Ässät tavoittelee avausvoittoa

LIIGA / Ennakko
Ässien urakointi jatkuu heti lauantaina, kun se matkustaa Espooseen Bluesin vieraaksi. Porilaiset ovat yhä ilman voittoa SM-liigassa.

Kuntokäyrät

Blues aloitti kauden kahdella kotiottelulla, joista molemmista tuloksena oli tappio. Pelicans vei pisteen hallittuaan peliä ja Kärpät Bluesin hallinnasta huolimatta. Kauden kolmas ottelu, ensimmäinen vieraskaukalossa toi avausvoiton, kun hallitseva Suomen mestari JYP kaatui 6-3.

Ässät kärsi perinteisessä liiga-avauksessaan tappion Lukolle. Sen jälkeen myös Ilves vei täyden pistepotin, ja kolmas ottelu oli HIFK:ta vastaan. Ässät johti ottelua kahteen otteeseen, mutta 20 sekuntia ennen loppua HIFK tuli tasoihin vieden lopulta jatkoaikavoiton.

Ratkaisun paikat

Yleensä, kun kahdesta joukkueesta toinen on pelannut edellisenä päivänä, sillä on etu ottelun alussa. Pelin loppua kohden etu siirtyy enemmän levänneen joukkueen eduksi. Ässien on hyödynnettävä pelin alku.

Bluesin puolustuskalusto on kärsinyt loukkaantumisista. Aleksi Laakso on näyttänyt hienoja otteita ja osoittanut, että joukkue ei ole täysin kokeneiden pakkien varassa.

Kokoonpanot

Bluesin riveistä ovat sivussa puolustajat Rami Alanko, Miika Huczkowski ja Joonas Rönnberg sekä hyökkääjä Petri Lammassaari. Edellisessä ottelussa loukkaantuneen Rönnbergin paikan ottanee Kristian Näkyvä.

Ässiltä sivussa lienee Jesse Jyrkkiö.

» Lähetä palautetta toimitukselle