JYP vei revanssin jäähyistä huolimatta – "Erikoinen peli"

LIIGA / Raportti
JYP pääsi tuulettamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittoa Ilvestä vastaan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilveksen ja JYPin viikonlopun toinen kohtaaminen toi jyväskyläläisille kauden ensimmäisen voiton tupsukorvista. JYP sai ottelussa peräti kahdeksan jäähyä, mutta ilman jäähyjä säästynyt Ilves ei onnistunut ratkaisemaan peliä vieraiden virheistä.

Voitto alla otteluun lähtenyt Ilves meni johtoon jo pelin alkuminuuteilla. Michael Keränen pujotteli näppärästi ohi Mikko Kaltevan ja onnistui ohittamaan JYP-maalia vartioineen Juho Olkinuoran.

Tasainen avauserä kääntyi vieraille, kun JYP kiri rinnalle ja ohi erän lopussa reilun minuutin aikana. Aluksi Ossi Louhivaara vei kiekon Antti Lehtosen selän taakse. Seuraava tilanne syntyi, kun Lehtosen rännikiekko päätyi vieraille ja Jerry Turkulainen pääsi ohjaamaan kiekon ohi Lehtosen maalin edestä.

Erän lopussa Ilveksellä oli vielä hyvä painostusjakso JYPin alueella, mutta kotijoukkue ei onnistunut tasoittamaan puntteja.

Ilves hyödynsi yhden mahdollisuuden neljästä

Toinen erä alkoi Ilvekseltä vauhdikkaasti, minkä vuoksi JYP käytti aikalisänsä jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen.

− Yritimme rauhoittaa sitä tilannetta. Pelissä alkoi näkyä sellaisia asioita, jotka eivät kuulu meidän peliimme, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kertoi.

Tilanne selvisikin hetkeksi, mutta pian peli meni rikkonaiseksi JYPin neljän jäähyn vuoksi.

Koko ottelussa JYPille vihellettiin kahdeksan jäähyä, kun Ilves säilyi jäähyittä. Erikoiseksi tilanteet teki se, että JYP heitti kiekon katsomoon kolmesti ja korkeasta mailasta jäähyminuutteja kertyi niin ikään kuusi. Kaksi muuta JYPin jäähyä tuli kampituksesta ja vaihtovirheestä.

− Ei ole normaalia, että tulee kolme kiekko katsomoon -jäähyä, Virtanen päivitteli.

− Tämä oli erittäin erikoinen peli. Eilen lataus ei kaikilla ollut sillä tasolla, kuin sen olisi pitänyt olla. Onneksi alivoimamme oli timanttista, Virtanen jatkoi.

Syyn suureen jäähymäärään Virtanen keksi eilisestä tappiosta. Sitä ennen voittoja oli tullut peräti seitsemän perätysten.

− Kun on pitkään voittanut pelejä ja sitten häviää, ei seuraavan voiton ottaminen ole ihan yksinkertainen asia. Sen takia tapahtui erikoisia asioita, kun alettiin ylivarovaisiksi.

Vaikka Ilveksen ylivoima on ollut kuluvalla kaudella hyvää, tupsukorvat onnistuivat ylivoimalla tänään vain kerran. Kertaalleen JYP pääsi yllättämään Ilveksen alivoimaisena, kun Juha-Pekka Hytönen purjehti läpiajoon JYPin toisen jäähyn aikana ja iski taululle 1−3-lukemat.

− Ylivoimat ratkaisivat tänään. Tämä oli varmaan ensimmäinen peli tällä kaudella, kun voitto jäi siitä kiinni. Noin monta mahkua, ja ylivoima ollut vielä vahvuus meillä, Karri Kivi harmitteli.

Kiven mukaan Ilves oli latautunut peliin. Hyvänä asiana Kivi piti sitä, että joukkue pelasi kurinalaisesti.

− Tässä vaiheessa kautta pelissä saisi maksimissaan olla kaksi tai kolme jäähyä. Niistä vielä selviää, mutta jos ottaa enemmän, alkaa tulla nuha.

Louhivaara illan sankari

JYP karkasi jo kahden maalin johtoon päätöserässä, kun Louhivaara nousi röyhkeästi maalille ja iski kiekon reppuun.

− Meidän kokenut kaartimme oli tänään rautaa. Vedimme puolitoista erää kolmella kentällä, Virtanen kiitteli.

Myös Ilves teki muutoksia ketjukoostumuksiinsa. Muun muassa Tapio Laakso ja Aleksi Mustonen vaihtoivat paikkoja pelin edetessä.

− Kaikkea mahdollista tuli käytettyä tässä pelissä. Jotain muutosta täytyy tehdä, muuten erät menevät ohi, Kivi perusteli.

Ilves tuli pelin lopussa vielä maalin päähän, kun Teemu Rautiainen ohjasi lukemiksi 3−4 reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Kotijoukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia vajaan kahden minuutin ajan, mutta JYP ei päästänyt Ilvestä enää parhaille maalipaikoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo