Neljän erän ekstaasi

Ratkaisijaksi lauantain ottelussa nousi yllätysnimi Janne Ritamäki.
Lahden Pelicans otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan voittamalla Helsingin IFK:n lähes 80 minuuttia kestäneen väännön jälkeen lukemin 1-0. Vaiheikas ottelu kulminoitui ennen kaikkea ajoitukseen.

Harvoin tulee ajatelleeksi, että lähes neljä erää kestävä 0−0-tilanne olisi jotain muuta kuin puuduttavaa hinkkaamista. Pelicans ja HIFK kuitenkin todistivat Villi kortti –kierroksen ensimmäisessä ottelussa, että maalittomaankin peliin mahtuu paljon tunnelatausta.

− Tämä oli sitä, mitä täältä odotettiinkin. Ensimmäinen pudotuspeli, paljon tunnetta mukana ja tiukkaa pelaamista, HIFK:n päävalmentaja Harri Rindell totesi.

Tunteet ja halu voittaa näkyivät ottelussa aivan ensimmäisistä minuuteista viimeisiin, kun fyysinen peli ja taklaukset saivat runkosarjan hissutteluun verrattuna aivan uuden merkityksen. Kotijoukkue Pelicansin puolelta hämmennystä olivat aiheuttamassa etunenässä Ilkka Pikkarainen ja Juhani Tyrväinen, joista jälkimmäinen esitti ottelun aikana lukuisia napakoita niittejä.

− Se on neloskentän tehtävä, että taklataan paljon ja mahdollisesti nostatetaan tunnetta, Tyrväinen kommentoi.

Vaikka lauantai-illassa todella oli huumaa, kumpikaan joukkueista ei sortunut turhanpäiväiseen hätiköintiin. Etenkin maalivahdit Jere Myllyniemi ja Ville Husso loistivat rooleissaan läpi ottelun kannatellen joukkueitaan vaikeina hetkinä.

− Aika tarkkaa peliä oli. Molemmat olivat hyvin valmistautuneita ja valmiina puolustamaan. Veskarit olivat hyviä ja kuten nähtiin, niin aika pienestä oli tänään kiinni, Tyrväinen summasi.

Pienestä tosiaan, kun voittomaali syntyi vasta ensimmäisen jatkoerän viimeisellä peliminuutilla. Jatkoerässä Pelicans pääsi niskan päälle, kun HIFK sortui kahteen peräkkäiseen jäähyyn ja paine jäi pitkäksi aikaa vierasjoukkueen maalille.

Maalivahti Husso jaksoi pitkästä pyörityksestä huolimatta venyä lukuisiin tärkeisiin pelastuksiin eikä Janne Ritamäen iskemää pelin ainokaistakaan voi sysätä hänen kontolleen.

Siinä missä Pelicans syttyi loppua kohden, HIFK:n terävin hetki oli aivan ottelun alussa. Joukkue ei lukuisista paikoista huolimatta saanut onnistumisia, mikä johti pelin levähtämiseen. Pelicansin päästyä otteluun mukaan heittelivät tilanteet ripeään tahtiin päästä päähän.

− Meidän paras jakso oli ensimmäinen erä, mutta siinä ei saatu oikein sitä onnistumista. Sen jälkeen tilanteet vaihtelivat ja yhden maalin pelihän tästä tuli, Rindell kommentoi.

Tappiosta huolimatta HIFK ei ollut mikään kynnysmatto, ja sarjan seuraavassa ottelussa sunnuntaina onkin odotettavissa entistä nälkäisempi helsinkiläisjoukkue. Punapaidoissa on paljon ratkaisijamateriaalia eikä Pelicans voi lähteä tappiosta sisuuntuneen HIFK:n kotihalliin takki auki.

− Heillä on varsinkin todella vaaralliset kaksi ensimmäistä ketjua. Pelasimme kuitenkin nyt hyvin ja saimme heidät pois paikoilta, etteivät he saaneet yhtään maalia.

− Huomenna jatketaan siitä, mihin tänään jäätiin. HIFK tulee varmasti vielä kovempaa kotiareenassaan ja meidän pitää olla valmiita puolustamaan vielä vähän tarkemmin, Tyrväinen päätti.