HPK:n intohimo, sydän ja taisteluilme päättivät Jokereiden Liiga-taipaleen

LIIGA / Raportti
Jokereiden Liiga-taival päättyi Hämeenlinnaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK passitti Jokerit kesälomille ottelussa, joka oli huomattavasti tiukempi kuin lauantainen kohtaaminen. Edellisessä kohtaamisessa levällään ollut Jokerit-lauma tuli pesemään kasvojaan Hämeenlinnaan ja miltei onnistuikin siinä.

HPK jatkoi voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa kohtaamisessa Jokerit kaatui niukasti maalein 3-2. HPK hallitsi kenttätapahtumia ajoittain edellisen pelin malliin, mutta Jokerit taisteli ja iski vaarallisesti vastahyökkäyksistä.

− Sarjasta sen verran, että olimme eilen ihan täysiä lampaita. Minua ei ole ikinä hävettänyt olla mukana missään jääkiekkojoukkueessa niin paljon kuin eilen, Jokerit-luotsi Tomek Valtonen kertasi vielä lauantain tapahtumia vakavana.

Päävalmentaja antoi kuitenkin tunnustusta myös omilleen hyvästä taistelusta, vaikka se ei riittänytkään voittoon.

− Saimme eilisestä kasattua itsemme tähän päivään. Hävisimme pelin, enkä lähde erittelemään nyt syitä siihen. HPK ansaitsi tämän ja sillä siisti.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli luonnollisesti tiukkasanaista kolleegaansa tyytyväisempi.

− Ihan huikea ryhmä! Ei voi muuta sanoa. Kymmenes perättäinen voitto ja hienon kevään pojat ovat järjestäneet, Arvonen suitsutti.

Vaarallinen vastaisku-Jokerit

Edellisen läpihuuto-ottelun jälkeen HPK joutui taistelemaan tosissaan voittaakseen. Vaikka avausmaali syntyi jo parin minuutin pelin jälkeen, onnistui Jokerit kampeamaan itsensä tasoihin Jani Ridan maalilla.

Jokereille siunaantui myös paikka johtomaaliin, kun alivoimalla läpi karannut Jarkko Ruutu kaadettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Juuse Saros HPK:n maalilla venyi kuitenkin Ruudun harhautuksessa kiekon tielle.

Toisessa erässä Ruutu koitti hiillostaa sanallisesti HPK:n kultakypärä Borna Rendulicia, mutta tuloksetta. Kroatialainen keskittyi veivailemaan kiekkoa agitaattorin jalkojen välistä. Muuten hyvin pelanneen Ruudun energia ilmeisesti hupeni hiillostukseen.

Rendulic vain nauroi.
Rendulic vain nauroi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

− Olin itse niin puhki, etten pystynyt edes puhumaan. Hän vain huusi korvaani jatkuvasti. Ajattelin, että jättäisi nyt rauhaan ja antaisi pelata, Rendulic nauroi ottelun jälkeen.

Ottelun avausmaalin iskenyt Rendulic katkaisi 13 ottelun mittaisen maalittoman putkensa ja tuuletuksesta näki, että osuma teki hyvää. Hyökkääjä itse oli huomannut kuivan kauden vasta hiljattain.

− En ollut ajatellut sitä aiemmin, mutta nyt olin katsonut, että olin pelannut jo pitkään ilman maalia. Ajattelin, että nyt haluan tehdä maalin.

Rento HPK juoksutti Jokereiden kolosseja

Voittoputkessa liitävän HPK:n peli-ilme on ollut silmiinpistävän rento. Vikkelät hyökkääjät juoksuttivat sunnuntai-illassa Jokereiden isoja puolustajia kulmissa, eikä isotkaan virheet keikuttaneet venettä.

− Meillä ei ollut mitään paniikkia. Kaikki paineet olivat Jokereilla. Asetelma oli isot pojat vastaan pikkupojat, Rendulic tiivisti.

Päävalmentaja Arvonen onkin voinut seurata tyytyväisenä suojattiensa hurmoksellista peliä. Pelaajat auttavat toisiaan ja tekevät jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Onko päävalmentajan tarvinut oikeastaan tehdä mitään penkin takana?

− Hän on antanut vain pelata. Me luotamme omaan systeemiimme, emme panikoi ja pelaamme rennosti, Rendulic kuvaili.

Myös päävalmentaja uhkui tyytyväisyyttä omiensa otteisiin.

− Pelaajille se iso kiitos kuuluu. Silloin kun on intohimoa, sydäntä ja taistelumieltä niin tuloskin on tällainen, Arvonen kehui.

Seuraavaksi HPK saa vastaansa runkosarjan voittaneen Kärpät.

− Pari päivää lepoa ja kohti pleijarit, kroatialaishyökkääjä veisteli kaksikielisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle