Pelicans suli, HIFK iski – Puustinen hattuili jälleen

LIIGA / Raportti
Juuso Puustisen kolme maalia auttoivat HIFK:n voittoon.
Kuva © Tomi Hänninen
Pikkujoululauantai tarjosi isolla kädellä viihdettä Lahdessa Pelicansin ja HIFK:n välisellä kohtaamisella. Kotijoukkue kokosi kolmen maalin kaulan, joka kuitenkin katosi kuin tuhka tuuleen, helsinkiläisten vieden pisteet lukemin 6-4. Juuso Puustinen iski jälleen kerran kypärätempun.

− Joukkue näytti sielunsa ja taistelutahtonsa. Ounastelimme vähän, että meiltä olisi eilisen ottelun myötä henkiset varastot vähissä. Valmennusjohto alkoi psyykata meitä jo eilen illalla tähän päivään, että edessä olisi vaikea ottelu, kertoi Juuso Puustinen heti haastattelunsa alkuun.

Ja niin siitä alkuun helsinkiläisille tulikin. Pelicans avasi ottelun terävämmin kuin vierailijansa. Joukkueen avauserä oli vaikea HIFK:n erinomaisen keskialueen ohjauspelin takia, joka pakotti lahtelaisten hyökkäykset kulmiin. Kuitenkin pussinokat onnistuivat värkkäämään 2-1-johdon Pavel Rosan ja Janne Ritamäen osumilla.

Toisen erän alku oli täysin lahtelaisten. Isännät voittivat jatkuvasti helsinkiläiset kulmaväännöissä kentän molemmissa päissä ja mursivat vieraiden keskialueen. Tommi Paakkolanvaara ja erinomaisesti pelannut Ilkka Pikkarainen osuivat ja Pelicansin johto oli erittäin vahvan näköinen.

− Tulimme todella surkeasti peliin. Henkinen vajaus näkyi pelissämme siten, ettemme olleet aivan pelin ytimessä. Pelicans ei ollut niin vahva kun kaksi viikkoa sitten, mutta onnistui silti ottamaan johdon. Meidän merkkimme sekosivat useaan otteeseen siinä, joka näkyi sitten maalien syntymisenä omaan päähän, Puustinen totesi.

Uusi peli kahden maalin myötä.

HIFK tuli takaisin kuitenkin toisen erän puolessa välissä. Ottelussa hattutempun sivaltanut Puustinen avasi vierailijoiden nousua, joka oli hänen mielestään yhden miehen alustama.

− Toni Leinosen henkilökohtaisilla suorituksilla nousimme otteluun mukaan. Hän järkkäsi ensimmäisen kavennusmaalin ja sen jälkeen teki itse alivoimamaalin, joka yllytti meidät muut mukaan. Muidenkin oli helppo syttyä pelaamaan, kun yksi näytti taistelun esimerkkiä.

Leinosen ja Puustisen osumat kakkoserän loppuun siivittivät HIFK:n hakemaan virtaa toiselta erätauolta maalin takaa-ajo asemassa.

− Meillä on nyt sellainen flow-tila joukkueessa päällä, että lähdimme todella luottavaisin mielin viimeiseen erään yhden maalin tappioasemassa, Puustinen kertoi.

HIFK:n kantti kesti

Vierailijoiden takaa-ajo toi tuloksen. Ensin Arttu Luttinen toi helsinkiläiset tasoihin ja sen jälkeen Puustinen osui kahdesti. Ensin hän teki johtomaalin Jere Myllyniemen helposti lahjoittamasta irtokiekosta ja lopulta hän viimeisteli iltansa kolmannen osuman tyhjään lahtelaismaaliin.  

Hurjassa iskussa pelaava laituri kertoi yrittävänsä nauttia vain mahdollisimman paljon vireestään.

− Onhan tämä mieletöntä, todella mahtavaa. Tuntuu, että aina kun saa paikan ampua, niin aina lentää kiekko maalinsuuntaan. Kyllähän tämä, että itse osuu, lisää varmasti sitä hyvän olon tunnetta, jota matsien voittaminen tuo. Mutta, ei tämä loputtomiin jatku, kuopiolainen saneli hymysuin.

− Nämä olivat erittäin tärkeät pisteet. Olimme aiemmin tällä viikolla pelillisesti parempia kuin tänään, mutta ei jossitella, vaan nautitaan pisteistä. Olemme nyt hyvässä iskussa ja meidän pitää pystyä jatkamaan samalla tahdilla, Puustinen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle