Pelicans hakee historiallista voittoa liiganousijasta

LIIGA / Ennakko
Juhani Tyrväinen ja kumppanit hamuavat kauden avausvoittoa Jukureista.
Kuumassa iskussa oleva Lahden Pelicans saa kotijäälleen lauantaina vieraaksi Mikkelin Jukurit. Pussinokat ovat voittaneet kaksi edellistä peliään, sarjanousija puolestaan katkaisi perjantaina tappioputkensa kellistämällä Kärpät.

Jukurit on ollut tällä kaudella melkoisena kantona kaskessa Pelicansille, sillä joukkueiden kummatkin kohtaamiset ovat päättyneet äärimmäisillä marginaaleilla mikkeliläisjuhliin. Lokakuussa Lahdessa numerot olivat 0−1 ja marraskuussa Mikkelissä 2−1. Pelicans sekä Rauman Lukko ovat liigahistorian ainoat joukkueet, jotka sarjanousijaa eivät vielä ole onnistuneet kellistämään.

Saako Jukurit Pelicansin kuuman trion kuriin?

Pelicans on saanut koneensa jylläämään muutaman hutilyönnin jälkeen jälleen vahvasti. Joukkueen aggressiivinen hyökkäyspeli ja vastustajan kiekolliseen pelaajaan kahdella pelikaanilla iskeminen aiheuttavat jatkuvasti vaikeuksia muille miehistöille.

Sarjakuutosen ylivoimapeli ja yläkerran pelaaminen yleensänkin ovat myös olleet vaarallista, vaikka toisaalta onnistumisia maalien muodoissa voisi tulla erikoistilanteista vielä enemmänkin. Kun tähän lisää vankan ja tasapainoisen puolustuspelaamisen sekä maalivahtien Janne Juvosen perusvireen ja Jere Myllyniemen kelvollisen komppaamisen, voi lahtelaisilla sanoa olevan pullien uunissa varsin hyvin juuri nyt.

Kaikkein oleellisinta loistavasti puolustavan jukurilauman kannalta olisi, että se saisi Pelicansin kärkihyökkääjät kuriin. Tulikuuman ja nimellisen kolmosketjun Vili Sopanen-Juhani Tyrväinen-Antti Erkinjuntti hurja vire tuhosi sekä HIFK:n että Ässät menneen viimeisen viikon aikana. Pelicans osui näissä peleissä yhteensä uskomattomat 12 kertaa.

Puolustus jälleen paras hyökkäys?

Kuten sanottua, kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Pelicans on osunut Jukurien häkkiin ainoastaan yhden kerran. Lähes satumaisen hienon debyyttikauden Liigassa pelanneen mikkeliläisjoukkueen suurin vahvuus onkin selkeästi ollut robottimainen puolustaminen, jonka läpi on vastustajan kannalta pahimmassa tapauksessa todella hankalaa päästä.

Vahvan puolustamisen lisäksi Jukureiden vahvuus esimerkiksi perjantaina Kärppien isäntänä oli vastahyökkäykset. Paremmalla viimeistelyllä Jukurit olisi voinut paketoida kyseisen taistelun jo aiemmin.

Keskialueen sumputtaminen ja omista paikoista iskeminen tulee näyttelemään todennäköisesti suurta roolia myös Lahden lauantai-illassa. Vahvaa tammikuuta pelaava Pelicans löysi Ässiä vastaan joukkueiden kauden neljännessä keskinäisessä taistelussa keinot voittamiseen. Lauantaina onkin jännä nähdä, pystyykö kotijoukkue venymään samaan temppuun keskinäisissä niskan päällä ollutta Jukureita vastaan.

Seuraa Heitä

Antti Erkinjuntti #74 |

Laitahyökkääjä

Pelicans-kippari tekee hirmuisen määrän töitä näyttäen joukkueelleen oikeaa suuntaa illasta toiseen. Loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut RoKi-kasvatti on onnistunut viime aikoina myös tehojen valossa, kun kahdessa edellisessä ottelussa on syntynyt messevät 3+3-pisteet.

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Sentterin ja vasemman laiturin paikalla viihtyvä hyökkäääjä on Jukureiden rosterissa luonnollisesti kultaakin kalliimpi palanen. Maalinteko-ongelmista kärsineen sarjanousijan kannalta on toivottavaa, että Shakers-kasvatti saa hanojaan auki kohti kevättä niin maalien kuin syöttöpisteiden muodossa. Nykyisessä roolissa Koivisto elää pisteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lepo Pelicansin etu
Pelicans pääsee lauantain kamppailuun selvästi paremmista lähtökohdista. Lahtelaiset saivat levätä sillä aikaa, kun Jukurit selvitteli perjantaina välejään Kärppien kanssa. Mikkeliläiset joutuivat taistelemaan voittonsa eteen joutuen peluuttamaan ratkaisupelaajiaan runsaasti läpi ottelun. Pelicans on suvantovaiheen jälkeen palannut voittojen tielle, joten aktiivisella joukkueella on voiton avaimet käsissään.
4 5
0 1