HIFK lähtee jahtaamaan vahvaa avausta

LIIGA / Ennakko
Ville Peltonen ei halua todellakaan pelata uransa viimeistä ottelua tänään.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Pelicansin ehjä esiintyminen kotonaan pakottaa HIFK:n vaikeaan tilanteeseen. Helsinkiläiset tekivät lauantaina töitä, mutta tulos jäi puuttumaan. Sunnuntain toisessa kohtaamisessa korostuu ottelun ensimmäiset minuutit, minkä lisäksi kotijoukkueen on luotava laadukkaampia maalipaikkoja.

Kotijoukkueella riittää halua uusia nahkansa kotiyleisönsä edessä. Pelicansille ensimmäinen voitto HIFK:sta tällä kaudella oli henkisesti kova juttu, mutta nyt joukkueen on pystyttävä pelaamaan yhtä ehjä ottelu Helsingin Jäähallissa.

HIFK lähtee karvaamaan kotonaan agressiivisemmin kuin vieraskaukalossa, joten lahtelaisille on tärkeää kestää HIFK:n alkurynnistys. Jos HIFK:lla takkuilee maalinteko avauserässä, muuttuu ottelu tämän jälkeen tasaisemmaksi ja Pelicans on jälleen lähempänä jatkopaikkaa.

Etenkin HIFK:n kärkihyökkääjiltä on lupa odottaa enemmän. Corey Elkinsin johtama ykkösketju teki laadukkaasti töitä lauantaina, mutta nyt HIFK:n ykkösnyrkin on noustava kentän parhaaksi kentälliseksi. Teemu Ramstedtilla on myös hyvä tilaisuus osoittaa kotiyleisölleen, että hänestä on vahvaksi pelaajaksi kevään peleissä. HIFK:n kakkossentteri on aiemmin urallaan tullut tunnetuksi vaisuista esityksistä kauden tärkeillä hetkillä, eikä eilinen tuonut paria väläytystä lukuunottamatta muutosta tähän. 

Erikoistilanteet nousevat sunnuntaina isoon rooliin. Jos Pelicans jäähyilee, antaa se HIFK:lle hyvän tilaisuuden nousta kuskin paikalle. HIFK:lle jaettiin lauantaina vain kuusi minuuttia rangaistuksia, mutta juuri jäähyt jatkoajan lopulla käänsivät pelin Pelicansille. Lahtelaiset eivät ottaneet lauantaina avauserän jälkeen yhtäkään jäähyä. 

HIFK:n on oltava toisessa kohtaamisessa paineista huolimatta maltillinen. Helsinkiläisten kotipeleissä on ollut paljon hyviä asioita, joiden kautta joukkue varmasti lähtee hakemaan voittoa sunnuntaina. HIFK voittaa kotonaan hyvällä prosentilla irtokiekkoja ja kaksinkamppailuja. Pelicansin puolustus joutuu todelliseen testiin oman puolustusalueen kulmissa.

Pelicansille on tärkeää pelata lauantain tapaan fyysisesti, jotta se pystyy horjuttamaan kotijoukkueen pelinrakentamista. Ilkka Pikkarainen oli lauantaina ottelun paras pelaaja. Nähtäväksi jää, pelaako ailahtelevista otteistaan tuttu hyökkääjä yhtä vahvasti vanhassa kotihallissaan, vai meneekö lataus yli. 

Kokoonpanoissa tuskin nähdään merkittäviä muutoksia. Molemmat maalivahdit pelasivat mallikkaasti lauantaina, minkä lisäksi loukkaantumisia ei nähty. HIFK:n puolustuksessa voi tapahtua viilausta, sillä runsaasti pudotuspelikokemusta omaava Tuukka Mäkelä ei pelannut lauantaina.

Seuraa Heitä

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Näissä peleissä Peltonen tekee tulosta usein. Sunnuntaina kapteeni saattaa pelata uransa viimeisen ottelun.

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Pikkarainen teki kaikkensa voiton eteen lauantaina. Pysyykö taso?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.János Hári 1 3 4
2.Arttu Luttinen 2 2 4
3.Roope Talaja 1 3 4
4.Iiro Pakarinen 3 0 3
5.Corey Elkins 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle