JYPin vieraissa yllättänyt Ilves yrittää samaa kotijäällään

LIIGA / Ennakko
Lokakuussa Ilves jätti JYPin Hakametsässä nollille.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Ilves katkaisi perjantaina JYPin seitsemän ottelun voittoputken hakemalla vierasvoiton Jyväskylästä. Lauantaina joukkueet kohtaavat uudelleen Hakametsässä. Voitollaan tupsukorvat katkaisivat myös oman kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa.

Ilveksen sankari perjantain JYP-ottelussa oli amerikkalaishyökkääjä Jerry D'Amigo, joka nakutti tehot 2+1.

Ratkaisukohdat

Jos Ilves voittaa varsinaisella peliajalla, se nousee ohi Kärppien, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä. JYPin tavoite on säilyä kuuden parhaan joukossa, kun Pelicans, Ässät ja HIFK hengittävät niskaan.

Ilves sai tiistain peliin merkittävästi helpotusta, kun peräti seitsemän pelaajaa − Michael Keränen, Otto Koivula, Teemu Rautiainen, Aleksi Mustonen, Marcus Fagerudd ja Ville Järvinen − palasivat kokoonpanoon. Mustonen onnistui heti maalinteossakin.

Pelaaminen oli jo Tappara-ottelussa parempaa, mutta sarjakärkeä vastaan taso ei kuitenkaan riittänyt. JYPiä vastaan Ilves pelasi vielä paremmin ja ennen kaikkea tehokkaammin.

Kotiyleisölleen tamperelaiset haluavat varmasti tarjota samanlaisen esityksen kuin Jyväskylässä. Ilves on kuitenkin Liigan huonoin kotijoukkue. JYP puolestaan on Liigan viidenneksi paras vierasjoukkue ja perjantain tappiostaan huolimatta edelleen yksi tämän hetken kuumimpia joukkueita. 

Perjantain tappion jälkeen JYP-valmentaja Marko Virtanen peräänkuulutti parempaa valmistautumista. Kotiyleisönsä edessä taipuneen JYPin pitää alle vuorokaudessa käsitellä tappio ja löytää eväät voittoon.

Tilastopoiminta

Vaikka JYP on pelannut huomattavasti Ilvestä tehokkaammin tällä kaudella, eivät jyväskyläläiset ole toistaiseksi pystyneet Ilvestä kukistamaan. Kolme ottelua ovat päättyneet Ilveksen eduksi maalierolla 10−4.

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 |

Laitahyökkääjä

Loukkaantumisista kärsinyt pienikokoinen hyökkääjä on pelannut tällä kaudella vasta 19 ottelua. Tehopisteitä on kuitenkin kertynyt 15. Perjantain JYP-ottelussa Rautiainen iski maalin.

Jerry Turkulainen #32 | JYP

Laitahyökkääjä

18-vuotias 170-senttinen hyökkääjä pelaa vahvaa tulokaskautta. 34 pelissä on syntynyt 17 tehopistettä, mikä oikeuttaa Turkulaisen tulokkaiden pistepörssin kolmanteen sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotiarki Ilveksen riesana
Ilves on viimeksi saanut täyden pistepotin kotikentällään marraskuun alussa. Muutosta tähän ei ole luvassa myöskään lauantaina, vaikka tupsukorvat hakivatkin täyden pistepotin Jyväskylästä perjantaina. JYPille perjantain tappio oli enemmänkin työtapaturma, sillä samalla katkesi seitsemän ottelun voittoputki. Tappiosta huolimatta JYP hallitsi ottelun tapahtumia, eikä se sorru tappioon kahdessa pelissä peräkkäin.
1 2
2 3