Blues-ranteet puhuivat tehokkaasti

Jere Seppälän molemmat Liiga-osumat ovat olleet ottelun voittomaaleja.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues oli pitkään vaikeuksissa Ässiä vastaan pelatussa ottelussa. Peli oli hyvin patapakan kontrollissa ennen vaihtovirhettä, joka johti Bluesin ensimmäiseen maaliin. Kotijoukkue iski nopeaan tahtiin lisäosumia ja vei lopulta täydet sarjapisteet maalein 4-2.

Ässät pelasi ylivoimaa neljällä hyökkääjällä. Erikoiskentällisen vaihtuessa takaisin normaaliin tapahtui sekaannus, joka toi jäälle kuusi miestä. Tuomitun rangaistuksen aikana Daniel Widing toi Bluesin tasoihin, ja se lamaannutti omalla tavallaan vierasjoukkueen.

− 1-1-maaliin asti pelimme oli hyvää. Viisikkotasapaino toimi ja sen takia vastustaja sai jäähyjä, Ässien päävalmentaja Pekka Virta näki.

Blues iski toisen erän lopulla vielä kaksi lisäosumaa. Ässävalmentaja Virta olisi halunnut vaihtaa maalivahtia, mutta sen kortin käyttäminen oli tällä kertaa mahdotonta, sillä vaihtoaitiossa istuessaan Juuso Riksman oli saanut kiekosta osuman päähänsä ottelun avauserässä. Näin Rasmus Rinne jatkoi maalin suulla koko ottelun.

− Toinen erä johdatteli loppupeliä meidän kannaltamme, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kommentoi.

Ässät pitkään vahvempi

Avauserä ja vielä toisen erän alkukin mentiin porilaismerkeissä. Ässät onnistui tekemään vain yhden maalin tuona aikana Mika Niemen osuessa tolppien väliin. Blues-vahti Jani Nieminen onnistui pitämään joukkueensa tappioaseman yhdessä maalissa tekemällä turhaksi muun muassa Tommi Taimin maalintekoyrityksen poikittaissyötöstä. Ässät ei onnistunut myöskään ylivoimalla. Se kääntyi Virran mukaan joukkuetta vastaan.

− Ei osata vain käyttää tilaisuuksia hyväksi, Virta myöntää.

Ässien ylivoimapelissä voi nähdä myös Bluesin alivoimapelin vahvuuden. Joukkueen on onnistunut pelaamaan edelliset 20 alivoimaa ilman takaiskumaaleja.

Bluesin tasoitus syntyi, kun Joonas Jalvanti syötti kiekon hyvin vauhtiin päässeelle Widingille, ja muutenkin negatiivisessa mielessä erottunut Valtteri Parikka käänsi luistelusuuntansa liian hitaasti, jolloin ruotsalainen pääsi hänestä helposti ohi. Rannelaukaus löysi tiensä yläkulmaan.

Toinen osuma sai alkunsa Philip McRaen loistavasta syötönkatkosta. Hän jätti kiekon Miro Aaltoselle, joka laukoi kiekon maaliin.

− Hyvin hän (McRae) pelasi tilanteen. [Kim] Hirschovitsin meno maskiin oli myös tärkeä, hän loi siinä tilaa minulle, Aaltonen totesi maalistaan.

Blues iski erän loppuun vielä kolmannen osuman, kun kentällinen pelasi hyvin yhteen ja Jere Seppälä pääsi vapaasti maalintekosektoriin, eikä nuori puolustaja erehtynyt. Sekä toisessa että kolmannessa maalissa oli nähtävissä, että Ässät antoi Bluesille liikaa tilaa ja kotijoukkue myös sen hyödynsi parhaalla mahdollisella tavalla.

− Ladattiin enemmän toiseen erään. Hyökkäsimme hyvin ja saimme useita riistoja, Aaltonen arvioi pelin käännekohtaa.

Kolmannessa erässä molemmat iskivät yhden maalin. Tommi Huhtala katkaisi kuivan kautensa ylivoimaosumallaan. Ässien Sami Mutanen iski loppulukemat 4-2 maalinedusruuhkasta. Sama mies sai vielä pelin päättyessä kymmenen minuutin jäähyn.

Bluesin virolaiskaksikko Siim Liivik-Robert Rooba ei ollut erityisen näkyvässä roolissa kotimaansa teemapelissä. Liivik istui yhden kaksiminuuttisen ja Rooba oli uhrina Parikan saadessa 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta.

Kumpikin joukkue pelaa ennen joulutaukoa vielä yhden ottelun. Ne ovat edessä lauantaina, kun Blues matkustaa sarjakärjen vieraaksi Ouluun ja Ässät isännöi HPK:ta, joukkuetta jota vastaan se on napannut ainoan voittonsa viimeisen 13 ottelun aikana.