Hyydyttääkö Pelicans HIFK:n hymyn?

LIIGA / Ennakko
Kotiotteluissa on ollut vierasotteluita enemmän aihetta hymyyn.
Kuva © Tomi Hänninen
Lauantaina Helsingissä vastakkain asettuvat HIFK ja Pelicans. Pelicans ei ole päässyt kovin usein juhlimaan voittoa Helsingin jäähallissa, onko tällä kertaa perjantain kierroksella sarjakolmoseksi nousseiden pussileukojen vuoro viedä pisteet mukanaan?

HIFK on pelannut maajoukkuetauon jälkeen kaksi tiukkaa koitosta. Tiistaina kotihallissa kaatui Juuso Puustisen loppuhetken maalilla Tappara, mutta perjantaina Jyväskylässä JYP käänsi kolmannessa erässä maalin takamatkan voitoksi.

Pelicans on pelannut vasta yhden ottelun tauon jälkeen, kun perjantaina tilille napsahti voitto alavireisen TPS:n kustannuksella. Lahtelaiset ovat olleet tehokkaita vierailijoita. Kauden 11 ottelusta kerätyt 21 pistettä oikeuttavat liigan toiseen sijaan.

Joukkueet ovat kohdanneet Helsingin jäähallissa kymmenen edelliskauden aikana 21 kertaa, mittelöistä HIFK on vienyt nimiinsä 18 Pelicansin kolmea vastaan. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljään otteeseen. HIFK voitti otteluista kolme, mutta Pelicans vei kauden viimeisen keskinäisen kamppailun.

Ratkaisijoita kaivataan

Ennen maajoukkuetaukoa Pelicansin murheena olivat maalinteko ja ylivoimapelaaminen. Taukoa edeltäneissä 12 ottelussa joukkue oli onnistunut heiluttamaan verkkoa ainoastaan 22 kertaa, 1,83 ottelua kohden. Viimeisissä otteluissaan ennen taukoa Pussileuat olivat pelanneet lähes kahden erän verran ylivoimaa ilman ainuttakaan ylivoimamaalia.

Radek Smolenakin lähdön johdosta hyökkäyspelaamiseen ei odotettu suurta muutosta parempaan. Perjantaina maaleja syntyi kuitenkin viisi, joista kaksi ylivoimalla, jälkimmäinen tosin tyhjään maaliin. Löytyikö alkukaudelta tuttu ilo ja rentous ylivoimapelaamiseen vai jättikö Smolenakin lähtö liian suuren aukon lahtelaisten paikattavaksi? 

HIFK:n peli puolustussuuntaan on kehittynyt kauden edetessä. Maalin suulla ykkösvahdin tonttia on pikkuhiljaa valtaamassa Ville Husso. Nuorukainen on otteillaan tarjonnut joukkueelleen mahdollisuutta voittaa, vaikka paluukiekkojen kontrolloinnissa onkin vielä varaa kehittyä. Vastustajat ovat iskeneet maalinsa pääosin paluukiekoista ja pienellä säteellä maalista.

Pelaa kotijoukkueen maalin suulla sitten otteluruuhkassa oleva Husso tai vuoroaan odotteleva Brad Thiessen, täytyy puolustuksen pystyä pitämään miehensä kurissa maalin edustalla. Pelicansin maalia on vartioinut kahta poikkeusta lukuun ottamatta tällä kaudella Jere Myllyniemi.

HIFK:lta on poissa Thomas Nykopp, Juuso Salmi, Mikko Kurvinen sekä vielä vajaan kuukauden sivussa oleva Matti Kuparinen. Roope Talaja lähestyy pelikuntoa. Vierailijoiden terveystilanne on huomattavasti parempi, poissa on Tomi Pekkala.

Seuraa Heitä

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Partanen on löytänyt viime kaudelta Mestiksestä tutun itseluottamuksen tekemiseensä. Kahdeksantoista ottelun jälkeen pistesarake näyttää nollaa, viime aikaisten otteiden perusteella avauspiste Liigassa on vain ajan kysymys.

Juha Leimu #9 |

Puolustaja

Onnistunut maalinteossa kolmessa edellisessä ottelussa, yhteensä tehopisteitä kertynyt 4+1 ja on noussut koko Liigan maalipörssissä seitsemännelle sijalle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Arttu Luttinen 1 3 4
2.Corey Elkins 2 1 3
3.Jason DeSantis 0 2 2
4.Eero Somervuori 1 1 2
5.Etunimi Sukunimi 1 1 2
Pelicans M S P
1.Juha Leimu 4 1 5
2.Ilkka Pikkarainen 0 3 3
3.Tyler Redenbach 1 2 3
4.Jan Latvala 0 2 2
5.Henri Laurila 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle