Ässät pyrkii Bluesin ohi

LIIGA / Ennakko
Porissa on kauden aikana totuttu merkityksellisiin kamppailuihin. Samaa on luvassa myös lauantaina, kun kotijoukkue jahtaa pistepottia sarjataulukossa juuri edellään majailevalta Bluesilta.

Kuntokäyrät

Ässät palasi niukan Lukko-tappion jälkeen voittojen tielle komealla tavalla, kun HPK jäi totaalisesti patapaitojen jalkoihin. Porilaiset iskivät menneen vuosikymmenen suurimman voittonsa 8-1 –luvuin. Fiilis joukkueen sisällä lieneekin nyt korkealla.

Bluesin käyrä on ollut pahasti alaspäin. Viimeisestä viidestä ottelusta yhtä monta pistettä saalistaneet espoolaiset ovat hiljaa, mutta varmasti vajonneet kohti sarjataulukon pohjaa. Joukkueen esitykset ovat vaihdelleet ottelusta toiseen suuresti.

Ratkaisun paikat

Ässät jyräsi tiistaina HPK:n jään rakoon jo käytännössä ensimmäisessä erässä. Pekka Rautakallio on pyrkinyt tuomaan takaisin Isonmäen maineen ikävänä vieraspaikkakuntana. Olennainen osa tätä mainetta on kotijoukkueen vahva alku.

Bluesille otteluiden alut ovat viime aikoina aiheuttaneet pienoisia ongelmia. Mikäli espoolaiset aikovat lähteä Porista pisteet mukanaan, on Petri Matikaisen ryhmän oltava alusta saakka hereillä.

Erikoistilannepelaamisessa Blues on ollut Ässiä vahvempi kummallakin osa-alueella. Toisaalta Ässät sai HPK:ta vastaan ylivoimansa toimimaan nähdyin seurauksin. Liialliseen jäähyilyyn ei kuitenkaan kummallakaan joukkueella liene varaa.

Kokoonpanot

Ässien terveystilanne on paranemaan päin. Kapteeni Matti Kuparinen on jo palannut joukkueen harjoitteluun ja hänet nähtäneen liigakaukaloissa jo tammikuun puolella. Tapio Sammalkangas sen sijaan hakee jo pelituntumaa Mestiksestä LeKi:n riveistä.

Porilaisten maalilla aloittanee upeasti kolme edellistä kamppailua torjunut Jussi Rynnäs.

Bluesin kokoonpanossa eniten vajausta aiheuttavat nuorten MM-kisat, joissa leijonapaitaa kantaa peräti viisi espoolaispelaajaa. Loukkaantuneiden listalla ovat puolestaan Petri Lammassaari, Camilo Miettinen ja Rami Alanko.

» Lähetä palautetta toimitukselle