Lahdessa ennätysvaara

LIIGA / Ennakko
Jan Latvala pelaa perjantaina 1100. liigaottelunsa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lahden Pelicans ja Helsingin IFK kohtaavat perjantaina kauden kolmannen kerran. HIFK:lla on ennen illan ottelua allaan kaksi tappiota. Pelicans puolestaan yrittää välttää ennätyksen rikkomisen, kun tilille on kertynyt jo kymmenen tappiota putkeen.

Pelicansilla on joulutauon jälkeisessä ottelussa paljon menetettävää. Jo elintärkeiksi kutsuttavien pisteiden lisäksi lahtelaisilla on pelissä myös kunnia, sillä tappio sysäisi lahtelaisjoukkueen harteille hieman kyseenalaisen ennätyksen. Yhdentoista ottelun tappioputki olisi nimittäin Liigan nykyisen pistelaskun historiassa pisin.

Lisätunnelmaa otteluun tuo myös jonkin asteiset juhlamenot, kun otteluennätystä kohta kaksi vuotta hallinnut konkaripakki Jan Latvala pelaa perjantai-iltana uransa 1100. liigaottelun.

Kuluvalla kaudella Pelicans ja IFK ovat kohdanneet kahdesti, kerran Lahdessa ja kerran Helsingissä. Molemmat ottelut ovat päättyneet helsinkiläisten voittoon. Viimeisin kohtaaminen on marraskuun lopulta, jolloin Pelicans menetti 4—0-johtonsa häviten lopulta 4—6. Marraskuinen ottelu on myös viimeisin peli, jossa Pelicans on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia.

Ottelun suurin kysymysmerkki lienee klassisesti maalivahtipeli. Helsinkiläisten 18-vuotiaan ykkösmaalivahdin Ville Husson pelatessa Ruotsissa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, pääsee Vladivostokista HIFK:n riveihin siirtynyt Joakim Lundström tekemään liigadebyyttinsä.

Toinen ottelun kulmakivistä on puolustuspeli. IFK:n puolustuksesta uupui ennen taukoa joukkueen selkärankana toiminut Daniel Fernholm, mutta ruotsalaispuolustaja kuitenkin pelannee perjantaina. Pelicansin puolustusosasto puolestaan saa illan otteluun jo pitkään kaivattua vakautta. Avuksi sairastuvalta saapuu Juha Leimun muodossa yksi joukkueen henkisistä johtajista.

Mikäli Pelicans mielii haalia tililleen pisteitä, on alivoimapelin tauon aikana täytynyt parantua roimasti. HIFK on alkukauden suon ylitettyään pelannut Liigan toiseksi parasta ylivoimaa. Vierasjoukkue on myös pelannut ylivoimaisesti sarjan parasta alivoimaa, mikä voi ennen pitkää koitua maalintekovaikeuksista kärsivän lahtelaisjoukkueen kohtaloksi.

Kokoonpanoissa tuskin tapahtuu suuria materiaalimuutoksia. HIFK:n vahvuuteen palannee Matti Kuparinen ja Pelicansin luukkuvahtina toimii alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana olevan Janne Juvosen sijaan Peliittojen Antti Rautiola.

Seuraa Heitä

Jan Latvala #26 |

Puolustaja

Ottelun ikäkeisari pitää hallussaan Liigan otteluennätystä. Onnistuuko Latvalan ja Pelicansin kääntää jyrkässä alamäessä oleva kelkkansa?

Joakim Lundström #84 | Leksands IF

Maalivahti

Ruotsalaisvahti tekee perjantaina liigadebyyttinsä. Lundströmillä on suuret saappaat täytettävänä, kun hän korvaa nuoresta iästään huolimatta loistavasti pelannutta Ville Hussoa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Tyler Redenbach 0 3 3
2.Vili Sopanen 2 1 3
3.Pekka Saarenheimo 0 2 2
4.Tomi Pekkala 1 1 2
5.Jarkko Immonen 0 1 1
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 4 2 6
2.Toni Söderholm 1 4 5
3.Corey Elkins 1 3 4
4.Ryan Thang 2 1 3
5.Mikko Jokela 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle