Ennätykset uusiksi – Pelicans hävisi jälleen

Läpi ottelun takuuvarmoin ottein pelanneen Ville Peltosen 1–0-maali jäi ottelun voitto-osumaksi.
Pelicans lähti perjantai-iltana katkaisemaan peräti kymmenen ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkeaan. Lahteen vierailijaksi saapui syksyn taaperruksen jälkeen hyvään vireeseen äitynyt HIFK. 4686 katsojaa näkivät vuodenaikaan nähden yllättävän vauhdikkaan ottelun.

Ottelun alkuseremoniat olivat ansaitusti omistettu Pelicans-ikoni Jan Latvalalle. 41-vuotias konkari sai perjantain ottelussa kasaan käsittämättömät 1 100 liigaottelua, ja johtaa ylhäisessä yksinäisyydessään kaikkien aikojen ottelutilastoa. Nykypelaajista lähimpänä Latvalaa on HPK-puolustaja Marko Tuulola reilulla 900 ottelulla.

– Ennen peliä juttelimme, että on se todella kunnioitettava määrä otteluita ja kausia takana. Ei varmasti kukaan tuota ennätystä riko, Pelicans-kapteeni Tommi Paakkolanvaara ylisti joukkuetoveriaan ottelun jälkeen.

Pelicans-konkarin juhlapelistä huolimatta HIFK istahti kuskin paikalle ottelun alussa. Varsinkin vierailijoiden ykkösketju Iiro PakarinenVille Peltonen Juuso Puustinen loi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tukun maalipaikkoja. Pelicans-vahti Jere Myllyniemen hyvät torjunnat ja maaliputket pelastivat kuitenkin kotijoukkueen takaiskuilta.

Terävästi vastahyökkäyksiin läpi ottelun sännännyt vierailija siirtyi johtoon ottelun ensimmäisen erän kolmannellatoista minuutilla, kun Puustisen syöttö löysi läpiajoon kirmanneen Peltosen. Vierailijoiden kapteeni ei jättänyt mitään sattuman varaan ladaten kiekon tylysti Myllyniemen kilpikäden puoleiseen alanurkkaan.

Pelicanskin onnistui luomaan muutaman makoisan maalintekopaikan, mutta vastikään helsinkiläisten maalivahtiosastolle, nuorten MM-kilpailuissa torjuvaa Ville Hussoa paikkaamaan palkattu Joakim Lundström piti maalinsa koskemattomana.

– Mielestäni pelasimme hyvän ottelun ja valmennusjohdon viesti oli samankaltainen. Maalinteon kanssa meillä on ongelmia. Sen kaikki tiedostavat, kapteeni Paakkolanvaara kertoili.

Pekkalan menetys lopetti taistelun

Toisessa erässä tapahtumia ja vauhtia riitti, mutta järki ja taktiset hienoudet loistivat poissaolollaan. Vaikka varsinkin HIFK pääsi ajoittan pyörittämään pitkiäkin kulmapelejä, ei toivottua tulosta kuitenkaan syntynyt. Molemmissa päissä maalivahdit huolehtivat, että kolmanteen erään lähdettiin 0–1–tilanteessa.

Kolmannessa erässä peliin tuli annos lisää tunnetta. Pelicansilla oli ottelun kolmannessa erässä toistuvasti hyviä maalintekopaikkoja. Vauhtia erän alkupuolella ylläpitänyt Pelicans pääsi yrittämään tasoitusta muutamaan otteeseen myös ylivoimalla HIFK-puolustajien Jason DeSantisin ja Henrik Forsbergin kuluttaessa jäähypenkkiä.

Päätöserän toiseksi viimeisellä minuutilla kotijoukkueen Tomi Pekkala menetti kiekon omalla alueellaan kohtalokkain seurauksin. HIFK:n läpi ottelun virkeästi pelannut Ryan Thang kiitti ja kuittasi 2–0:aan. Kun vielä Jasse Ikonen ronkittiin nurin läpiajosta Pelicans-maalin ollessa tyhjänä, päättyi ottelu vierailijoiden kolmen maalin voittoon.

Pelicans ui edelleen syvissä vesissä. Tasaväkisesti HIFK:n kanssa perjantaina kamppaillut lahtelaisjoukkue poistui kaukalosta pisteittä jo ennätyksellisen 11:nnen kerran peräkkäin.

– Puolustuksellisesti pelaamme viisikkona hyvin. Joukkuetta ei voi myöskään syyttää yrityksen puutteesta. Jokainen jätkä antaa tuolla kaikkensa. Varmasti pitkästä tappioputkesta on kasaantunut jokaiselle vähän painetta.

– Onneksi pääsemme heti huomenna pelaamaan uudestaan. Jos pidämme tämän päivän temmon ja onnistumme paikoistamme, niin varmasti meillä on mahdollisuutemme voittaa, Paakkolanvaara päätti viitaten lauantaiseen SaiPa-peliin.