KalPa vei jälleen voiton – ”Vastustaja painoi niin perkeleesti kapuloita rattaisiin”

LIIGA / Raportti
Lyytinen vastasi KalPan toisesta maalista.
Kuva © Timo Savela
KalPa nappasi tuplapeliviikonlopun toisessa ottelussa täyden pistepotin erinomaisen kiekollisen pelin ja Eero Kilpeläisen huipputorjuntojen ansiosta. Tuomas Tuokkola oli kuitenkin tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

KooKoosta ei ollut myöskään lauantaina savolaisten kaatajaksi, sillä vierailijat pystyivät pitämään johtoasemastaan kiinni loppuun saakka. Kolme pistettä matkasivat Kuopioon jälleen pienellä maalierolla, kun kamppailu päättyi tasaisesti 1-2.

Ilta oli läheltä piti -tilanteiden sävyttämä. Muun muassa Juha-Pekka Haataja ja Juuso Riikola kilistelivät tolppia, mutta maalivahdit olivat joka kerta kiekon tiellä.

− Tämä oli minun aikanani varmasti yksi ehjimmistä kuusikymmentäminuuttisista. Kun katsotaan viisi vastaan viisi-peliä, sitä virtausta ja rytmiä, pystyimme kyllä haastamaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kiitteli omiensa suoritusta.

− Samalla vastustaja painoi niin perkeleesti kapuloita rattaisiin, ettei sinne keskustaan vain päässyt. He puolustivat hyvin ja käänsivät peliä nopeasti.

Kaikki ottelun kolme maalia tehtiin avauserässä. Ensimmäisenä tuulettamaan pääsi KalPa, joka siirtyi johtoon Miikka Pitkäsen vanhanaikaisella.

Kouvolalaiset pääsivät kuitenkin peliin takaisin mukaan kuudentoista minuutin pelin jälkeen. Laitaa päin mätkähtänyt Haataja toipui pian kolauksestaan ja löi Mikko Lehtosen laukoman irtokiekon Eero Kilpeiläisen patjojen välistä maaliin.

Kotijoukkueen ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Joonas Lyytinen vei vierailijat toistamiseen johtoon nasevalla viivavedollaan, kun KooKoon Jarkko Immonen istui kaksiminuuttistaan.

Savolainen muuri

KalPa sai jarrutettua KooKoon vauhtia sitomalla vastustajiaan tiukasti. Kuopiolaiset loistivat myös syöttöpelissä, mikä näkyi vaarallisina hyökkäyksinä ja useina maalinedustilanteina.

− KalPa on hyvä joukkue. Heidän tiiviytensä ja pelirohkeutensa on vaan hyvä.

Kotijoukkue yritti vimmatusti tasoitusta ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta Kilpeläinen oli joka kerta kouvolalaisia parempi. Vierailijoilla oli myös hyvää onnea mukanaan, sillä monet isäntien yrityksistä menivät vain niukasti ohi.

− Olen helkatin tyytyväinen meidän ilmeeseemme ja suoritukseemme, kun miettii, että Ryan O'Connor tippui ennen pelin alkua pois. Julius Nyqvistin pelaaminen oli pirun hyvää. Tulos harmittaa, mutta suoritus herättää positiivisia viboja.

Kuopiolaisten hyökkäykset olivat lauantaina organisoidumpia ja vaarallisempia kuin KooKoolla. Kouvolalaiset joutuivat nöyrtymään KalPalle myös perjantaina, mutta tällöin pisteet jaettiin vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Tuokkolan mukaan lauantai oli KooKoolta parempaa kiekkoa, vaikka tulos jäi laihaksi. 

-Tämä oli meiltä ehjempi peli, perjantaina annoimme paskoja maaleja. Peli ratkesi siihen, ettei viisikko ollut kasassa. 

− Se, miten me kamppailimme, menimme ensimmäisenä kiekkoon ja pystyimme vastaamaan KalPan luisteluun ovat asioita, jotka täytyy saada jatkumaan, Tuokkola painotti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo