Viiden tähden HPK selätti Jokerit

LIIGA / Raportti
Juuse Saros piti jokeriyritykset loitolla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Hämeenlinnan Pallokerho kuittasi puheet Areena-kammostaan pyörremyrskymäisellä esityksellä. Kotijoukkue oli täysi vastaantulija, kun tulikuuman Teemu Rautiaisen johdattama Kerho sysäsi KHL:aan siirtyvän narrilauman kuilun partaalle. Samalla vieraiden voittoputki venyi jo yhdeksään otteluun.

HPK pelasi kiistatta historiansa parhaan vierasottelun Helsingin areenalla ehkä viimeisessä mahdollisuudessaan. Avausvaihdosta lähtien Pallokerho oli potkun tai kolme edellä kotijoukkuetta, joka näytti siltä, että se olisi ottanut mielummin lennot Prahaan kuin vetänyt putket jalkaan.

Kerhon voiton takuumiehenä hääri kaksi maalia sutinut Teemu Rautiainen, jonka maaliputki venyi jo kuuteen otteluun. Aina mies ei osunut kunnolla kiekkoonkaan, mutta kun tähtien asennot ovat kunnossa, ovat myös tehopisteetkin.

– Olisi ollut kolmanteenkin paikka... kiekot kyllä pomppiikin nyt mukavasti, Rautiainen virnisti Nelosen pelin jälkeisessä haastattelussa.

Erittäin vahva kahden erän suoritus oli riittävästi takaamaan hämeenlinnalaisille ottelusarjan ensimmäisen voiton, kun Petteri Nikkilän onnistui vielä siirtää Kerho 4–1-johtoon kellon toisen erän päättävän summerin soidessa. HPK onnistui tänään jopa ylivoimllaankin, joka on voittoputkesta huolimatta yskinyt.

– Ylivoima on tökkinyt, mutta saatiin muutama maali. Meidän pitää olla huomenna vielä parempia kuin tänään. Tästä on hyvä jatkaa, Pallokerhon Pasi Arvonen kommentoi pelin jälkeen.

HPK jyräsi laajalla rintamalla

Ottelun alusta asti oli selvää, että Kerho oli tänään paremmalla jalalla liikenteessä. Se voitti kaksinkamppailut, pelasi korkealla itseluottamuksella ja etenkin sen puolustajat nousivat hyökkäyksiin erittäin aggressiivisesti. Vierasjoukkueen pelistä uhkui kahdeksan ottelun voittoputki, jonka siivittämänä puukätinen Ossi-Petteri Grönholmkin osui puiden väliin ja siirsi Kerhon johtoon seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Kerhon vahvan esityksen ilmentymänä toimi alusta asti neloskenttä Antti Aarnio–Otto Paajanen–Juha Koivisto, mikä sai vaihto vaihdon jälkeen pelin Jokereiden päätyyn. Kotijoukkueen pirteitä pelaajia sai tosissaan etsiä, sillä tänään ei vaan yksinkertaisesti kulkenut. Konkari Jarkko Ruudulla oli ensimmäisessä erässä pari hyvää paikkaa, mutta Juuse Saroksen kevätvire osoittautui liian kovaksi.

Arvonen oli erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen ja piti rentoutta tämän iltaisen suorituksen avaimena.

– Hyvällä fiiliksellä ja joukkue on tosi yhtenäinen, tekee rennolla fiiliksellä töitä. Tuossa on tulos.

Teräväisen oivallus ainoa valonpilkahdus

Jokereiden ainoa hyvä hetki ottelussa nähtiin, kun Teuvo Teräväinen käynnisti kotijoukkueen lyhyen, mutta ytimekkään kirin. 5–3-ylivoimalla kultakypärä syötti takalaudan kautta takanurkalle Nicklas Hardtille, joka suuppasi kiekon Marko Tuulolan luistimen kautta ja toi Jokerit hetkellisesti mukaan vain maalin takaa-ajoasemaan.

Maali ei kuitenkaan herättänyt uinunutta kotijoukkuetta, kun illan sankari Rautiainen siirsi vieraat tavoittamattomaan 3–1-johtoon ylivoimahyökkäyksestä. Jokereiden erän musta lammas oli Teemu Eronen, joka sai ottaa molemmat Rautiaisen maaleihin johtaneet ylivoimahyökkäykset pikkiinsä. Vielä erän loppuun Nichlas Hardt ajoi rumasti Aarniota polveen ja tuli ulosajetuksi.

Viimeisessä erässä nähtiin lähinnä kosmeettista läpsyttelyä, jota väritti Jokereiden turhautuminen. Erotuomarikaksikko Jari LevonenPetri Lindqvist piti tilanteen kuitenkin hallinnassa esimerkillisesti eikä pahempia vaaratilanteita nähty.

Jokereiden valmentaja Tomek Valtonen oli erittäin lyhytsanainen ottelun jälkeen.

– Kaikin puolin luokaton esitys, Valtonen naulasi omansa täysin ansaitusti.

Ottelusarja siirtyy Hämeenlinnaan, jossa joukkueet kohtaavat sunnuntaina. Mikäli HPK voittaa, jäi tämä Jokereiden viimeiseksi Liiga-esiintymiseksi kotijäällään.

» Lähetä palautetta toimitukselle