Ässät kiusaamaan Bluesin taistelua

LIIGA / Ennakko
Kauden edetessä suurempaan rooliin noussut Henri Heino yrittää pysäyttää Miro Aaltosen ja muut Blues-pelaajat.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liiga-viikko pärähtää käyntiin jo maanantaina, kun Blues saa Espooseen vieraakseen Ässät. Porilaisryhmän kausi päättyy runkosarjaan, joten sen tehtävänä on vain olla mahdollisimman hankala vastustaja muille joukkueille.

Ässät on muiden pudotuspelien ulkopuolelle jäävien joukkueiden tapaan luopunut kärkipelaajistaan. Niklas Hagmanin ja Dragan Umicevicin kausi päättyy Sveitsin liigassa. Myös pahasti epäonnistunut puolustaja Danny Groulx lähti Ässistä viime viikolla.

Ässillä oli neljän kotiottelun putki, jonka aikana se vei JYPiltä pisteen ja HIFK:lta kaikki kolme. Joukkue venyi myös vieraskentällä, sillä juuri ennen kotiputkea patapaidat juhlivat voittoa Jokereita vastaan. Tämä osoittaa, että suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva Blueskaan ei selviä helpolla.

Blues on palannut olympiatauolta kolmen etukäteen haastavan ottelun saattelemana. Kotiottelusta Kärppiä vastaan joukkue taisteli täydet pisteet, mutta vierasottelut Raumalla ja Oulussa jättivät paljon parantamisen varaa.

Bluesin vahvinta osa-aluetta on tarjonnut Tomi Sallinen ketjuineen. Sallinen viimeisteli Kärppiä vastaan ottelun voittomaalin. Ketjun laitahyökkääjä Tommi Huhtala on johtanut Bluesin sisäistä pistepörssiä lähes koko kauden.

Ässien puolustuspelaaminen on parantunut. Ennen puolustajat ovat pelanneet itsensä ulos tilanteista lähes joka kerta, mutta nyt tätä ei ole enää tapahtunut. Otteiden parantuminen on vaikuttanut myös maalivahteihin. Kaikissa olympiatauon jälkeisissä peleissä maalivahti pelasi hyvän pelin, vaikka Juuso Riksman ei onnistunutkaan voittoa joukkueelle torjumaan.

Ässien kokoonpano herättää mielenkiintoa. Joukkueen nuorin osasto saattaa siirtyä pelaamaan A-juniorien pudotuspelejä, jotka alkavat porilaisten osalta tiistaina Ilvestä vastaan. Tapparaa vastaan kokoonpanossa oli kuusi pelaajaa, jotka voivat pelata vielä junioreissa: puolustaja Valtteri Parikka sekä hyökkääjät Juho Lammikko, Niko Ojamäki, Ville Ahlgren, Oskari Lehtinen sekä Patrik Parkkonen, jonka normaali pelipaikka on tosin puolustajana.

Bluesin kokoonpanossa kanadalaishyökkääjä Justin DiBenedetto ei ole lunastanut odotuksia. Kärppiä vastaan hänen löysä pelaamisensa näkyi myös tulostaululla vastustajan maalisarakkeessa. Blues tekikin kesken pelin joitakin ketjumuutoksia.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Noin kuukauden sivussa ollut hyökkääjä palasi kokoonpanoon olympiatauon jälkeen. Kunnostautui Kärppiä vastaan aloituksissa: molemmissa otteluissa Blues onnistui kertaalleen maalinteossa välittömästi Makkosen aloitusvoiton jälkeen.

Ville Uusitalo #52 |

Vasen puolustaja

Kapteenilla on iso rooli saada mahdollisuutensa menettänyt joukkue taistelemaan täysillä jokaisessa ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 1 2 3
2.Jussi Makkonen 0 2 2
3.Eetu Pöysti 0 2 2
4.Philip McRae 1 1 2
5.Tomi Sallinen 2 0 2
Ässät M S P
1.Kamil Kreps 0 2 2
2.Henri Heino 2 0 2
3.Dragan Umicevic 0 1 1
4.Mika Niemi 0 1 1
5.Austin Smith 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle