Ässät pelaa kunniasta, Blues kotiedusta

LIIGA / Ennakko
Porissa fiilistellään lauantaina viimeistä kertaa SM-liigakiekon merkeissä tällä kaudella. Ässille ottelussa on kysymys vain kunnisasta, mutta espoolaisvieraille pisteet ovat tärkeitä.

Kuntokäyrät

Ässien alkuviikko tuotti kaksi tappiota ja samalla joukkue ajautui lopullisesti ulos pudotuspeleistä. Pelillisesti patapaidat esiintyivät kelvollisesti, mutta sarjapisteet jäivät kaappaamatta.

Blues varmisti lopullisesti paikkansa pudotuspelikarsinnoissa, kun se torstaina kaatoi samoista sijoista taistelevan Jokerit. Porissa espoolaisten panoksena on kotietu tuleviin peleihin.

Ratkaisun paikat

Bluesilla siis riittää ottelussa panosta. Kotietu pudotuspelikarsinnoissa on tärkeä lähtökohta, sarjojen ratkaisun tapahtuessa paras kolmesta -systeemillä. Kotiedun varmistamiseen Blues tarvitsee voiton.

Ässillä ei panosta ole ja joukkue saanee paineettomana aikaan hyvän esityksen. Porilaiset ovat parhaimmillaan osoittaneet, että oikeassa mielentilassa joukkue pystyy haastamaan minkä tahansa liigan ryhmistä.

Toisaalta yleisöltä Ässät tuskin tulee saamaan kovinkaan kummoista tukea.

- Pelaajista jokainen jättää uskollisille faneillemme sen kuvan, jonka haluaa, päävalmentaja Pekka Rautakallio tiivisti ottelun lähtökohdat.

Kokoonpanot

Ässien kokoonpano muuttuu JYP-otteluun verrattuna jonkin verran. Veli-Matti Savinainen palaa omalle paikalleen. Maalissa aloittaa edelleen Eero Kilpeläinen, vaikka Porissa odoteltiinkin jo seuraavan maalivahtilupauksen, Juha Järvenpään ensi esiintymistä liigakaukaloissa.

Bluesilta ovat sivussa varmuudella kautensa jo päättäneet Rami Alanko ja Patrik Lostedt. Lisäksi poissa lienevät myös Santeri Heiskanen ja Jarkko Immonen

» Lähetä palautetta toimitukselle