Ässien kausi päättyi mollivoittoisesti

Porissa nähtiin kauden viimeisessä ottelussa hyökkäysvoittoista pelaamista. Ässät ja Blues eivät puolustuspelissä juhlineet, vaan maalipaikkoja siunaantui kummallekin reilusti. Espoolaiset olivat ottelussa terävempiä ja ottivat täydet pisteet luvuin 2-4 (0-3, 0-0, 2-1).

Ässät lähti paineettomassa ottelussa tarjoamaan kotiyleisölleen mukavat kauden päättäjäiset. Ottelu kuitenkin karkasi kotijoukkueen hyppysistä jo ensimmäisessä erässä.

Blues hyödynsi kotijoukkueen virheet sumeilematta hyväkseen. Maalikarkelot aloitti tasan kahden minuutin pelin jälkeen espoolaishyökkäjä Roope Ranta. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Jani Lajunen muutti lukemiksi jo 2-0.

- Pelin kuva tuli esiin ensimmäisissä maaleissa. Meillä oli ensin läpiajo, mutta sen jälkeen lahjoitimme kaverille kolme maalia, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio murehti kauden ajalta tuttua probleemaa.

Savinainen selätti Mezein

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana nähtiin paitsi vierasjoukkueen kaksi maalia, myös välienselvittely ilman hanskoja kun kotijoukkueen Veli-Matti Savinainen ja Bluesin Branislav Mezei ottivat mittaa toisistaan. Savinaiselle selkeähkö selätysvoitto.

Savinaisen herättely-yritys ei kuitenkaan saanut kotijoukkuetta mukaan peliin. Jäähyllä porilaispelaajia kuitenkin nähtiin ja Blues käytti erikoistilanteen hyväkseen. Kahden miehen ylivoimalla vieraiden kolmanenn maalin iski Tomi Sallinen.
Toisessa erässä ei osumia nähty vaan molemmat maalivahdit onnistuivat pitämään maalinsa puhtaina.

Kunniakas päätös

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli ryminällä, vaikka pelasikin erän aluksi kahden miehen alivoimalla. Tämä ei kuitenkaan koko ottelun ajan pirteästi pörrännyttä Tomas Zaborskya haitannut. Slovakkihyökkääjä murtautui alivoimalla Iiro Tarkin maalille ja nosti kiekon upeasti ohi espoolaisvahdin.

Kauaa ei kuitenkaan Ässät kerinnyt yllättävästä kavennuksesta nauttia, vaan saman alivoiman aikana Blues karkasi uudelleen kolmen maalin karkumatkalle Erkki Rajamäen survottua vieraiden neljännen maalin aivan Eero Kilpeläisen nenän alta.

Ässät sai lopulta kaudelleen ihan kunniakkaan päätöksen, kun erän puolivälissä patapuolustaja Troy Milam kiskaisi Isomäen kauden viimeiseksi jääneen osuman.

Blues kohtaa Kärpät

Bluesille täysi pistepotti tiesi kotietua ns. Villi kortti –kierrokselle, jossa espoolaiset kohtaavat Oulun Kärpät. Monelta vuodelta tuttu taistelupari siis kohtaa jälleen pudotuspeleissä.

- Olemme joka kerta Kärpille pudonneet. Nyt olisi varmasti jo meidän vuoro päästä tästä parista jatkamaan, Blues-valmentaja Petri Matikainen toivoi.

Kauden aikana upeasti suosta noussut espoolaisryhmä lähtee varmasti vapautuneesti kohtaamaan pudotuspelien haasteen.

- Luotetaan vain omaan tekemiseemme. Kaikkemme tulemme tekemään. Toiveikas olen sen suhteen, että me tuosta sarjasta jatkamme eteenpäin, Matikainen tiivisti.