Valtosen päävalmentajaura alkoi voitokkaasti – Kerho löysi jälleen tavan hävitä Areenalla

LIIGA / Raportti
Jokerien uusi valmennusjohto aloitti voitolla.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit palasi joulutauolta uuden valmennusjohdon luotsaamana. Vaikka peliesitys jätti Tomek Valtoselle esikuntineen paljon tekemistä, pystyivät helsinkiläiset kukistamaan HPK:n kotihallissaan vielä kerran.

Hämeenlinnan Pallokerho päätti vierailunsa Jokerien kotihalliin perinteiden velvoittamalla tavalla. Jokerit nousi toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla maalin tappioasemasta johtoon, joka piti loppuun asti.

Tomek Valtonen pääsi aloittamaan päävalmentajauransa voitolla. Kolme sarjapistettä luonnollisesti tyydyttivät tuoretta Jokerit-käskijää, mutta pelaamisessa hän näki vielä paljon petrattavaa.

– Siinä näkyi siemen siihen tietynlaiseen aktiivisuuteen, jota haemme. Hyvällä tiellä ollaan, mutta missään nimessä emme voi olla tyytyväisiä, Valtonen summasi.

Kotijoukkue aloitti ottelun erittäin vahvasti, mikä oli tosin tavallista jo Tomi Lämsän valmennusaikana. Yhtä lailla vanhan kaavaan sopi hyvän otteen lipsuminen.

– Olimme aika aktiivisia, ensimmäinen vitonen oli ihan yhtä päätä, Valtonen kertasi.

– Sitten peli tasoittui meidän henkilökohtaisten virheidemme kautta.

Jokerit onnistui rakentamaan ylivoimahyökkäyksiä ottelussa tavallista enemmän, mutta niitä tuli myös omaan päähän. Valtosen mukaan ne olivat seurausta ylipelaamisesta hyökkäysalueella. Hän ymmärsi kuitenkin pelaajiaan.

– Pelaajat haluavat näyttää, että ollaan aktiivisia ja mennään, saadaan tunnetta peliin, Valtonen selitti.

– Sen kautta puolustuspelissä tuli virheitä. Lähinnä hyökkäysalueen karvauksessa tehtiin tyhmiä ratkaisuja.

Muutos vie aikaa

Hyvien jaksojen vastapainoksi Jokerit oli pitkiä pätkiä HPK:n jyrän alla – erityisesti ottelun toisessa erässä. Kun se ei saanut kiekkoa liikkeelle omalta alueeltaan vauhdilla, pääsi vierasjoukkueen karvaus iskemään kiinni pelivälineeseen. Valtosen mielestä syynä oli tottumus.

– Se tulee selkäytimestä, että tehdään helppo ratkaisu. On kiva pitää kiekkoa ja pelata alaspäin. Se näyttää hyvältä tuolla jäällä, mutta ei sillä ole mitään tekemistä sen pelin kanssa, mihin me pyrimme.

Jokerit pelaa seuraavan kerran jo lauantaina paikallisvastustaja IFK:n kotiluolassa. Sen jälkeen ohjelmassa on yhden välipäivän jälkeen kotiottelu Tapparaa vastaan. Jääharjoitukset ovat valmentajanvaihdoksen jälkeen jääneet muutenkin vähiin, joten kovin äkkinäisiä muutoksia Valtonen ei joukkueensa pelaamiseen uskalla odottaa.

– Ei se ole viikon, kahden tai kolmen juttu. Ei tämä ole niin helppoa, että joku tulee ja napsauttaa sormia, Valtonen muistutti.

– Me teemme töitä päivittäin yksittäisten pelaajien kanssa, mikä vaikuttaa meidän viisikkopelaamiseemme ja sitä kautta joukkuepelaamiseemme. Pyrimme olemaan keväällä parhaimmillamme. Tämä oli ensimmäinen peli ja ensimmäinen voitto, tästä on hyvä jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle