HIFK jälleen liian vahva Pelicansille

LIIGA / Raportti
Pelikaanit joutuivat poistumaan allapäin kaikista HIFK:ta vastaan käydyistä kamppailuista.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Keskiviikkoillan ainoassa liigakamppailussa HIFK otti kauden neljännen voittonsa Pelicansin kustannuksella. Samalla katkesi myös lahtelaisten viiden ottelun voittoputki. Voitolla HIFK nousi sarjataulukossa seitsemänneksi, tasapisteisiin kuudentena olevan Bluesin kanssa.

Ottelu lähti käyntiin HIFK:n hienoisessa hallinnassa, mutta viime aikojen trendin mukaan ote katosi jo varhaisessa vaiheessa.

Kotijoukkueen otteet olivat selvästi passiivisempia kuin parhaimmillaan. Hyökätessä HIFK tyytyi aiempaa useammin palauttamaan kiekkoa kohti omaa maalia, eivätkä punapaidat karvanneet tyylilleen ominaisesti syvältä vastustajan maalin takaa, vaan Pelicansille jäi aikaa rauhassa rakentaa omaa peliään. Yleensä aktiivinen alivoimakin oli selvästi aiempaa passiivisempaa.

Juuri ylivoimalla Pelicans onnistuikin luomaan parhaat paikkansa. Pussileukojen ylivoima pyöri komeasti ja joukkue onnistui luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Laukausten heikko taso kuitenkin vesitti vieraiden maalintekoaikeet.

Syy isäntien passiivisuuteen löytyy sairastuvalta. Flunssa-aallon kourissa kärvistelevä HIFK lähti otteluun vain 11 hyökkääjällä ja ketjut elivät läpi ottelun. Ainoa läpi ottelun kasassa pysynyt ketju oli Corey Elkinsin johtama ykkönen, laidoillaan Ville Peltonen sekä Janos Hari.

Ketjumuutokset näkyivät pelissä, sillä sekä ajoitukset että pelin rytmi kärsivät. HIFK:n Toni Leinonen ei kuitenkaan myöntänyt muutosten aiheuttaneen päänvaivaa.

− Oli tietysti vähän jätkiä ja ketjut siinä pyöri, mutta kun systeemi on selvä, on helppo pelata.

− Tietysti siinä on jotain pientä, mitä pitää sopia. Pelisäännöt ovat kuitenkin samat, joten on ihan sama kuka on vierellä, niin pelin pitäisi toimia.

Helsinkiläiset aloittivat ottelun maalinteon ylivoimalla, kun Oskari Korpikari kampitti Peltosen. Vain kuusi sekuntia myöhemmin verkko heilui Jere Myllyniemen takana, kun Elkins iski Iiro Pakarisen laukauksesta tulleen paluukiekon sisään.

Pelicansin vastaus tuli niin ikään ylivoimalla erän lopulla. Jesse Niinimäki nousi röyhkeästi kulmasta maalille ja onnistui ohittamaan Ville Husson.

Taklauksia ja ottelun ratkaisu

Toinen erä oli tarkkaa pelaamista molemmin puolin, eikä maaleja nähty. Sen sijaan taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Pelicansiin palannut Juhani Tyrväinen taklasi kaksiminuuttisen arvoisesti Thomas Nykoppia ja vierailijoiden puolelta ottavana osapuolena oli Juha-Pekka Pietilä, joka sai osakseen Leinosen kovan taklauksen.

Leinonen oli läpi ottelun liikkeellä hyvällä jalalla ja jakeli useita kovia taklauksia. Mies itse nautti fyysisestä ottelusta ja vähätteli omia taklauksiaan.

− No, en tiedä niin painavasta, mutta kaverilla oli ehkä vähän huono tasapaino, Leinonen veisteli omista taklauksistaan.

− Pelicansillakin on hyviä taklaajia ja mekin yritämme pelata fyysisesti. Kyllä näitä pelejä on kiva pelata, kun taklauksia tulee puolin ja toisin.

Kolmannessa erässä HIFK iski jälleen ylivoimalla. Pietilä joutui rikkomaan Teemu Ramstedtia ja hetkeä myöhemmin Ramstedt tarjoili Oscar Eklundille, joka iski kauden ensimmäisen maalinsa viivalta ohi Myllyniemen. Osuma jäi ottelun viimeiseksi.

− Hyvät fiilikset, totta kai. Tiukka matsi, Pelicans tuli kovaa ja tämä oli meille tärkeä voitto, että saadaan pisteitä loppukautta ajatellen, päätti Leinonen.

Kumpikin joukkueista pelaa vielä yhden ottelun ennen olympiataukoa. HIFK kohtaa Helsingin jäähallissa TPS:n ja Pelicans saa vieraita Jyväskylästä, kun JYP saapuu Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle