Espoossa pelailtiin panoksilla ja ilman

LIIGA / Raportti
Tommi Huhtala oli taas yhden Blues-voiton avaimena.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon areenassa oli maanantai-iltana tarjolla Liigan ainoa kiekko-ottelu. Espoolaisyleisön eteen asettui Ässät Porista. Vierailijoille ei ollut pöydässä pelipanoksia tarjolla, Blues sen sijaan taistelee edelleen suorasta pudotuspelipaikasta tai ainakin hyvistä asetelmista villi kortti -kierrokselle. Parempi joukkuepeli ja hyvä motivaatio riitti antamaan kotijoukkueelle 2-0-voiton.

Illan koitoksessa nähtiin arvokkaimmista kuvakorteistaan jo luopunut ässäpakka. Joukkueensa pistekärkien Dragan Umicevicin ja Niklas Hagmanin lähtö on avannut tietä tuoreemmille yrittäjille. Espoolaiset lähtivät kamppailuun lähes viime peleistä tutulla kokoonpanolla. Joukkueen terävimmistä syömähampaista oli edelleen sivussa koko kauden vahvasti esiintyneen nelosketjun Siim Liivik.

Ottelun alku mentiin Blues-voittoisesti, vaikkakaan kotijoukkueen hyökkäyskuviot eivät erityisesti häikäisseet. Jo jatkopaikan menettäneen hallitsevan mestarin osalta siniviivan ylittäminen oli alasarjojen tasoa. Porilaiset pyrkivät hyökkäysalueelle hallitsemattoman näköisesti tai osoitteettomilla roiskaisuilla.

Ässät sai pientä hyökkäyskuviota aikaan vasta ensimmäisen kerran erän puolivälissä. Ykköserän pari viimeistä minuuttia kotijoukkue pelasi vajaamiehisenä Mikko Kuukan otettua kampitusjäähyn. Blues-vahti Jani Niemisen työt rajoittuivat parin helpon viivakiekon nappaamiseen.

Kolmosketjuun muutama peli sitten loukkaantumisen jälkeen palannut Jussi Makkonen näki illan pelin puolustusvoittoisena.

- Tiukka puolustuspeli. Hirveästi ei päästy paikoille, mutta ei päästetty kyllä Ässiäkään tänään paikoille.

Makkonen löysi syyn Ässien hyvään puolustusilmeeseen.

- Puolustuksella ei ollut painetta ja siksi pelaaminen oli rentoa.

Pelin puoliväliin päästäessä maaleja oli taululla nolla ja jäähyjä yksi. Lukemat kuvastivat hyvin ottelun epädramaattista luonnetta. Bluesin ikipuurtajien Tommi Huhtalan ja Tomi Sallisen työskentelyä Ässien satunnaisia yksin tehtyjä nousuja lukuunottamatta hyökkääjien puolelta ei erityisemmin noussut esiin ketään.

Keskushyökkääjä Makkosen mukaan ainakin espoolaisilla oli motivaatio kunnossa.

- Meillä ei ole latautumisen kanssa ongelmia, taistellaan vielä kuuden joukkoon menosta. Näen, että Blues oli tänään valmiimpi, Ässien rentous ei riittänyt voittoon asti.

Blues ratkaisi alivoimalla

Kotijoukkue pääsi maalin makuun vasta jouduttuaan alivoimalle. Olli Malmivaaran istuessa kakkosta kiinnipitämisestä Tommi Huhtala pääsi läpi ja antoi nappisyötön puolustajista irti päässeelle Kim Hirschovitsille. Tämä sijoitti kiekon ilman suurempia vaikeuksia reppuun. Ässät sai vielä pakkopelillä aikaan muutaman laukauksen, mutta Nieminen oli hereillä.

Kolmannen erän alussa Ässien Eero Elo kampitti Daniel Widingin nurin, mutta kotijoukkue ei saanut pakkopeliä aikaiseksi. Hyökkäysten osalta sekavasti pelannut Ässät hoiti puolustuksensa läpi pelin siten, että täysin avoimia ovia ei Bluesille ollut tarjolla.

Loppua kohti kotijoukkueelle tarjoutui lisää maalipaikkoja, mutta ässävahti Rasmus Rinne piti pintansa. Rinteen siirryttyä aikalisän jälkeen vaihtopenkille isäntien Huhtala pääsi vippaamaan pelivälineen rauhallisesti tyhjään maaliin ja koristelemaan lukemiksi 2-0. Rinne palasi tämän takaiskumaalin jälkeen tolppien väliin.

"Minä minä" -pelaamista ässäryhmässä

Ässäluotsi Pekka Virta näki pelin kaksijakoisena.

- Pelitaktisesti onnistuttiin aika hyvin alkuun ja hankittiin kaksi ensimmäistä ylivoimaa. Se on tietysti surkeaa, että annettiin toisessa vastustajan tehdä se maali ja otetta heille.

Vaikka Virta totesi, että ilta oli "pelillisesti ihan oiva tällä rosterilla", hän oli selkeästi pettynyt osaan suojateistaan.

- Vaivaa, että kun aika nuorilla mennään jo nyt, että kuinka paljon vielä pitäisi nuorentaa? Ettei aina löytyisi joku "minä minä" -pelaaja, joka ei pysty ajattelemaan itsensä ohi tuota kokonaisuutta.

Virta jätti mainitut pelaajat nimeämättä.

- Jokainen joka ymmärtää ja pelin näki, ymmärtää mitä tilanteita tarkoitan. Kokonaisuuteen ja kokeneen pakistopään asenteseen ja tekemiseen olen tosi tyytyväinen.

Bluesin Jyrki Aho puolestaan pelkästään kiitteli joukkojaan.

- Kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Seitsemään päivään neljäs peli, kuitenkin puolustuksellisesti ihan ok. Huhtala voitti hienosti kiekon ja Hirschovits ratkaisi. Harmitti pikkaisen, että tuli se alivoimatilanne, mutta jälkeenpäin ei niin paljon harmitakaan.

Blues nousi voitolla kuudenneksi ja sai otetta suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkue on kuitenkin tasapisteissä pelin vähemmän pelanneen Jokereiden kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle