HPK:n pelissä hyvä virtaus, Jokerit oikosulussa

LIIGA / Ennakko
Löytyvätkö fläppitaulusta vielä oikeat nuotit?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Lauantain kohtaamisessa Helsingissä nähtiin kaksi ääripäätä. Rennosti suoraan selkärangasta suorittanut HPK jyräsi jokaisella osa-alueella kurittomasti kimpoilleen Jokerit-ryhmän yli.

HPK:n yhdeksännessä peräkkäisessä voitossa peräti kymmenen pelaajaa pääsi tehopisteiden makuun. Kerhon esitys oli vapautunut, vaikka päävalmentaja Pasi Arvonen väittikin ottelun jättäneen vielä parannettavaa sunnuntaille.

Tiivis pelirytmi on juuri nyt Kerhon suurin etu, sillä silloin ei jää aikaa miettiä voittoputkia tai sarjan katkaisemista. Alitajuntaan ei tule ylimääräisiä häiriötekijöitä ja selkärangasta tulevat ratkaisut ovat jatkuvasti oikeita. HPK pelasi tiiviisti joukkueena, pelaajat auttoivat toisiaan ja ajoitukset toimivat täydellisesti.

Samaa ei voi sanoa Jokereista. Jokereiden tulee parantaa viisikkopuolustamistaan huomattavasti. HPK pääsi liian usein yrittämään parhaasta maalintekosektorista Jokereiden hävittyä kaksinkamppailut.

Mies miestä vastaan puolustettaessa ei ole varaa juosta puolivaloilla vikkeliä hyökkääjiä vastaan. Etenkään heidän kotiluolassaan.

HPK ei halua muuttaa mitään - pyörähtääkö Valtosella jälleen ruletti?

Ennen lauantain ensimmäistä ottelua järjestetyssä lehdistötilaisuudessa HPK-hyökkääjä Jesse Saarisen viesti oli selvä: ei muuteta mitään. HPK:n kokoonpanossa tuskin nähdäänkään muutoksia ellei polvitaklauksen kohteeksi joutunut Antti Aarnio loukannut itseään pahemmin.

Lauantaina Jokerit-valmentaja Tomek Valtosen elekielestä pystyi päättelemään, etteivät kolmannen erän isot rangaistukset liittyneet mitenkään pudotuspeleistä tuttuun asetelmien hakuun. Valmennuksen ja pelaajien keskenäinen kunnioitus näytti olevan tipotiessään.

Hyökkääjä Steve Moses sai lauantaina jäähynsä kärsittyään painella suoraan pukusuojaan. Muita pelin kesken jättäneitä pelaajia olivat ulosajon saaneet Ladislav Nagy ja Nichlas Hardt. Nähdäänkö näitä herroja lainkaan Hämeenlinnassa?

Valtosella on vielä reservissä Broc Little ja Ben Walter. Puolustukseen valmentaja nosti lauantaina Teemu Erosen kuukauden pelaamattomuuden jälkeen. 

Entä kuka laittaa maskin päähänsä, kun avauskiekko pudotetaan? Leland Irving vaihdettiin maalilta pois kolmannessa erässä, joten Miika Wiikman saattaa hyvinkin olla Valtosen valinta tolppien väliin.

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Maaliskuun seitsemässä ottelussa yhteispisteet 7+4. Lauantaina oli paikka tehdä jo hattutemppukin. Rautiaisen maaliskuuhun on mahtunut isompiakin epäonnistumisia, eikä se ole aiheuttanut ylimääräistä mailanpuristamista.

Jarkko Ruutu #25 |

Laitahyökkääjä

Keskittyi lauantaina olennaiseen. Tyyntä myrksyn edellä? Sunnuntaina saattaa verkko heilua ja vastustajan mieli järkkyä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Juha Kiilholma 1 3 4
2.Teemu Rautiainen 3 1 4
3.Jyri Niemi 1 3 4
4.Antti Aarnio 0 3 3
5.Juha Koivisto 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle