Edellisillan mustelmat hyvin muistissa - HPK otti revanssin pudotuspelitunnelmissa

Perjantain mustelmat olivat hyvin Jaakko Turtiaisen muistissa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kuten arvata saattoi, lähti perjantaina Lappeenrannassa tappion kärsinyt HPK sisuuntuneena kuittaamaan kalavelkoja kotiyleisönsä edessä. Fyysisen kamppailun päätteeksi Kerho saikin tasattua puntit SaiPan kanssa.

HPK lähti kuittaamaan Lappeenrannan perjantai-illasta jääneitä kalavelkoja. Fyysisessä kamppailussa SaiPan tehokas ylivoima ei riittänyt, vaan Kerho kuittasi voiton kahden maalin iltaa viettäneen Sakari Mannisen johdolla.

Avauserän alku oli täysin HPK:n. Edellisesillan kamppailun jälkeen valmistautuminen oli lyhyt, joten mitään muutoksia ei pelillisesti oltu tehty.

− Samalla fläpillä mentiin. Eilen valmistautuminen ei onnistunut, mutta tänään otettiin revanssi, HPK:n apuvalmentaja Timo Turunen kommentoi.

Avauserän pyöritys katkesi kuitenkin nopeasti, sillä SaiPa-luotsi Ari Santanen otti aikalisän ennen kuin ottelu oli ehtinyt vanheta edes kahta minuuttia. Aikalisän jälkeen SaiPa ottikin ohjat käsiinsä.

− Emme olleet alussa valmiita siihen, mitä täällä odotettavissa oli. Mitä pidemmälle peli eteni, niin pääsimme paremmin mukaan, Santanen analysoi.

HPK iski SaiPa-vahti Frans Tuohimaan kustannuksella ottelun avausmaalin, mutta vierasjoukkue hallitsi avauserää. Palkinnoksi he eivät saaneet kuitenkaan kuin yhden komean ylivoimaosuman.

− He olivat ihan unessa alussa, mutta paransivat todella paljon ja me rupesimme ihmettelemään. Onneksi saimme tehtyä maalin, HPK:n hyökkääjä Jaakko Turtiainen kertasi.

Ottelu oli varsin fyysinen. Erityisesti SaiPa karvasi aktiivisesti ja taklasi painavasti. Lisäksi edellisen illan mustelmat olivat hyvässä muistissa, joten pieniä kahnauksia vihellysten jälkeen oli usein.

− Tykkään tästä, että pelataan samaa jengiä vastaan. On vähän sellaista pleijarifiilistä, kun tulee parivaljakoita ja maksellaan edellisen matsin kalavelkoja, Turtainen kertoi.

Toisessa erässä Turtiainen yritti rekrytoida Elmeri Kaksosen hämeenlinnaailsten riveihin taklaamalla tämän HPK:n vaihtoaitioon.

− En tiedä nousiko hänellä vähän jalat ilmaan, kun taklasin. En sellaista taklausta mitenkään erityisesti lähtenyt hakemaan, mutta ihan hauska tilanne.

Toisessa erässä SaiPan pakka sekosi hetkeksi, kun Tero Koskiranta passitettiin kymmeneksi minuutiksi jäähyaitioon. Hyökkääjä laukoi kiekon vihellyksen jälkeen HPK:n maaliin.

− Toivottavasti hän ei saa pelikieltoa siitä. Se oli meille paha paikka, kun jouduimme kapealle materiaalille, Santanen kommentoi tilannetta.

− Peli oli meiltä sellaista selviytymistaistelua sen jälkeen. Siinä vähän pasmat sekosivat niin pelaajilla kuin varmaan valmentajillakin vihellysten jälkeen.

Tunteita kuohutti erityisesti tilanne, jossa SaiPan Joona Jääskeläinen sai mailasta verta vuotavan haavan silmäkulmaansa. Santanen yritti pelikatkolla saada tuomariston huomion, mutta turhaan.

Kolmannen erän lopulla alakynnessä ollut SaiPa lisäsi taklauspeliään erityisesti Per Savilahti-Naganderin johdolla, mutta HPK kesti sekä hyökkäykset että taklaukset ja vei voiton maalein 3-2.

− Jos näitä kahta ottelua analysoi, niin HPK oli tänään maalintekopelissä tuon verran parempia ja me olimme eilen, Santanen päätti puheenvuoronsa.