Espoossa puhutaan eestiä: "Blues tunnustab oma lõunanaabrite kasvavat hokikultuuri."

LIIGA / Ennakko
Päästääkö Blues Niklas Hagmanin ja kumppanit maalaamaan Viro-teeman keskellä?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin kotipelissä Ässiä vastaan nähdään konsepti, joka lienee ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tiistain ottelua värittää Viro-teema. Suomeksi sanottuna "Espoo Blues kunnioittaa eteläisen naapurimaan kasvavaa jääkiekkokulttuuria." Idea on lähtenyt joukkueen kahden virolaistaustaisen pelaajan, Siim Liivikin ja Robert Rooban päästä. Sisään pääsee Viron passilla tai henkilöpapereilla ilmaiseksi. Muutakin Viro-ekstraa on tiedossa.

Etelänaapurin osallistujien määrä jää nähtäväksi, varmaa on vain, että jäälle luistelee Bluesia vastaan iskukykyinen ryhmä Porista. Ässät on neljän pelin tappioputkessa, mutta on hävinnyt kolme niistä niukasti. Sekä koti- että vierasjoukkueen vahvuus on viime aikoina ollut puolustuspäässä.

Tahtotila molemmilla joukkueilla näyttää tällä hetkellä olevan kunnossa. Lauantain Kärpät-ottelussa puolustamisen asenne oli porilaisryhmän parasta esitystä tällä kaudella. Myös ensimmäistä Liiga-kauttaan pelaavan maalivahti Rasmus Rinteen peli on hyvällä tasolla. Tiistaina myös Juuso Riksman nähtäneen taas vahvuudessa.

Maaliosastolla jaossa niukkuutta?

Ässien ongelmat löytyvät maalintekopuolelta. Hyökkäyksessä maalipaikat syntyvät lähinnä yksilösuorituksista, viisikkopeli ei juuri tuota maalipaikkoja. Kärppiä vastaan yritystä silläkin puolella riitti. Blues on puolestaan tehnyt voittopeleissäkin maaleja vain suunnilleen sen verran kuin on tarvittu, suurinumeroisia kamppailuita ei viime aikoina ole nähty. Jokerit-pelin kolmannen erän voittomaalia edelsi yli 100 maalitonta peliminuuttia.

Alkukaudesta vahvasti esiintynyt porilaisketju Niklas Hagman - Kamil Kreps - Dragan Umicevic on hajonnut matkan varrella loukkantumisiin. Krepsin ollessa viime pelit poissa aivotärähdyksen takia Pekka Virta on peluuttanut Hagmania ja Umiceviciä eri ketjuissa. Lisävahvuutta Ässiin on nousemassa sellaisista nuorista kuin Juho Lammikko ja Ville Ahlgren. Molemmat näistä onnistuivat maalinteossa HPK:ta vastaan marraskuun lopussa.

Blues-hyökkäys ei toimi ja toimii

Bluesin maalintekoa voi katsoa ainakin kahdesta eri näkökulmasta. Ketjuista on toiminut sujuvimmin nelonen ja se onkin säilytetty ehjänä. Kahden ensimmäisen ketjun säätäminen alkoi neljä peliä sitten uudestaan. Muutokset eivät ainakaan kokonaan johdu loukkaantumissyistä. Toisesta vinkkelistä katsoen koko joukkueen hyökkäyspeli on kehittynyt eheämmäksi ja tulosta on syntynyt laajalla rintamalla. Viimeisessä kahdeksassa pelissä kokonaista 13 eri Blues-pelaajaa on saanut kiekon sisään.

Joukkueenjohtaja Ilari Näckel näkee hyvän asenteen olevan tärkeä Ässät-pelissä.

− Haaste on samanlainen kuin Jokereilla sunnuntaina. Hyvä voittopeli takana, nyt täytyy motivoitua lyhyen ajan sisällä uudestaan.

Seuraa Heitä

Ville Ahlgren #22 |

Laitahyökkääjä

20-vuotias Ahlgren on pelannut myös Bluesin A-junioreissa. Tuleeko Liiga-uran ensimmäiselle osumalle jatkoa juuri Espoossa?

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

Innostaako oma teemapäivä huippusuoritukseen jäähytilastoissakin kunnostautuneen Märkä-Simon?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Philip McRae 0 4 4
2.Eetu Pöysti 1 2 3
3.Miro Aaltonen 1 2 3
4.Tomi Sallinen 1 2 3
5.Siim Liivik 1 2 3
Ässät M S P
1.Mika Niemi 1 1 2
2.Ville Uusitalo 0 1 1
3.Miko Malkamäki 0 1 1
4.Eero Elo 0 1 1
5.Severi Sillanpää 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle