Bluesille tutut voittolukemat

Pitkänen esitti ärhäkkäitä otteita palattuaan kokoonpanoon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Perjantaina pelatun HPK-ottelun tapaan Blues nappasi 2-1-voiton lauantaina. Tällä kertaa vastustaja oli Ässät, jonka vaisut vierastulokset saivat jatkoa.

Porilaisjoukkue on voittanut vain yhden kahdeksasta pelaamastaan vierasottelusta. Espoossa joukkue ei ollut huono, mutta se ei onnistunut käyttämään kunnolla mahdollisuuksiaan. Joukkueen näkyvin osa oli ehdottomasti Kamil Krepsin johtama ketju laidoillaan Dragan Umicevic ja Niklas Hagman.

Ketju vastasi myös Ässien ainoasta maalista, joka syntyi ottelun avauserässä. Blues-maalivahti Jani Nieminen purki kiekon Umicevicin lapaan. Ruotsalaishyökkääjä jatkoi maalin kulmalla päivystäneelle Hagmanille, jolla oli helppo työ viedä patapakka johtoon.

– Ässät oli avauserässä parempi, mutta emme joutuneet kuitenkaan selätetyksi. Peli vaatii tunnetta, ensimmäisessä erässä sitä ei meillä ollut, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho näki.

Toisessa erässä peli oli tasaisempaa. Blues sai kovan painostusjakson, jonka Ässät sai purettua keskialueelle. Kalle Kaijomaa käänsi kuitenkin pelin nopeasti ja lähetti Tommi Huhtalan vahvaan nousuun. Tutun tehokas rannelaukaus ohitti Rasmus Rinteen ja peli oli tasan 1-1.

Kolmaskin erä sujui melko tasaisissa merkeissä. Tommi Taimi laukoi päin Blues-puolustaja Arto Laatikaista, minkä jälkeen Blues pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Huhtala tarjoili ja Miro Aaltosen laukaus meni lopulta maaliin, vaikka ensin näytti että Rinne olisi sen torjunut.

Kentän ehdoton hahmo Huhtala pääsi erän lopulla vielä läpiajoon, mutta ei onnistunut.

– Sitä harhautusta tulee joskus selkäytimestä kokeiltua, mutta se joko menee tai ei mene maaliin, Huhtala totesi.

Johdon puolustamisessa kehitystä

Blues on kahdessa edellisessä ottelussaan pelannut huomattavasti järkevämpää peliä johtoasemassa kuin aikaisemmin kauden aikana, erityisen synkkänä tapauksena oli syyskuun viimeisen päivän ottelu KalPaa vastaan. Aivan tyytyväinen ei Blues-valmentaja Aho vieläkään siihen ollut, ja hän käytti aikalisänsä kahdeksan minuuttia ennen ottelun päättymistä.

– Blues paransi koko ajan peliään. Meillä oli riittävä määrä paikkoja pelin voittamiseen, mutta emme onnistuneet. Turhan kapealla rintamalla meidän maalintekijät ovat, Ässien päävalmentaja Pekka Virta arvioi.

Hagmanilla oli pelissä paikkoja useampaankin maaliin, mutta yksi veto suuntautui maalirautoihin, minkä lisäksi Nieminen nappasi avauserässä komean kopin. Ruuti oli märkää myös Tuomas Huhtasella.

– Me tarvitsemme myös kilpailua puolustuspäähän. Liian helposti tulee maalipaikkoja, kun peli tulee meidän päähän, Virta analysoi joukkuettaan.

Bluesin tilanne alkaa näyttää hieman paremmalta vaikean alkukauden jälkeen.

– Koko ajan on uskottu omaan tekemiseen. Näissä kahdessa pelissä on hyvin uhrauduttu joukkueena. Ei pelirumba tänään tuntunut, mutta huomenna varmaankin, Huhtala arvioi.

Neljän vierasottelun jälkeen Bluesilla on ohjelmassa kolme peräkkäistä kotiottelua. Seuraava vierailija on SaiPa, joka saapuu Espooseen tiistaina. Ässien seuraava ottelu on samana päivänä kotikaukalossa TPS:ää vastaan.