Raumalla jaetaan tärkeitä pisteitä

LIIGA / Ennakko
Alkukauden komeettajoukkue JYP saapuu Äijänsuolle. Ottelusta jaettavat pisteet olisivat molemmille tarpeen. JYP taistelee pudotuspelien kotiedusta, Lukko puolestaan tekee kaikkensa jatkaakseen kautta runkosarjan jälkeen. HPK-tappion myötä Lukko tipahti jälleen pudotuspeliviivan alapuolelle.

Molemmilla pakkipulaa

Erik Hämäläisen pelikiellon myötä Lukon puolustus heikentyy todella huomattavasti. Valmennuskaksikon Lehkonen-Urama on löydettävä joukkueen kapteenin tilalle korvaaja jäälle noin puolen tunnin ajaksi. Ei siis ihme, että Ismo Lehkonen kävi kuumana HPK-ottelun jälkeen.

Toni Porkka on tottunut pelaamaan puolet ottelusta, ja Janne Niskala-Jaakko Harikkala-pari oli samassa roolissa viime kaudella. Mikko Purontakanen, David Schneider ja Topi Lehtonen ovat muut Lukon pelikuntoiset liigaa pelanneet puolustajat. Heistäkin Purontakanen joutui jättämään HPK-ottelun kesken aivotärähdyksen vuoksi.

Teemu Kesän polvi kestää jo luistelemista, mutta pelikunnossa mies ei vielä ole. Pitkäaikaispotilas Ville Piekkola on niin ikään edelleen sivussa.

JYP:n peräpäästä ovat poissa Jyri Marttinen ja Jani-Matti Loikala. Kokemusta joukkueen puolustuksessa edustavat Pekka Poikolainen ja tsekkipuolustaja Angel Nikolov. JYP:n puolustustajapulan pahimmassa vaiheessa raumalaislähtöinen keskushyökkääjä Pekka Kärkkäinenkin nähtiin pakin paikalla.

Nuori puolustaja Ilkka Vaarasuo on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja noussut JYP:n pelaavaan kokoonpanoon, aina ykköspakkipariin saakka. Tarkasteltaessa JYP:n viime otteluiden parhaita pistemiehiä pistää yksi nimi silmään: Jari Korhonen. Mestiksessä viime kaudella 14 maalia laukonut 27-vuotias liigatulokas pystyy pelaamaan myös maan korkeimmalla sarjatasolla.

Hyökkäyksessä osaajia

Hyökkäykseen Lukolla sen sijaan on miehiä vaikka muille jakaa. Robert Kron esitti todellisia pelimiehen elkeitä heti kotidebyytissään. Jalat, kädet ja pää toimivat, ja kiekko löysi usein tiensä maalintekopaikalla olleen joukkuetoverin lapaan. Lisäksi Kron esitti huippuosaamista sillä pelin osa-alueella, jolle Lukolla on perinteisesti ollut vaikeuksia: aloituksissa.

Kronin odotettiin vetävän Äijänsuon hallin täyteen sunnuntaisessa HPK-kamppailussa, mutta lieneekö paukkupakkanen verottanut katsojamääriä. Monella raumalaisella kiekkofanilla on edelleen vapailta markkinoilta pyydystetty helmi näkemättä.

Pasi Saarela-Quinn Hancock-Sami Torkki ja Robert Kron-Jason Ulmer-Marian Cisar ovat olleet Lukon syömähampaat. Lukon kaksi hyökkäävää ketjua ovat kovia, ja sellaisetkin nimet kuin Mika Viinanen, Matti Kaipainen ja Toni Koivisto ovat joutuneet viime aikoina puolustavaan ja rikkovaan rooliin.

Joukkueen muista hyökkääjistä Janne Siivonen on ollut viime aikoina pirteä. HPK:ta vastaan Siivonen nousi ottelun kuluessa jo ykkösketjuun saakka.

Illan kamppailussa Lukko esittelee jälleen uusitut ketjukoostumukset. Robert Kron saa rinnalleen Siivosen ja Viinasen.

Petri Lätti on jälleen pudonnut katsomon puolelle. Viime kaudella tehokkaassa pörriäisketjussa pelannut Hermanni Vidman ei myöskään tällä hetkellä mahdu Ismo Lehkosen kuvioihin.

Mestiksessä maaleja mättänyt Markus Jämsä on sitä vastoin saanut jälleen armon. Jämsä on esittänyt pirteitä otteita Samu Isosalon ja Janne Siivosen rinnalla neloskejussa.

Teemu Normio on ainut Lukon hyökkääjä, joka ei ole täydessä pelikunnossa. Normio on Kesän tavoin päässyt jo luistelemaan nilkkavamman jäljiltä, mutta pelaavaan kokoonpanoon ei ole asiaa.

JYP:n ykkösketju on pelottavan vaarallinen. Eric Perrin on löytänyt tälle kaudelle sen tason, jota häneltä odotettiin jo Jokereissa. Laidoilla viilettävät yksi liigan parhaista luontaisista maalintekijöistä Tomas Chlubna ja nuorten MM-pronssimitalisti Tuomas Mikkonen.

Kakkosketjussa JYP:llä pelaavat alkukauden komeetta Tuomas Pihlman, nuori Jarkko Immonen ja Ismo Lehkosen entinen suojatti Antti Virtanen. Ketjunjohtaja Immonen saalisti tehot 2+1 sunnuntaina HIFK:ta vastaan.

Janne Hauhtosen, Jouni Kulosen ja Pavel Vostrakin muodostama kolmosketju ei viime aikoina ole pisteillä mässäillyt.

Maalin suulle vaihtoehtoja

Molemmilla joukkueilla on varaa valita pelaava maalivahti kahdesta vaihtoehdosta. Lukko on peluuttanut Petri Vehasta ja Mikael Vuoriota vuorotahtiin viime aikoina. HPK:ta vastaan Vuorio vartioi maalia, ja nyt olisikin Vehasen vuoro pelata. Vuorio on ollut viime aikoina kaksikosta parempi, joten maalivahtivalinta on täysi arvoitus ennakkoon.

Kolmeen viime otteluun Lukko on ilmoittanut aloittavaksi maalivahdiksi miehen, joka lopulta on aukonut vaihtoaition porttia.

Tero Leinonen ja Juha Pitkämäki ovat pelanneet kauden suurin piirtein puoliksi. Pitkämäki aloitti kauden hyvin, mutta on ollut syksyisen loukkaantumisensa jälkeen epävarmempi. Tilastojen valossa Leinonen on heikompi, mutta hänen prosenttejaan laskevat pari alkukauden teurastuspeliä.

Raumalla JYP:n maalin suulla aloittaa Pitkämäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle