Pääseekö Pelicans yli HIFK-peikostaan?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ikäkeisari Jan Latvalalle alkavat pudotuspelit ovat uran kolmannettoista.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelicansin ja HIFK:n väliseen pudotuspelisarjaan joukkueet lähtevät lähes täysin erilaisista lähtökohdista. Isot herrat Helsingistä joutuivat nöyrtymään jo ennen pelien alkua, kun piskuinen Pelicans nappasi itselleen kotiedun.

Suuren budjetin helsinkiläisjoukkueelle runkosarjan yhdeksäs sija oli reipas rimanalitus. Jo pelkästään HIFK:n oman kunnian takia joukkue on käytännössä pakkovoittojen edessä, mutta ensimmäisen kiinnityksen nappaaminen Lahdesta lauantaina ei tule olemaan helppoa.

Sarjaan kotiedun saanut Pelicans lähtee pudotuspelien ensimmäiseen otteluunsa huomattavasti paineettomampana kuin kilpakumppani HIFK. Ennen kautta lahtelaisia kohtaan ei asetettu sen suurempia odotuksia ja Pelicansia sijoitettiin veikkauksissa sijoille 10–14, vaikka joukkueen oma tavoite oli selvästi pudotuspeleissä.

Kotietu saattaa olla kahdeksanneksi sijoittuneilla lahtelaisilla, mutta runkosarjan tilastot puhuvat HIFK:n puolesta. Kauden jokainen kohtaaminen on päättynyt helsinkiläisten voittoon eikä Pelicans onnistunut nappaamaan otteluista pistettäkään. Huolimatta suvereeneista tuloksista, eivät pelit itsessään olleet HIFK:n ylivoimaa. Pelicansilla oli omat mahdollisuutensa, mutta HIFK onnistui löytämään jokaiseen otteluun paikan iskeä viimeinen niitti.

Lauantain ottelussa molemmilla joukkueilla on varaa pelata kokoonpanoilla. Pelicans sai runkosarjan lopussa sairastuvalta mukaan muun muassa Pavel Rosan ja Kimmo Koskenkorvan, joista jälkimmäinen on onnistunut tekemään tehojakin ihan mukavaan tahtiin.

Myös HIFK sai juuri ennen pudotuspelejä kokoonpanoon lisää laajutta. Tehomieheksi hankitun Teemu Ramstedtin ohella myös Matti Kuparinen ja Tuukka Mäkelä ovat palanneet takaisin kaukaloon.

Olivat lähtökohdat kuitenkin mitkä tahansa, lauantaina Lahdessa pelattava sarjan avausottelu tuskin jättää kylmäksi. Vaikka Pelicans teoriassa on päässyt jo tavoitteeseensa, lahtelaiset eivät lähde pudotuspeleihin häviämään. HIFK:lle puolestaan on elinarvoisen tärkeää pelata alusta asti täydellä latauksella, sillä takavuosina joukkueelta on nähty hutipelejä ikävissäkin paikoissa.

Seuraa Heitä

Jan Latvala #26 |

Puolustaja

Jan Latvalalle alkavat pudotuspelit ovat yhteensä uran kolmannettoista. Turkoosipaidassa alkava sarja käynnistää Latvalan kuudennet pudotuspelit.

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

Elkins on Pelicansia vastaan ollut HIFK:n paras pistemies tehoilla 2+5. Jatkuuko pistetahti myös runkosarjan ulkopuolella?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Arttu Luttinen 2 2 4
2.János Hári 1 3 4
3.Corey Elkins 1 3 4
4.Roope Talaja 1 3 4
5.Juuso Puustinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle