumalaisjoukkueen pelin. Joukkueella on käytössään odotusarvoisesti kova materiaali, mutta peliesitykset eivät ole tätä materiaalin vahvuutta tukeneet. Se on kuitenkin varmaa, että Lukossa on ainakin väliaikaisesti siirretty Omat pojat-projekti sivuun – tänä keväänä Raumalla on puhunut raha.

Keskiviikkoinen SaiPa-voitto oli Lukolle todella tärkeä. Joukkue nousi tasapisteisiin voittamansa SaiPan kanssa ja taistelee rajusti taivasosuudestaan playoffeissa. Molemmille joukkueille pistekin ottelusta on äärimmäisen tärkeä, joten mitään maali-iloittelua torstai-iltana tuskin Hippoksella nähdään. Selvää on, että Lukko kaipaa voittoa vielä JYP:ä kipeämmin. Neljän joukkueen pudotuspelitaistossa vain kaksi voi voittaa; tällä hetkellä ainoastaan HIFK:lla on hieman, mutta vain hieman muita tukevampi ote playoff-paikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle