Areenan kirous koetuksella viimeisen kerran

LIIGA / Ennakko
Jani Rita nousee eniten runkosarjaotteluita jokeripaidassa pelanneeksi pelaajaksi torstaina.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Tomek Valtonen debytoi kotijoukkueen päävalmentajana torstaina, kun Jokerit saa vieraakseen HPK:n. Ottelu on samalla hämeenlinnalaisten viimeinen mahdollisuus kohentaa surullista vierassaldoaan Jokerien kotihallissa.

Kuntokäyrät

Jokerit pelasi ennen joulutaukoa reilun kuukauden aikana 14 ottelua, joista se keräsi vain 17 pistettä. Maalinteon vaikeus jumitti lopulta joukkueen pelin täysin, minkä seurauksena päävalmentaja Tomi Lämsä sai potkut.

HPK:n valmennusjohto pääsi viettämään joulua huomattavasti valoisammissa tunnelmissa, kun hyvä vire poiki sille jatkosopimukset ensi kaudeksi. Joukkue voitti viisi viimeistä otteluaan ennen taukoa.

Ratkaisun paikat

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja kumpikin on voittanut kotonaan. HPK:n maalivahti Juuse Saros piti joukkuettaan pystyssä syyskuun lopulla, mutta tuolloin Jokerit onnistui kampeamaan 2–1-voiton. Edellisessä kohtaamisessa marraskuun puolivälissä Saros piti nollan.

Perjantaina HPK:n maalia vartioi kuitenkin Frans Tuohimaa, sillä Saros on nuorten MM-kisoissa. Tuohimaan syyskausi sujui vaihtelevasti, joten nyt hänellä on näytön paikka.

Kokoonpanot

Saroksen lisäksi HPK:sta alle 20-vuotiaita edustaa puolustaja Juuso Vainio. Sairastuvalla vierasjoukkueesta on vain puolustaja Jyri Niemi.

Jokerien vakiokokoonpanosta nuorten kisoissa pelaavat Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell. Loukkaantumisten vuoksi kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuvat edelleen ainakin hyökkääjät Steve Moses, Matti Lamberg, Saku Salminen ja Teemu Henritius sekä puolustaja Jeremy Dehner.

Sen sijaan kakkosvahti Miika Wiikman, kapteeni Ossi Väänänen ja laitahyökkääjä Antti Tyrväinen saattavat olla jo pelikunnossa.

Muuta

Jani Rita pelaa perjantaina 502:n runkosarjaottelunsa Jokerien paidassa ja nousee samalla seuran historian kaikkien aikojen tilaston kärkeen. Liigatasolla Rita on edustanut Jokerien lisäksi juuri HPK:ta.

Seuraa Heitä

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Teräväisen poissaolon myötä Tyrväinen saanee paljon vastuuta myös ylivoimapelissä. Toistaiseksi veljesparin nuorempi osapuoli ei ole pystynyt vastaamaan valmennusjohdon odotuksiin.

Jere Sallinen #76 | EHC Biel

Keskushyökkääjä

Läpimurtokauden jälkeinen syksy oli Salliselle vaikea, kun ruuti oli yhtä märkää kuin torstain kotijoukkueella. Peliesityksiään Sallinen kuitenkin pystyi syksyn mittaan parantamaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Jesse Saarinen 2 4 6
2.Borna Rendulic 3 2 5
3.Jere Sallinen 0 5 5
4.Ville Viitaluoma 4 1 5
5.Juha Kiilholma 1 4 5

» Lähetä palautetta toimitukselle